No niestety OPC musi spalić niemówie bo na trasie pare razy dość mocno jechałem , jak pojade na pierwszy przegląd lpg zobaczymy ustawienie składu mieszanki bo też przy większych prędkościach na piątym biegu wydaje mi się niemrawy na lpg :>Maćku pisze:Ciężką masz nogęKrystianNh pisze:spalanie lpg:
- miasto narazie ok.15litrów
- trasa jazda dość szybka ok.13.5litra
[A] KrystianNh - Z20LET 2.0T OPC SILVER ZOŚKA :-)
-
- Bywalec
- Imię: Krystian
- Auto: Opel Zafira A 2.0T Stage2
- Model: ZA
- Oznaczenie silnika: z20let
Ostatnio zmieniony 04 wrz 2015, 22:22 przez KrystianNh, łącznie zmieniany 1 raz.
- Sebu$
- -#Administrator
- Imię: Sebastian
- Auto: Yaponiec
- Model: Inne
- Oznaczenie silnika: Pb1.5
ja to się na razie nie będę odzywał bo wychodzi, że na 30 litrach zrobiłem 90 km ...Maćku pisze:Ciężką masz nogęKrystianNh pisze:spalanie lpg:
-
- Bywalec
Na wskażniki niepatrz bo diody niemówią prawdy pierwsze 2 ,3 tankowania instalacja się układa I na pierwszych tankowaniach zawór w butli róznie może odbijać raz wczesniej raz pózniej. Po 3 tankowaniu już coś mniej więcej można powiedziećSebu$ pisze:ja to się na razie nie będę odzywał bo wychodzi, że na 30 litrach zrobiłem 90 km ...Maćku pisze:Ciężką masz nogęKrystianNh pisze:spalanie lpg:
-
- Bywalec
Dziś auto było na małej korekcji po wycieciu katalizatora, i braku środkowego wydechu coś można było jeszcze skorygować i zwiekszyć doładowanie.
Teraz jest na drobnych poprawkach lakierniczych rantów drzwi żeby ruda go nie zjadła szybko.
Niestety jak wracałem z korekty w korku najechał mi na tylny zderzak vw polo naszczescie porysowany tylko lekko zderzak ale i tak zgłaszam to do ubezpieczalni niech zrobią oględziny.
Teraz jest na drobnych poprawkach lakierniczych rantów drzwi żeby ruda go nie zjadła szybko.
Niestety jak wracałem z korekty w korku najechał mi na tylny zderzak vw polo naszczescie porysowany tylko lekko zderzak ale i tak zgłaszam to do ubezpieczalni niech zrobią oględziny.
-
- Bywalec
Ostatnio zmieniony 09 mar 2016, 23:24 przez KrystianNh, łącznie zmieniany 1 raz.
- Mat86radom
- Zafiromaniak
- Imię: Mateusz
- Auto: Mazda 5 2.0 Diesel 143KM/360nm
- Model: MZRCD
- Oznaczenie silnika: CITD
Fajnie się prezentuje zocha, mam identyczne postojówki
-
- Bywalec
-
- Bywalec
norris_85 pisze:żaróweczki fajnie świecą jest
dzieki
jutro jadę na regulacje lpg bo ostatniej zmianie softu trzeba zmienić skład mieszanki znowu korekta na autostradzie. Oni mnie już mają dość z tymi korektami ... powiedzieli że może być że wtryski gazowe mogą niewydolić i będzie trzeba go w górnym zakresie podlać jeszcze wtryskami paliwowymi albo zmienić wtryski na wydajniejsze teraz pracują na ciśnieniu 1.2bara dzwoniłem do producenta ile rzeczywiscie mają wydajnosci
Ostatnio zmieniony 10 mar 2016, 13:44 przez KrystianNh, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Bywalec
Zośka po zmianach ustawienia na LPG
- temp. przełanczania na gaz 38 stopni
- w górnym zakresie zaczeło brakować paliwa podawanego przez wtryskiwacze gazowe
( producent w rozmowie telefonicznej gwarantuje 55Ps na cylinder, ale moze rzeczywista wydajność może być większa nawet o 10procent czyli do 60Ps)
- na szczęście komputer sterujący mój od gazu ma możliwość ustawienia podlania dawki dodatkowo benzyną jeżeli niema tzw. zapętlania wtryskiwaczy i tak zostało zrobione od 5000-6000obr/min podlane jest dawką 20procent benzyną (gdzie lepiej ciągnie w górze i lepsze smarowanie zaworów mniejsze prawdopieństwo wypalenia gniazd zaworowych przy wyższych obrotach) po przekroczeniu 6000obr/min przełancza się automatycznie na samą benzynę i to narazie tyle...
Ps. Najtrudniej to przy takiej pogodzie było wystroić (ślisko,trakcja auto już na letnich) na miejscu pasażera stroiciel był spięty ja też starałem się uważać i dużo wczesniej odpuszczać zrobione ok.40-60km
- temp. przełanczania na gaz 38 stopni
- w górnym zakresie zaczeło brakować paliwa podawanego przez wtryskiwacze gazowe
( producent w rozmowie telefonicznej gwarantuje 55Ps na cylinder, ale moze rzeczywista wydajność może być większa nawet o 10procent czyli do 60Ps)
- na szczęście komputer sterujący mój od gazu ma możliwość ustawienia podlania dawki dodatkowo benzyną jeżeli niema tzw. zapętlania wtryskiwaczy i tak zostało zrobione od 5000-6000obr/min podlane jest dawką 20procent benzyną (gdzie lepiej ciągnie w górze i lepsze smarowanie zaworów mniejsze prawdopieństwo wypalenia gniazd zaworowych przy wyższych obrotach) po przekroczeniu 6000obr/min przełancza się automatycznie na samą benzynę i to narazie tyle...
Ps. Najtrudniej to przy takiej pogodzie było wystroić (ślisko,trakcja auto już na letnich) na miejscu pasażera stroiciel był spięty ja też starałem się uważać i dużo wczesniej odpuszczać zrobione ok.40-60km
Ostatnio zmieniony 11 mar 2016, 12:05 przez KrystianNh, łącznie zmieniany 1 raz.