[A/B] oświetlenie wnętrza auta.
-
1wiatr
[A/B] oświetlenie wnętrza auta.
Chciałbym podmienić lampkę oświetlenia wnętrza w Zafirze A na taką która ma dodatkowe dwie żarówki wykorzystane np. do czytania. Nie wiecie Koledzy od jakiego modelu Opla by pasowała żeby nie potrzeba powiększać otworu w podsufitce?
Ostatnio zmieniony 16 sty 2017, 20:50 przez 1wiatr, łącznie zmieniany 4 razy.
-
darek_s
Wzafirach tez takie byly bo ja mam wlasnie taka u mnie sa w niej jeszcze czujniki ruchu od alarmu.Powinna pasowac zamiennie,jakby co to moge zmierzyc otwor w podsufitce. moja jest taka http://moto.allegro.pl/item945925443_la ... larmu.html
-
1wiatr
-
darek_s
-
kopras
-
kris
-
kopras
-
licznik
-
kopras
- opelmen
- Mieszkaniec
- Imię: Janusz
- Auto: Opel Zafira B 1.8 Cosmo Pb & LPG
- Model: ZB
- Oznaczenie silnika: Z18XER
A ja założyłem sobie taką żarówkę LED "9 SMD 3 chip = 27 LED" zakupioną na jednym ze znanych portali aukcyjnych
(uzytkownik "autoledy") i powiem - rewelka
W Zafci w nocy jak w dzień
- faktycznie chyba jedna z najmocniej świecących żarówek LED.
Przy okazyji zauważyłem jakieś złącze schowane pod lamką ośw. wnętrza (nad lusterkiem wew.), "podrzuci ktoś" do czego toto ?
W Zafci w nocy jak w dzień
Przy okazyji zauważyłem jakieś złącze schowane pod lamką ośw. wnętrza (nad lusterkiem wew.), "podrzuci ktoś" do czego toto ?
-
BajBus
-
FOKS
-
darkp1
Miałem taki objaw w TICO jak podmieniłem żarówkę, ale akumulator się nie rozładowywał i wszystko było okFOKS pisze:Koledzy, podpowiedzcie mi w temacie oświetlenia kabiny: kupiłem rurkowe ledy(8 szt w rurce) tylko po zamknięciu drzwi jak już zgaśnie to żarzą się takim słabiutkim światłem. I pytanie czy ktoś tak też ma? Czy będzie to miało wpływ na rozładowanie akumulatora? A może kupiłem jakieś badziewie?
FOKS