kontrola ciśnienia dds- wariant kodowania pompy ABS
-
rolex24
kontrola ciśnienia dds- wariant kodowania pompy ABS
pilnie potrzebny wariant kodowania dla pompy abs/esp mk60 z działającą funkcją dds(kontroli spadku ciśnienia)
Aso nie chce mi podać a nie działa mi ta funkcja mimo że mam odpowiednią pompę,przycisk na konsoli i licznik
Aso nie chce mi podać a nie działa mi ta funkcja mimo że mam odpowiednią pompę,przycisk na konsoli i licznik
Ostatnio zmieniony 07 sty 2016, 19:55 przez rolex24, łącznie zmieniany 1 raz.
-
rolex24
Niestety nie mam dobrych wiadomości:
12 93187909 5530153 UNIT,HYDRAULIC,ABS,WITH CONTROL UNIT (IDENT AS) (FOR ENHANCED ELECTRONIC STABILITY PROGRAM) (EXCEPT HILL-START ASSISTANT) (EXCEPT LOW TYRE PRESSURE INDICATOR)
Ta pompa nie obsługuje systemu DDS
12 93187909 5530153 UNIT,HYDRAULIC,ABS,WITH CONTROL UNIT (IDENT AS) (FOR ENHANCED ELECTRONIC STABILITY PROGRAM) (EXCEPT HILL-START ASSISTANT) (EXCEPT LOW TYRE PRESSURE INDICATOR)
Diagnostyka komputerowa.Odzyskiwanie kodu security (Opel carpass). Rozszerzanie funkcji komputera pokładowego - wszystkie modele Opla.Dokładanie tempomatu i inne mody.Wymiana modułu CIM.
-
MarcinGolf3
Witam ja mam pytanie czy pompa o numerze 13213608 AJ obsłguje system dds.drahe pisze:Niestety nie mam dobrych wiadomości:
Bo dokladalem kiedys przycisk sport zmienialem licznik aktywowalem op com i wszystko chodzi nawet wyloncza esp mialem w tedy pompe bj ktora nie obsłguje dds ,ale mi padla uszkodzil sie zawur tylniego prawego kola i jakmocno przychamowalem to niechcial odpuscic zacisk . Zmienilem na pompe AJ z zafiry b automat po podlonczeniu op coma wywaliło bład brak komunikaci z skrzynia biegu wyloczylem na nie wystepuje blendy znikly wszystko jest ok ale nie ma dds w liczniku zaprogramowalem dds na wystepuje ,nawer widac go w blokach danych jak naciskne przycisk dds to w bloku pokazuje ze dds jest nacischniet. Według tabelki pompa aj powina obsługiwac dds.Ale jak w czasie jazdy przytrzymam przycisk dds to nic sie nie dzieje a powina migną 3 razy zułta kontrolka w liczniku .Co jest nie tak moze trzeba zmienic warjat kodowania abs moj jest C45401D1
-
fewe
-
rolex24
- opelmen
- Mieszkaniec
- Imię: Janusz
- Auto: Opel Zafira B 1.8 Cosmo Pb & LPG
- Model: ZB
- Oznaczenie silnika: Z18XER
Potrzebuję pomocy ws. zlokalizowania modułu kontroli ciśnienia w oponach (DDS).
Już mówię osochoziiii...
Chcę wykorzystać przycisk DDS do otwierania bramy wjazdowej - krótki impuls nie powinien zakłócić funkcjonowania układu - (wg instrukcji przy kalibracji układu trzeba wcisnąć na ok. 4s) a wystarczy do załączenia pilota.
Znalazłem na schemacie kolor przewodu idącego od przycisku do modułu ale nie wiem gdzie fizycznie szukać tego modułu żeby się wpiąć a nie rozbierać konsoli. Pilot będzie w komorze silnika...
Pomożecie?
....
Potrzebuję pomocy ws. zlokalizowania modułu kontroli ciśnienia w oponach (DDS).
Już mówię osochoziiii...
Chcę wykorzystać przycisk DDS do otwierania bramy wjazdowej - krótki impuls nie powinien zakłócić funkcjonowania układu - (wg instrukcji przy kalibracji układu trzeba wcisnąć na ok. 4s) a wystarczy do załączenia pilota.
Znalazłem na schemacie kolor przewodu idącego od przycisku do modułu ale nie wiem gdzie fizycznie szukać tego modułu żeby się wpiąć a nie rozbierać konsoli. Pilot będzie w komorze silnika...
Pomożecie?
....