[A/B] Spryskiwacze mgłowe od Opla Insigni.
-
- Przeglądacz
- Imię: Dariusz
- Auto: Zafira
- Model: A
- Oznaczenie silnika: x18xe1
Takie opóźnienie mam w firmowym Peugeocie Partnerze 2004 rok. Pociągam dźwigienkę spryskiwacza, leci woda na szybę i po 1-2 sek. ruszają wycieraczki.gRZENIU pisze:Nie wiem czy to taki dobry pomysł , bo przy 140km/h autostradą ,będzie troszkę ciężko z widocznością ... Takie opóźnienie to dobre dla sprysków reflektorów ...tapatic pisze:Jeszcze tylko zrobić opóźnienie włączenia wycieraczek 1-2 sekundy po uruchomieniu spryskiwaczy i będzie ok.
tapatic
- evolution1zafir
- Mieszkaniec
- Imię: EVO
- Auto: Opel Zafira C Cosmo
- Model: ZC
- Oznaczenie silnika: A20DT
Ponad dwa lata miałem Insignię i nie wiem czy warto się podniecać jej spryskiwaczami. W Zafirze układ jest wydajny i nie trzeba nic regulować co jakiś czas? Szkoda czasu skoro działa?
Zafira C
Meriva B FL
Insignia A
Vivaro A FL,B
Vectra C FL
Corsa C
AstraG,H ,J
----------------------------------------------------------------------------------------------------------
(Megane-1(coupe,hatchbck, kombii) , Fiat:Punto, CC,Mazda 626,Ford Transit i Taunus )
Meriva B FL
Insignia A
Vivaro A FL,B
Vectra C FL
Corsa C
AstraG,H ,J
----------------------------------------------------------------------------------------------------------
(Megane-1(coupe,hatchbck, kombii) , Fiat:Punto, CC,Mazda 626,Ford Transit i Taunus )
Po prostu jest to inny sposób spryskiwania szyby, tutaj szału nie powinno być, ma najzwyczajniej w świecie myć szybękonradviking pisze:Te spryskiwacze na prawde są bez szału, zamontowałem i są takie sobie oryginalne strumieniowe też dawały rade, widziałem filmiki na yt i wygląda to tak jak u mnie więc pompka i wszystko jest ok
- Mat86radom
- Zafiromaniak
- Imię: Mateusz
- Auto: Mazda 5 2.0 Diesel 143KM/360nm
- Model: MZRCD
- Oznaczenie silnika: CITD
A masz dobrze wyregulowane mgiełki?? Pierwsza podstawowa zaleta mgłowych sprysków to oszczędność płynu względem ori spryskiwaczy ( powie ci to każdy kto zmienił oryginał na mgłowe) :>konradviking pisze:Te spryskiwacze na prawde są bez szału, zamontowałem i są takie sobie oryginalne strumieniowe też dawały rade, widziałem filmiki na yt i wygląda to tak jak u mnie więc pompka i wszystko jest ok
- wojtowca
- Zafiromaniak
- Imię: Wojtek
- Auto: Opel Zafira A
- Model: ZA
- Oznaczenie silnika: Y22DTR
...To po pierwsze a po drugie pryska od razu po całej szybie więc wycieraczki w żadnym miejscu swej długości nie idą na sucho.Mat86radom pisze: A masz dobrze wyregulowane mgiełki?? Pierwsza podstawowa zaleta mgłowych sprysków to oszczędność płynu względem ori spryskiwaczy ( powie ci to każdy kto zmienił oryginał na mgłowe) :>
- evolution1zafir
- Mieszkaniec
- Imię: EVO
- Auto: Opel Zafira C Cosmo
- Model: ZC
- Oznaczenie silnika: A20DT
http://doopla.pl/pl/c/Insignia/79
http://doopla.pl/pl/c/Insignia/79
Zafira C
Meriva B FL
Insignia A
Vivaro A FL,B
Vectra C FL
Corsa C
AstraG,H ,J
Meriva B FL
Insignia A
Vivaro A FL,B
Vectra C FL
Corsa C
AstraG,H ,J
- szura217
- Zafiromaniak
- Imię: Adrian
- Auto: Zafira
- Model: A
- Oznaczenie silnika: Z18XE
Można też Oplex, czy warto bardziej niż w ASO to zależy jak daleko ma się żeby się tam dostać, cena ta sama, tylko przesyłka dochodzi, a jak się bierze więcej części to jest ona praktycznie niezauważalna.