OPEL ZAFIRA 1.8 BENZYNA LPG BIXENON SKÓRA 7 FOTELI
Moderator: Tunio999
- rafant4011
- Zafiromaniak
- Imię: Rafał
- Auto: Zafira B
- Model: Cosmo
- Oznaczenie silnika: Z19DT
po naciśnięciu przyciska można na przykład dojechać do ściany lub podjechać do samochodu poprzedzającego...Rafoooo pisze:... teoretycznie przy wrzuceniu wstecznego, to i przednie automatycznie się włączają. Ale z Vin wynika że w ogóle ich nie powinno być, czyli coś tu jest kombinowane.Flora pisze: Czujniki parkowania są , ale nie ma przycisku na konsoli. O ile tylne włączą się automatycznie przy wrzuceniu wstecznego to jak operować przednimi?
- Rafoooo
- Zafiromaniak
- Model:
- Kontakt:
Tak, ale ja mówie na przykładzie tego auta o którym mowa, a w nim nie ma przycisku, więc można sobie radzić w taki sposób, że wrzucasz:
wsteczny - zaczyna działać automatycznie przód i tył,
wyrzucasz wsteczny, i wrzucasz jedynkę, czujniki przednie dalej działają, dopóki nie przekroczysz pewnej prędkości ........ przynajmniej tak jest u mnie, tylko ja przycisk na konsoli mam
wyrzucasz wsteczny, i wrzucasz jedynkę, czujniki przednie dalej działają, dopóki nie przekroczysz pewnej prędkości ........ przynajmniej tak jest u mnie, tylko ja przycisk na konsoli mam
Życie trzeba przeżyć tak, żeby wstyd było opowiadać, za to przyjemnie
wspominać.
wspominać.
- rafant4011
- Zafiromaniak
- Imię: Rafał
- Auto: Zafira B
- Model: Cosmo
- Oznaczenie silnika: Z19DT
jest dokładnie tak.Rafoooo pisze:Tak, ale ja mówie na przykładzie tego auta o którym mowa, a w nim nie ma przycisku, więc można sobie radzić w taki sposób, że wrzucasz:
moim zdaniem samochód do odpuszczeni, chyba że sprzedający ma uzasadnione tłumaczenia na nasze zarzuty? ewentualnie powinno odbić się to w cenie, ale do samochodu trzeba podejść ze zdwojoną czujnością!
Kończąc temat, po uzyskaniu wszystkich informacji zadzwoniłem do właściciela i wytknąłem mu błędy w opisie auta na co uzyskałem następujące odpowiedzi. Cytuję:
Parktronic: "A bo zapomniałem panu powiedzieć, że parktronic nie działa, ale ja już tak kupiłem, poprzedni właściciel powiedział, że padł sterownik. Sterownik też już kupiłem ale nie miałem czasu go zamontować:)"
Lusterka: "A to ja już sam nie wiem czy się składają czy nie, może mi się auta pomyliły:)"
O zderzakach nie powiedział nic. Dalej utrzymuje, że auto jest bezwypadkowe.
Parktronic: "A bo zapomniałem panu powiedzieć, że parktronic nie działa, ale ja już tak kupiłem, poprzedni właściciel powiedział, że padł sterownik. Sterownik też już kupiłem ale nie miałem czasu go zamontować:)"
Lusterka: "A to ja już sam nie wiem czy się składają czy nie, może mi się auta pomyliły:)"
O zderzakach nie powiedział nic. Dalej utrzymuje, że auto jest bezwypadkowe.
Ostatnio zmieniony 24 mar 2016, 20:25 przez adamczor, łącznie zmieniany 1 raz.