Wydaje mi się, że nie będzie problemumartin78 pisze:czy nię będzie problemu z zamontowaniem ich skoro wczesniej były lampy ksenonowe?
Lampy przód zafira a
Moderator: Sebu$
- Tunio999
- Zafiromaniak
- Imię: Wojtek
- Auto: ex ZB 1.8 SPORT
- Model: 2008
- Oznaczenie silnika: Z18XER
- Albert Einstein
-
cns80
-
martin78
Pewnie nie dopowiedziałem bo posiadam Zafirkę z 2003 roku z lampami ksenonowymi już zamontowanymi więc są tam wszelkie pokrętła itp. a jeśli już miałbym kupić lampy ksenonowe to jakie powinienem nabyc jak sprawdzić czy to takie do tego modelu gdyż nie chce nic kombinować jesli bedzie taka potrzeba to kupię nowe ksenonowe i założę tylko chciałbym sie upewnić co i gdzie bnajlepiej kupic i na co zwrócić uwagę.... pozdrawiam m.
-
visto
-
cns80
Pokręteł od wysokości raczej nie ma bo w oryginalnym xenonie masz samopoziomowanie.martin78 pisze:więc są tam wszelkie pokrętła itp.
No to pewnie sa nielegalne, bo bez samopoziomowania, albo ktoś zostawił pokrętło, a lampy są ok i mają samopoziomowanie.visto pisze:w każdym bądź razie mam Regulacje ksenonów itd
-
martin78
cns80 pisze:Pokręteł od wysokości raczej nie ma bo w oryginalnym xenonie masz samopoziomowanie.martin78 pisze:więc są tam wszelkie pokrętła itp.
rcns80 masz absolutną rację to pokrętło o którym myślałem to regulacja oświetlenia wyświetlacza nawigacji a pokręteł do regulacji nie ma skoro jest czujnik poziomowania ksenonów ... pozdrawiam m.
p.s. dobrze że jest gdzie zasięgnąć porady ;-)
-
Lvkas
Po kolizjii ze zwierzyna uległy zniszczeniu lampy przednie kupujac uzywane na giełdzie nie pasuja zbytnio a mianowicie jedna rózni sie od drugiej odblaskiem. Co polecacie zainwestowac w nowe a podróby czy kupic nowe w serwisie (cena?)
-
Skasowany użytkownik 6483
-
miodzik
Jeżeli cena z używanymi oryginalnymi lampami jest porównywalna ja bym kupił nie oryginalne ale na pewno nowe.
Nowe to zawsze nie wypalone, nie po uderzeniach przez kamyczki, nie popękane, zaczepy całe etc.
>>>Przykładowa aukcja<<< - cena moim zdaniem bardzo przystępna.
Dodam, że kolega przy podobnym przypadku (sarna na drodze) musiał w ZB zmienić lampy. Kupił na przód nowe, ale podróbki. Uważam, że to był był bardzo dobry i rozsądny wybór
Nowe to zawsze nie wypalone, nie po uderzeniach przez kamyczki, nie popękane, zaczepy całe etc.
>>>Przykładowa aukcja<<< - cena moim zdaniem bardzo przystępna.
Dodam, że kolega przy podobnym przypadku (sarna na drodze) musiał w ZB zmienić lampy. Kupił na przód nowe, ale podróbki. Uważam, że to był był bardzo dobry i rozsądny wybór
- Tunio999
- Zafiromaniak
- Imię: Wojtek
- Auto: ex ZB 1.8 SPORT
- Model: 2008
- Oznaczenie silnika: Z18XER
Musisz wymienić całą lampę bo klosz jest klejony z obudową... Chyba, że rozkleić ale to zabawy dużoskibimac pisze:Poniewaz jedna z przednich lamo zmatowiala, a raczej pożółkła, chcialbym ja wymienic, i teraz: czy musze wymienic cala lampe czy tylko sam klosz, jesli w ogole jest sciagny? Dzieki za odp, pzdr
Ostatnio zmieniony 12 paź 2015, 10:25 przez Tunio999, łącznie zmieniany 1 raz.
- Albert Einstein
-
vojti
-
Mariusz 79
Witam, gdzieś na forum już było o tym, a tak w skrócie to z tego co pamiętam to NIE pasują.darek130374 pisze:Witam.
Jestem tu nowy i jeśli piszę nie w tym dziale to poprawcie mnie.
czy to prawda że do zafiry a pasują reflektory przednie od astry g.
Ostatnio zmieniony 04 mar 2016, 10:43 przez Mariusz 79, łącznie zmieniany 2 razy.
-
Strzelba
Z tego co widziałem, pytanie było - czy można założyć lampy soczewkowe zamiast zwykłych?
A odpowiedzi padają o polerowaniu, więc ponawiam. Da się podmienić zwykłe lampy na soczewki? Ktoś próbował przerabiać wtyki, żeby w soczewkę weszła zwykła żarówka zamiast xenonu? (chodzi mi o ori, a nie chińskie)
A odpowiedzi padają o polerowaniu, więc ponawiam. Da się podmienić zwykłe lampy na soczewki? Ktoś próbował przerabiać wtyki, żeby w soczewkę weszła zwykła żarówka zamiast xenonu? (chodzi mi o ori, a nie chińskie)