OPEL ZAFIRA 1.8 BENZYNA LPG BIXENON SKÓRA 7 FOTELI

Moderator: Tunio999

Wiadomość
Autor
adamczor

#16 Post autor: adamczor »

Tak czy inaczej, bardzo dziękuję za pomoc. Ja jednak nie zdecyduje się jechać taki kawał. Może ktoś z okolicy będzie miał chwilę czasu i chęci i podjedzie obejrzeć samochód?
Mam nadzieję, że temat ten pomoże też innym zainteresowanym kupnem tego auta osobom :)
Panowie, jeszcze raz dziękuję!

Awatar użytkownika
rafant4011
Zafiromaniak
Imię: Rafał
Auto: Zafira B
Model: Cosmo
Oznaczenie silnika: Z19DT

#17 Post autor: rafant4011 »

Rafoooo pisze:
Flora pisze: Czujniki parkowania są :shock:, ale nie ma przycisku na konsoli. O ile tylne włączą się automatycznie przy wrzuceniu wstecznego to jak operować przednimi?
... teoretycznie przy wrzuceniu wstecznego, to i przednie automatycznie się włączają. Ale z Vin wynika że w ogóle ich nie powinno być, czyli coś tu jest kombinowane.
po naciśnięciu przyciska można na przykład dojechać do ściany lub podjechać do samochodu poprzedzającego...

Awatar użytkownika
Rafoooo
Zafiromaniak
Model:
Kontakt:

#18 Post autor: Rafoooo »

Tak, ale ja mówie na przykładzie tego auta o którym mowa, a w nim nie ma przycisku, więc można sobie radzić w taki sposób, że wrzucasz:

wsteczny - zaczyna działać automatycznie przód i tył,
wyrzucasz wsteczny, i wrzucasz jedynkę, czujniki przednie dalej działają, dopóki nie przekroczysz pewnej prędkości ........ przynajmniej tak jest u mnie, tylko ja przycisk na konsoli mam 8)
Życie trzeba przeżyć tak, żeby wstyd było opowiadać, za to przyjemnie
wspominać. :P

Awatar użytkownika
rafant4011
Zafiromaniak
Imię: Rafał
Auto: Zafira B
Model: Cosmo

#19 Post autor: rafant4011 »

Rafoooo pisze:Tak, ale ja mówie na przykładzie tego auta o którym mowa, a w nim nie ma przycisku, więc można sobie radzić w taki sposób, że wrzucasz:

wsteczny - zaczyna działać automatycznie przód i tył,
wyrzucasz wsteczny, i wrzucasz jedynkę, czujniki przednie dalej działają, dopóki nie przekroczysz pewnej prędkości ........ przynajmniej tak jest u mnie, tylko ja przycisk na konsoli mam 8)
jest dokładnie tak.
moim zdaniem samochód do odpuszczeni, chyba że sprzedający ma uzasadnione tłumaczenia na nasze zarzuty? ewentualnie powinno odbić się to w cenie, ale do samochodu trzeba podejść ze zdwojoną czujnością!

Awatar użytkownika
Rafoooo
Zafiromaniak
Model:
Kontakt:

#20 Post autor: Rafoooo »

A może są to dwa samochody .... w cenie jednego :lol:
Życie trzeba przeżyć tak, żeby wstyd było opowiadać, za to przyjemnie
wspominać. :P

adamczor

#21 Post autor: adamczor »

Kończąc temat, po uzyskaniu wszystkich informacji zadzwoniłem do właściciela i wytknąłem mu błędy w opisie auta na co uzyskałem następujące odpowiedzi. Cytuję:

Parktronic: "A bo zapomniałem panu powiedzieć, że parktronic nie działa, ale ja już tak kupiłem, poprzedni właściciel powiedział, że padł sterownik. Sterownik też już kupiłem ale nie miałem czasu go zamontować:)"

Lusterka: "A to ja już sam nie wiem czy się składają czy nie, może mi się auta pomyliły:)"

O zderzakach nie powiedział nic. Dalej utrzymuje, że auto jest bezwypadkowe.
Ostatnio zmieniony 24 mar 2016, 20:25 przez adamczor, łącznie zmieniany 1 raz.

mariuszkom

#22 Post autor: mariuszkom »

Okazało się, że rozmawiałem dzisiaj z właścicielem bohaterki tego posta i otrzymałem informację, że ogłoszenie jest nieaktualne - mimo wymienionych przez Was mankamentów, zafira i tak znalazła nowego właściciela.

Awatar użytkownika
Bodek
Zafiromaniak
Imię: Bodek
Auto: Zafira_B_Cosmo
Model: ZB

#23 Post autor: Bodek »

OK - Archiwum.
:lis:

"NADZIEJE LUDZI MĄDRYCH SĄ PEWNIEJSZE NIŻ BOGACTWO NIEUKÓW" - DEMOKRYT

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Bogusław Kuduk, ps. Bodek + 30.11.2020. R.I.P.

Zablokowany

Wróć do „Archiwum ogłoszeń - Zafira B”