[B] - wampir - ZAFIRA 2.0T
- Sumik
- Zafiromaniak
- Imię: Marcin
- Auto: Zafira B OPC 300+
- Model: ZB
- Oznaczenie silnika: Z20LEH
Jak masz z FMIC to masz większy zapas. Cos chyba ok 550 KM. Znajomy ma taki icek w driftowozie który ma ponad 500 kucy. Wojti, masz spory zapas
tylko zakuwać i kręcić 
Ostatnio zmieniony 06 mar 2016, 21:34 przez Sumik, łącznie zmieniany 1 raz.
-
wampir11111
-
wampir11111
- ryba1
- Zafiromaniak
- Imię: Krzysiek
- Auto: Zafira B 381KM/507NM
- Model: OPC
K&N odradzam.300KM jest ok.wszystko zależy od programi.na 280KM musisz więcej gratów wymienić.DP zrób 3 cale albo chociaż 2,75wampir11111 pisze:Plan jest taki wydech 2,5 cala, filtr k&n plus icek jak pisalem wczesniej i jskis programTwoim zdaniem Krzysiek 300 km dam rade bez obaw o silnik
Powiem ze tsk kolo 280 mnie zadowoli
-
wampir11111
- ryba1
- Zafiromaniak
Fittr najlepiej seryjny.icek nawet za duży.nie ma sensu zakładać z zapasem.ja mam na nieco ponad 300KM i jest sporo mniejszy i daje radę
- Wojti
- Zafiromaniak
- Imię: Wojtek
- Auto: ZB 400ps/502nm
- Oznaczenie silnika: z20leh
Ryba jak skąd takie ceny ?
Normalnie z profesjonalnej firmy tuningowej a nie z jakiegoś garażu :lol:Jeśli kogoś interesuje jakość i sam tego nie potrafi wykonać to musi liczyć się z kosztami
Chyba ze ma być jakoś to wówczas dużo taniej

Wiem co mówię bo to przerabiałem
Wiem co mówię bo to przerabiałem
Ostatnio zmieniony 07 mar 2016, 18:49 przez Wojti, łącznie zmieniany 1 raz.
Życie jest Piękne a z Zafirką jeszcze piękniejsze he he
- ryba1
- Zafiromaniak
Wojti, płać i płacz ale nie doradzaj innym i nie oceniaj roboty innych!!!taki spec jest z Ciebie???że komentujesz choćby moją robotę bo też zrobiłem w swoim garażu???
- Wojti
- Zafiromaniak
- Imię: Wojtek
- Auto: ZB 400ps/502nm
- Oznaczenie silnika: z20leh
Michał przepraszam że w Twoim temacie
ale szanowny p.Ryba1 naucz się czytać!
zapytałeś:
- Wojti, skąd Ty te ceny bierzesz???
to Ci grzecznie odpisałem
Normalnie z profesjonalnej firmy tuningowej a nie z jakiegoś garażu :lol:Jeśli kogoś interesuje jakość i sam tego nie potrafi wykonać to musi liczyć się z kosztami
Nie ma tu nic o Tobie.... Wielki Omnibusie wiedzący wszystko najlepiej
To są ceny rynkowe a nie z rękawa .Ja nie płaczę i płacę bo ciężko na to pracuje i mam prawo doradzić i przedstawić prawdziwe koszty jakie poniosłem .Nie uważam się za speca tak jak TY
Nie twierdzę że nie masz wiedzy ale że uważasz zawsze że wiesz najlepiej i to jest ocena nie tylko moja a również innych użytkowników tego forum .Już Ci wcześniej napisał Marcin Sumik w swoim temacie ale widać nie pomogło.Dalej nie będę drążył tematu
Marcin przepraszam że wyraziłem kilka moich opinii .Zrobisz jak uważasz ,wydasz kasy ile będziesz chciał .Przedstawiłem Ci swój pkt widzenia z doświadczenia a jakieś małe ale mam .Powodzenia w dalszych modach ale zawsze warto posłuchać kilku opinii
ale szanowny p.Ryba1 naucz się czytać!
zapytałeś:
- Wojti, skąd Ty te ceny bierzesz???
to Ci grzecznie odpisałem
Nie ma tu nic o Tobie.... Wielki Omnibusie wiedzący wszystko najlepiej
To są ceny rynkowe a nie z rękawa .Ja nie płaczę i płacę bo ciężko na to pracuje i mam prawo doradzić i przedstawić prawdziwe koszty jakie poniosłem .Nie uważam się za speca tak jak TY
Marcin przepraszam że wyraziłem kilka moich opinii .Zrobisz jak uważasz ,wydasz kasy ile będziesz chciał .Przedstawiłem Ci swój pkt widzenia z doświadczenia a jakieś małe ale mam .Powodzenia w dalszych modach ale zawsze warto posłuchać kilku opinii
Życie jest Piękne a z Zafirką jeszcze piękniejsze he he
-
Flora
Czytanie ze zrozumieniem w przypływie negatywnych emocji nie jest Twoją mocną stroną. Spróbuj to przeczytać jeszcze raz, ale na spokojnie. Ja również robię większość rzeczy sam i kosztuje mnie to grosze, ale... osoba, która nie ma czasu/zdolności/możliwości wydaje więcej kasy, bo zarabia na tym ktoś inny kto ma w/w i świadczy odpowiednie usługiryba1 pisze:Wojti, płać i płacz ale nie doradzaj innym i nie oceniaj roboty innych!!!taki spec jest z Ciebie???że komentujesz choćby moją robotę bo też zrobiłem w swoim garażu???
Z innej beczki. Czytam sobie o Waszej fascynacji różnymi rurami i zastanawia mnie dlaczego jeszcze nikt nie wpadł na to żeby wywalić cały dolot przed filtrem i tuż nad puszką, którą przekładacie z diesla wyrąbać dziurę w masce. Chłodniejsze powietrze trafiałoby bezpośrednio w filtr, a średnica dolotu byłaby ograniczona jedynie wielkością szczeliny na masce.

Chciałem znaleźć zdjęcie z niesymetrycznie zamontowanym wlotem, ale spodobało mi się to
-
wampir11111
Panowie to nie jest miejsce na wkrecanie sruby sobie na wzajem
Ja lubie majsterkowanie i wyslucham kazdego z Was
I przypominam ze jest to forum zeby sobie pomagac a nie zazdroscic kto co ma
Mialem pytanie cytuje '' jakie zlaczki i kolanka pod puche od 1.9 cdti uzyles i gdzie nabyles '' odpisalem i nawet skromne dzieki niebylo