[B] - Rafoooo - 2.0 Turbo, Sport 200KM, 2006 Lpg BRC
-
Rafoooo
Nie rozpaczam jakoś strasznie
.... zobaczymy co Rzeczoznawca powie i jak wyceni .... wtedy będę decydował czy kasiorka, czy załatwianie sprawy bezgotówkowo. Gość ma polisę w PZU .... Po świętach zacznę chodzić i załatwiać wszystko w tej sprawie. Mam nadzieję że wszystko będzie ok
... oczywiście na moją korzyść.
Ostatnio zmieniony 26 mar 2016, 18:53 przez Rafoooo, łącznie zmieniany 1 raz.
- Wojti
- Zafiromaniak
- Imię: Wojtek
- Auto: ZB 400ps/502nm
- Model: OPC
- Oznaczenie silnika: z20leh
Rafał super ze w PZU wszystko załatwisz bez wychodzenia z domu ,dzwonisz na infolinie zgłaszasz szkodę prze telefon .Potem dzwoni i umawia się na oględziny gość z pzu.Oględziny pod domem i na maila dostajesz kosztorys w ten sam dzień (tak było u mnie ) 
Życie jest Piękne a z Zafirką jeszcze piękniejsze he he
-
Rafoooo
Dlatego tylko wezwałem , wolałem mieć to na papierze co i jak się stało .... A później nawet się wstawiłem za gostkiem jak mu dawali mandat .... chcieli mu dać 200zl .... A po mojej interwencji dali mu 100zl i bez punktów karnych :> .... A Święta są .... trzeba być wyrozumiałym
.... Ja też kiedyś byłem tak młody jak on 
-
Rafoooo
- rafant4011
- Zafiromaniak
- Imię: Rafał
- Auto: Zafira B
- Model: Cosmo
- Oznaczenie silnika: Z19DT
...jak tam sprawa z rzeczoznawcą? ścigaj go o wszystko! popatrz sobie czy felga nie zarysowana czy opona nie zadrapana jak nie to sprawdź które opony masz lepsze, lato czy zima? załóż lepsze, nowsze to też robi robotę przy wycenie pojazdu(oczywiście na plus) :>
nadkole całe? a jak przód? upominaj się o nowe listwy na drzwiach, bo może chcieć je naprawiać...
nadkole całe? a jak przód? upominaj się o nowe listwy na drzwiach, bo może chcieć je naprawiać...
Ostatnio zmieniony 30 mar 2016, 17:28 przez rafant4011, łącznie zmieniany 2 razy.
-
Rafoooo
Na chwilę obecną czekam na telefon od rzeczoznawcy .... żeby umówić się na wizytę, szkodę zgłosiłem dopiero wczoraj, więc do 7 dni ma czas na umówienie się ze mną.
Czemu pytasz o opony? Teraz mam zimówki na felgach 16", a letnie mam na felgach 17" .... te i te są nowe, a mam nadzieje że pod uwagę również pójdzie felga tylna, którą też delikatnie musną.
Zobaczymy na jakie części da wycenę, skąd oni w PZU biorą ceny i co biorą pod uwagę, auto nie było bite, na oryginalnych częściach. Więc powinni ceny brać z tej stronki Link .....
Na chwilę obecną nie wiem nic i czekam.
......... a już bym chciał z tym zrobić.
Czemu pytasz o opony? Teraz mam zimówki na felgach 16", a letnie mam na felgach 17" .... te i te są nowe, a mam nadzieje że pod uwagę również pójdzie felga tylna, którą też delikatnie musną.
Zobaczymy na jakie części da wycenę, skąd oni w PZU biorą ceny i co biorą pod uwagę, auto nie było bite, na oryginalnych częściach. Więc powinni ceny brać z tej stronki Link .....
Na chwilę obecną nie wiem nic i czekam.
- rafant4011
- Zafiromaniak
- Imię: Rafał
- Auto: Zafira B
- Model: Cosmo
- Oznaczenie silnika: Z19DT
to jak masz trafioną fele to nie zmieniaj- a jeśli pytasz czemu zmieniać? to jak by Twoja 16 nie była trafiona zmień na 17 bo i felgi i opony są droższe/podnoszą wartość auta według ich tabel..
co do oryginalności to zerknij na moje uszkodzenia , dostała tylko dupka i po rozbiórce pierwsze foto, wymieniane miałem poszycie tylne,
za to dostałem prawie 10tyś. samochód też był w oryginale jak Twój...
zmieniłem, klapę, belkę, zderzak, ślizgi, to poszycie i plastik progowy bagażnika.
A pro po Twojego linku
to posprawdzaj sobie mniej więcej ceny co i jak żebyś wiedział...
co do oryginalności to zerknij na moje uszkodzenia , dostała tylko dupka i po rozbiórce pierwsze foto, wymieniane miałem poszycie tylne,
za to dostałem prawie 10tyś. samochód też był w oryginale jak Twój...
zmieniłem, klapę, belkę, zderzak, ślizgi, to poszycie i plastik progowy bagażnika.
A pro po Twojego linku
Ostatnio zmieniony 30 mar 2016, 19:33 przez rafant4011, łącznie zmieniany 2 razy.
-
Rafoooo