CD30 na CD50
Moderator: Sebu$
CD30 na CD50
Witam WSZYSTKICH posiadaczy Zafiry :-)
To moj pierwszy post i nie jestem pewien czy dobrze go umieszczam :-)
ale do rzeczy !
Mam Zafire B 2007r z radiem CD30 i chcialbym zamienic je na radio CD50 z telefonem.
I tu moje pytanie czy jest to mozliwe? (domyslam sie ze brak w mojej Z mikrofonu bede musial uzupelnic :-) ) ale czy mozna bezproblemowo zamienic radia? (wiazka oprogramowanie wyswietlacz)
Czy jestem wstanie zrobic to sam czy musze jechac do no wlasnie kogo ? autoelektryka?
A moze ktos juz to robil w swojej z-ce ????? :-D to poprosze o pomoc w tym temacie :-)
pozdrawiam jacek
To moj pierwszy post i nie jestem pewien czy dobrze go umieszczam :-)
ale do rzeczy !
Mam Zafire B 2007r z radiem CD30 i chcialbym zamienic je na radio CD50 z telefonem.
I tu moje pytanie czy jest to mozliwe? (domyslam sie ze brak w mojej Z mikrofonu bede musial uzupelnic :-) ) ale czy mozna bezproblemowo zamienic radia? (wiazka oprogramowanie wyswietlacz)
Czy jestem wstanie zrobic to sam czy musze jechac do no wlasnie kogo ? autoelektryka?
A moze ktos juz to robil w swojej z-ce ????? :-D to poprosze o pomoc w tym temacie :-)
pozdrawiam jacek
- Bodek
- Zafiromaniak
- Imię: Bodek
- Auto: Zafira_B_Cosmo
- Model: ZB
- Oznaczenie silnika: Z19DT
Troszkę dziwne
Sim wchodzi oddzielnie, nie widzę info o mp3 - jest jakiś sens w wymianie
"NADZIEJE LUDZI MĄDRYCH SĄ PEWNIEJSZE NIŻ BOGACTWO NIEUKÓW" - DEMOKRYT
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Bogusław Kuduk, ps. Bodek + 30.11.2020. R.I.P.
- paweldm
- Zafiromaniak
- Imię: Paweł
- Auto: Peugeot 308SW
- Model: P308
- Oznaczenie silnika: A20DTH
Miałem cos podobnego w cytrynie. Nie jest to najwygodniejszy wariant. Nie każdy operator oferuje dwie karty do jednego numeru. Lepszą opcją jest wersja z BT.
Jest Peugeot 308SW 2.0Bluehdi i Meriva B 1.7cdti
Była Zafira A 1.8 16v lpg i B 2.0 Turbo +lpg oraz zastawa, polonez, tempra, espace II i IV omega B, tigra, C3, C4 Grand Picasso, Outlander II, Berlingo III, Astra J 2.0cdti, Peugeot 308
Była Zafira A 1.8 16v lpg i B 2.0 Turbo +lpg oraz zastawa, polonez, tempra, espace II i IV omega B, tigra, C3, C4 Grand Picasso, Outlander II, Berlingo III, Astra J 2.0cdti, Peugeot 308
- siwy1538
- Przeglądacz
- Imię: Adam
- Auto: Vectra
- Model: C
- Oznaczenie silnika: Z20NET
Zgadza sie tylko, że do CD50 trzeba mieć duplikat karty sim
Pytanie tak jak kolega Bodek napisał czy jest sens na taką wymiane
Pytanie tak jak kolega Bodek napisał czy jest sens na taką wymiane
Ostatnio zmieniony 21 mar 2016, 11:47 przez siwy1538, łącznie zmieniany 1 raz.
- siwy1538
- Przeglądacz
Może a dlaczego nie? Nie rozumiem pytania. Chociażby dla faktu opłat za kolejny numer i bez znaczenia czy w abonamencie czy też tzw prepaid.Flora pisze:A dlaczego nie może to być odrębny numer?
Zgodzę się, że użytkownik sam zdecyduje co mu się będzie opłacało
Będzie potrzebny mikrofon jeszczeFlora pisze:CD 50 ma wbudowany moduł telefonu i działa jak zestaw głośnomówiący.
Ostatnio zmieniony 22 mar 2016, 09:11 przez siwy1538, łącznie zmieniany 1 raz.
Mialem radio z wbudowanym telefonem w moim poprzednim oplu(dzialalo na duplikacie karty sim ) :-) i bylem bardzo zadowolony :-D z racji czestego uzywania komorki do innych celow niz dzwonienie :-) takie rozwiazanie bardzo mi odpowiadalo!
Czyli wymiana samego CD30 na CD50 fizycznie nie powoduje problemow(wiazka sie zgadza i wyswietlacz tez nie musi byc zmieniony?)
pozostaje tylko zmiana oprogramowania interfejsu i zamontowanie mikrofonu ?
Zakladajac ze sie zdecyduje :-) gdzie sie najlepiej udac na zmiane oprogramowania?autoelektryk czy do jakiegos warsztatu od sprzetu audio ?
Dzieki wszystkim za szybka odpowiedz :-D
Czyli wymiana samego CD30 na CD50 fizycznie nie powoduje problemow(wiazka sie zgadza i wyswietlacz tez nie musi byc zmieniony?)
pozostaje tylko zmiana oprogramowania interfejsu i zamontowanie mikrofonu ?
Zakladajac ze sie zdecyduje :-) gdzie sie najlepiej udac na zmiane oprogramowania?autoelektryk czy do jakiegos warsztatu od sprzetu audio ?
Dzieki wszystkim za szybka odpowiedz :-D
- siwy1538
- Przeglądacz
Wiązka do radia na pewno, ale trzeba sprawdzić czy jest instalka pod mikrofon, chyb że w ZB każdej jestFlora pisze:Wiązki pasują
najpierw rozparowywujemy stare radyjko później logujemy noweFlora pisze: i co najważniejsze konieczne jest sparowanie nowego radia z wyświetlaczem.
finger a jaki rodzaj wyświetlacza masz w Zafirce?
gardi1 chcesz wymienić aby mieć możliwość odtwarzania Mp3? Pytam bo może lepiej AuX dołożyć do Twojego.gardi1 pisze:no dobra a zmiana na cd30 mp3 (obecnie jest cd30)- ile takie radia realnie stoją? Allegro to folwark ceny przeróżne...
Jeżeli chodzi o efekt muzyczny to najlepiej CDC 40 Opera ale wraz z głośnikami od niej bo są inne od pozostałych, montowanych z pozostałymi radiami. O CD70, DVD 90 i DVD100 to zapewne wiesz jaka różnica.
ps
Jeżeli chodzi o CD70 NAVI to nie wiem czy sens inwestować, bo OPEL ogłosił koniec wsparcia dla navi z tego modelu też mnie to dotknęło zbieram na DVD 90 do mojej VC
Ostatnio zmieniony 22 mar 2016, 09:13 przez siwy1538, łącznie zmieniany 2 razy.