Silnik 1.4
Moderator: Sebu$
-
franki
Silnik 1.4
Oglądając silnik teraz dopiero zwróciłem uwagę na pewną rzecz. Otóż moje auto zamawiałem w salonie - zamówiłem wersję jak w podpisie 1,4 120 KM czyli NEL. Zaś dziś zobaczyłem na siniku naklejkę z nr silnika i z oznaczeniem 1.4 NET.
Dodatkowo zdekodowałem vin i nr się zgadza z tym z naklejki, zaś oznaczenie nie.. Cz mam rozumieć że mam wersję NET ( 140 KM)?
Dodatkowo zdekodowałem vin i nr się zgadza z tym z naklejki, zaś oznaczenie nie.. Cz mam rozumieć że mam wersję NET ( 140 KM)?
-
franki
- gRZENIU
- Zafiromaniak
- Imię: Grzegorz
- Auto: Signum
- Model: Polift
- Oznaczenie silnika: Z19DTH
Tak zawsze było i widać ,że jest ... Także pogratulować mocniejszej wersjijanekW67 pisze:symbol wybity na bloku, jest potwierdzeniem, tego co posiadasz.
Możesz też mieć blok z NET , ale osprzęt elektroniczny może być z NEL i silnik więcej nie wydoli niż 120 PS, chodzi mi o czujniki, przepustnicę i sterownik ECU , itp. ...
A jak chcesz mieć 100% pewności to tak jak Janek pisze hamownia...
- paweldm
- Zafiromaniak
- Imię: Paweł
- Auto: Peugeot 308SW
- Model: P308
- Oznaczenie silnika: A20DTH
Gdzieś obiło mi się o uszy, że opel miał problemy z dostępnością silników i zamiast NEL montował silniki NET obniżając im elektronicznie moc do 120KM.
Jest Peugeot 308SW 2.0Bluehdi i Meriva B 1.7cdti
Była Zafira A 1.8 16v lpg i B 2.0 Turbo +lpg oraz zastawa, polonez, tempra, espace II i IV omega B, tigra, C3, C4 Grand Picasso, Outlander II, Berlingo III, Astra J 2.0cdti, Peugeot 308
Była Zafira A 1.8 16v lpg i B 2.0 Turbo +lpg oraz zastawa, polonez, tempra, espace II i IV omega B, tigra, C3, C4 Grand Picasso, Outlander II, Berlingo III, Astra J 2.0cdti, Peugeot 308
-
qtom