[A] Chrees - Opel Zafira 1.8 125KM 2002r.
- gRZENIU
- Zafiromaniak
- Imię: Grzegorz
- Auto: Signum
- Model: Polift
- Oznaczenie silnika: Z19DTH
Pieścił , ściskał , tulił ... Tylko nie jak Elmirka w Króliku Baksie ....
Ostatnio zmieniony 02 mar 2016, 22:53 przez gRZENIU, łącznie zmieniany 1 raz.
- Chrees
- Mieszkaniec
- Imię: Krzysztof
- Auto: Zafira
- Model: ZA
- Oznaczenie silnika: A18XE
Panowie, co prawda, od mojej wizyty w warsztacie dużo nie zrobiłem kilometrów (taki czas - dziecko chore), ale komputer zaczął pokazywać duże zużycie paliwa. Do tej pory przy jeździe po mieście miałem 9,5-10 l/100 km a teraz wychodzi 12,3 l/100 km. Trochę dużo.
Ale też nie zauważyłem innych niepokojących objawów, żadnych chcecków, szarpania, spadku mocy. Zastanawiam się, czy w warsztacie mogli coś zrobić przez przypadek.
Jak sądzicie, co to może być?
Panowie, co prawda, od mojej wizyty w warsztacie dużo nie zrobiłem kilometrów (taki czas - dziecko chore), ale komputer zaczął pokazywać duże zużycie paliwa. Do tej pory przy jeździe po mieście miałem 9,5-10 l/100 km a teraz wychodzi 12,3 l/100 km. Trochę dużo.
Ale też nie zauważyłem innych niepokojących objawów, żadnych chcecków, szarpania, spadku mocy. Zastanawiam się, czy w warsztacie mogli coś zrobić przez przypadek.
Jak sądzicie, co to może być?
- Mat86radom
- Zafiromaniak
- Imię: Mateusz
- Auto: Mazda 5 2.0 Diesel 143KM/360nm
- Model: MZRCD
- Oznaczenie silnika: CITD
16litrów to dużo za dużo moja w typowo miejskiej jeździe pokazuje max 11litrów na kompie i to przy bardzo dynamicznej jeździeChrees pisze:Sonda w chwili obecnej nie pokazuje błędów.
Tymczasem spalanie teraz to 16.3l/100km. A za pasem święta i wyjazd.
-
- Zafiromaniak
- Imię: Maciej
- Auto: seria 3
- Model: e46
- Oznaczenie silnika: M47,M54
Witam w klubie moja ma to samo tylko spalanie już mniejszeChrees pisze:Sonda w chwili obecnej nie pokazuje błędów.
Tymczasem spalanie teraz to 16.3l/100km. A za pasem święta i wyjazd.
Jakiś trefny egzemplarz Zośki mi się trafił. Odkąd jest moja, ciągle w nią inwestuję, a ona nie potrafi się odwdzięczyć