Kluczyk i centralny zamek
-
szmurlo
Kluczyk i centralny zamek
Witam,
Czy przekręcanie kluczyka w zamku drzwi powinno zamykać wszystkie drzwi?
U mnie zamyka tylko drzwi kierowcy.
Pozdrawiam,
WS
Czy przekręcanie kluczyka w zamku drzwi powinno zamykać wszystkie drzwi?
U mnie zamyka tylko drzwi kierowcy.
Pozdrawiam,
WS
-
szmurlo
Bodek, dzięki.
Już się bałem, że na wakacjach będę wychodził bagażnikiem, co mogłoby wzbudzić podejrzenia sycylijskiej policji...
Off-topic:
Bodek, czy łatwo jest sprawdzić stan sprzęgła? Mam już około 80 000 przebiegu (+20 dokręcone u dilera pewnie) i mam zrobić parę tysięcy km w krótkim czasie.
Jak się nie tłucze - będzie OK
- Bodek
Już się bałem, że na wakacjach będę wychodził bagażnikiem, co mogłoby wzbudzić podejrzenia sycylijskiej policji...
Off-topic:
Bodek, czy łatwo jest sprawdzić stan sprzęgła? Mam już około 80 000 przebiegu (+20 dokręcone u dilera pewnie) i mam zrobić parę tysięcy km w krótkim czasie.
Jak się nie tłucze - będzie OK
Ostatnio zmieniony 04 lip 2014, 21:58 przez szmurlo, łącznie zmieniany 2 razy.
- rafant4011
- Zafiromaniak
- Imię: Rafał
- Auto: Zafira B
- Model: Cosmo
- Oznaczenie silnika: Z19DT
Witam, podepnę się tutaj;
Próbował ktoś z was? Działa to w naszych Zafirach?
szyby działają to wiem, ale czy to otwieranie tylko drzwi kierowcy? i zamykanie przy 15km/h
materiał szkoleniowy z youtube;
https://www.youtube.com/watch?v=rU_nF5Rj3Xg
Próbował ktoś z was? Działa to w naszych Zafirach?
szyby działają to wiem, ale czy to otwieranie tylko drzwi kierowcy? i zamykanie przy 15km/h
materiał szkoleniowy z youtube;
https://www.youtube.com/watch?v=rU_nF5Rj3Xg
- rafant4011
- Zafiromaniak
Odpowiadam na swoje pytanie; działa tylko opuszczanie i podnoszenie szyb, natomiast blokowanie drzwi po 15km/h u mnie nie działa, ale może działaś w Zosiach po lifcie lub tych trochę nowszych (2009 chodź nie musi) trzeba to sprawdzić(posiadacz nowszej ZB niech sprawdzi i się podzieli swoimi spostrzeżeniami). Odblok drzwi kierowcy - nie działa.
Ostatnio zmieniony 24 mar 2016, 08:12 przez rafant4011, łącznie zmieniany 1 raz.
-
sergiu
-
Flora
- rafant4011
- Zafiromaniak
Oj raczej chyba nie, nie w każdej tylko w nowszych. zmieniłem na REC z 2007 (moja zosia 2006) i nie ma tej opcji, jest niedostępna. Kolega z klubu michałczyk76 mi programował REC-a Tech-em i nie było to dostępne(podobno za stary mi się trafił...).Flora pisze: W ZB natomiast można bez problemu w RECu ustawić automatyczne zamykanie drzwi po przekroczeniu 15 km/h
Flora, dzięki za odpowiedz, ale trochę za późnoFlora pisze:W Vectrach są specjalne dodatkowe moduły w drzwiach, które odpowiadają za takie bajery jak wybiórcze otwieranie czy nawet automatyczne ustawianie lusterek.
-
Flora
Mój REC jest z 2006 roku i opcja ta występuje. Ustawiałem już trzem osobom i nigdy nie było problemu (chyba u Fredasa zapomnieliśmy aktywować funkcji przyciskiem i jeździł cały miesiąc "po staremu"
)
Prawdopodobnie do poprawnego działania konieczne jest ustawienie w UECu opcji odblokowywania drzwi w czasie wypadku.
Myślę, że opcja blokowania drzwi na podstawie prędkości powinna występować wszędzie, ponieważ funkcjonalność ta nie jest zależna od żadnej dodatkowej elektroniki, której mogłoby brakować w RECu.
Prawdopodobnie do poprawnego działania konieczne jest ustawienie w UECu opcji odblokowywania drzwi w czasie wypadku.
Myślę, że opcja blokowania drzwi na podstawie prędkości powinna występować wszędzie, ponieważ funkcjonalność ta nie jest zależna od żadnej dodatkowej elektroniki, której mogłoby brakować w RECu.
- rafant4011
- Zafiromaniak
Byłem dziś u zegarmistrz po odbiór zegarka i poprosiłem o sprawdzenie baterii w kluczyku, wspomniałem, żeby otworzyć lub zamknąć to muszę być nie dalej jak dwa metry od auta, bo z dalszej odległości już nie łapie, a i że z rok temu zmieniłem baterię na nową, było dobrze przez około dwa dni.
Zegarmistrz sprawdził bateryjke, mówi jest ok - nówka. Powiedział, że to wina styków, że robią się "czarne" i nie przewodzi prądu. Przeczyścił styki te które dotykają do baterii i jak ręką odją, problem na razie znikł. Teraz pilot łapie z 15-25 metrów i nawet przez ścianę z domu.
Zegarmistrz sprawdził bateryjke, mówi jest ok - nówka. Powiedział, że to wina styków, że robią się "czarne" i nie przewodzi prądu. Przeczyścił styki te które dotykają do baterii i jak ręką odją, problem na razie znikł. Teraz pilot łapie z 15-25 metrów i nawet przez ścianę z domu.
Ostatnio zmieniony 13 sty 2017, 21:55 przez rafant4011, łącznie zmieniany 2 razy.
i zatrzasnąć.