Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Diagnostyka komputerowa.Odzyskiwanie kodu security (Opel carpass). Rozszerzanie funkcji komputera pokładowego - wszystkie modele Opla.Dokładanie tempomatu i inne mody.Wymiana modułu CIM.
miałczyk76 pisze: Trzeba znać się na czymś a nie pisać bzdury.
Bateria i cim nic do gaśnięcia w trakcie jazdy nie ma .
Kolego dobrze napisałeś tylko nic nie zrozumiałeś.
Odpal samochód wyjmij baterię a będziesz wiedział co ma wspólnego.
A co do cim-a to też nie masz racji.
Już nie jednego cim-a zrobiłem i wiem co piszę.
Ale lepiej podpiąć komputer i sprawdzić.
Bredzisz bo nie masz o tym pojęcia .
Czasami lepiej nic nie pisać niż wprowadzać kogoś w bład .
Bateria w pilocie potrzebna jest do otwarcia dzrzwi z pilota a nie do odpału auta.
Radzę trochę się dokształcić na temat imo w oplach bo z taką wiedzą daleko nie zajdziesz .
mechanika,elektryka,elektronika OPEL .TECH2,MDI Warszawa tel.512956438
Nawet jeżeli próbował to były to próby z góry skazane na niepowodzenie
Diagnostyka komputerowa.Odzyskiwanie kodu security (Opel carpass). Rozszerzanie funkcji komputera pokładowego - wszystkie modele Opla.Dokładanie tempomatu i inne mody.Wymiana modułu CIM.
mam podobny problem w zosce po wlaczeniu swiatel nie dziala klakson i funkcje w kierownicy nie odpowiadaja danym przyciskom czy w tym przypadku powinienem wymienic cim?
drahe pisze:Nawet jeżeli próbował to były to próby z góry skazane na niepowodzenie
Jakoś nie chce mi się wierzyć :> (Znaczy wierzę, ale strasznie korci mnie aby sprawdzić)
romanPRO72 pisze:mam podobny problem w zosce po wlaczeniu swiatel nie dziala klakson i funkcje w kierownicy nie odpowiadaja danym przyciskom czy w tym przypadku powinienem wymienic cim?
Zdecydowanie tak i to jak najszybciej, bo moduł zacznie żyć własnym życiem i dojdzie do sytuacji, że np nie uruchomisz silnika.
Flora pisze:
Jakoś nie chce mi się wierzyć :> (Znaczy wierzę, ale strasznie korci mnie aby sprawdzić)
Próbuj przecież Ci nie zabraniam
Specjalnie nie zachęcam bo szkoda na to czasu.
Na szybko ostatnio sprawdzałem i CIM wie dokładnie jakie przyciski i na którym kluczyku są naciskane. Pomyślałem, że może uda się obsłużyć odblokowanie samej klapy bagażnika :>
Jak tylko dorwę kluczyk z trzema przyciskami spróbuję go zaprogramować.
Panowie czy poleciłby ktoś fachowca od wymiany cimu najlepiej w trójmieście lub w woj. pomorskim? Padł mi cim central i wiele innych rzeczy i fachman mial zafire dwa miesiace i nic i zadzwonil przed chwila ze sie poddaje masakra
Panowie pomocy. Dzisiaj kupiłem sobie nową kierę i chciałem ją przełożyć , podczas przekładania chyba zle złozylem kierownice i taśme. Przez to zapaliła się lampka trakcji i nie działają kierunki. Zdjałem szybko spowrotem kiere i okazało się że żle ustawiłem taśmę - policzyłem obroty i ustawiłem tak jak powinno byc. Teraz kierunki odbijają ale kontrolka trakcji swieci dalej a OPCOM wyrzuca błąd w CIM : B1012-00 ( błąd położenia kąta skrętu) , w jaki sposób trzeba teraz kalibrować wszystko na nowo i czy OPCOMEM dam radę , pomóżcie