Co myślicie o tym radyjku - pytania dot. wymiany na niefabr.
Moderator: Sebu$
Witam.
Czy ktoś z szanownych kolegów ma to radio?
Jak to gra?
Czy ma ono funkcję sterowania głośnoscia wzgledem prędkości?
I najważniejsze.
Teraz mam VDO CDR500. Warto zmieniać?
Bedę wdzięczny za pomoc.
Pozdrawiam.
Jak to gra?
Czy ma ono funkcję sterowania głośnoscia wzgledem prędkości?
I najważniejsze.
Teraz mam VDO CDR500. Warto zmieniać?
Bedę wdzięczny za pomoc.
Pozdrawiam.
Z tego co się doszukałem to radio to odtwarza CD ale nie MP3, nie posiada wbudowanego wyświetlacza (zapewne używa wyświetlacz z komputera), powinno obsługiwać i sterowanie z kiery i wyświetlacz. 40 watt
Ponoć lepsze niż CDR500 DELCO i VDO SIMENS.
Chyba nie montowane fabrycznie, opcja na zamówienie.
Zapewne będzie grało lepiej od CDR500 VDO ale za te 300 zeta to już coś z mp3 można dostać.
Ostatnio kupiłem radio mało znanej firmy NAVIHEAVEN za 300 i powiem ze gra lepiej niż JVC za 800 co miałem przed nim a do tego ma 3,5'' wyświetlacz a opcja tylko na karty SD wystarczy w zupełności
Ponoć lepsze niż CDR500 DELCO i VDO SIMENS.
Chyba nie montowane fabrycznie, opcja na zamówienie.
Zapewne będzie grało lepiej od CDR500 VDO ale za te 300 zeta to już coś z mp3 można dostać.
Ostatnio kupiłem radio mało znanej firmy NAVIHEAVEN za 300 i powiem ze gra lepiej niż JVC za 800 co miałem przed nim a do tego ma 3,5'' wyświetlacz a opcja tylko na karty SD wystarczy w zupełności
A po co kombinować z nie wiadomo czym. Kup sobie jakiegoś np. pioneera za jakieś 300 zł i będzie o niebo lepiej grać niż to coś.
Ja mam od kilku lat deh-5800 , może wyglądu nie ma ale gra świetnie. Na allegro widziałem PIONEER -DEH-P6700MP+ PILOT za 280 pln. Naprawdę za takie pieniądze warto.
Ja mam od kilku lat deh-5800 , może wyglądu nie ma ale gra świetnie. Na allegro widziałem PIONEER -DEH-P6700MP+ PILOT za 280 pln. Naprawdę za takie pieniądze warto.
x18XE1 nie ma silnika krokowego wolnych obrotów
X18XE1 nie ma kabli wysokiego napięcia
X18XE1 nie ma kabli wysokiego napięcia
Miałem (i mam) wersję kasetową tego sprzętu.Boro53 pisze:Witam.
.
Dźwięk jest OK, 3 pozycyjny Loud, regulacja tonów niskich/średnich/wysokich, ale już ergonomia kuleje - za małe guziki, będące zapewne wynikiem bezpośredniego ogołocenia sprzętu z wyświetlacza i pozostawienia układu z radioodtwarzacza "cywilnego". Obsługuje sterowanie pod kierownicą, wyświetlacz i zmieniarkę.
Witam, Posiadam Zafire z 2003r. Zamontowane jest w niej radio OPLOWSIE na kasety CAR300;/ Chcialbym to jakos zmienic, np przez zastosowanie jakiegos PIONIERKA na plytki z wejsciem AUX lub USB. Teraz nachodzi pytanie, co z wyswietlaczem który jest używany przy standardowym radiu? Da sie cos zrobic aby z nowego radia tez tam sie wszysto wyswietlalo?
Oraz pytanie co z glosnikami, warto wymienic czy radio duzo poprawi? I jeszcze czy można domontowac/zamontowac sterowanie radiem z kierownicy? Jak koszty wygladaja tego sterowania?
Pozdrawiam
Oraz pytanie co z glosnikami, warto wymienic czy radio duzo poprawi? I jeszcze czy można domontowac/zamontowac sterowanie radiem z kierownicy? Jak koszty wygladaja tego sterowania?
Pozdrawiam
Wszystko masz opisane na forum Powiem w skrócie. Sterowanie z kierownicy da się dołożyć, ale jest trochę zabawy z tym (musisz kupić przyciski, taśmę, nie wiadomo czy masz kable podciągnięte). Jakbyś chciał żeby radio z wyświetlaczem działało, musisz dokupić interfejs cena ok 300zł. Tak samo jakbyś chciał radio nieoryginalne ze sterowaniem z kierownicy. I jak zmienisz radio to będzie słychać różnicę w graniu, z tego co niektórzy pisali.
Fabryczne głośniki maja papierowe membrany, dlatego do napędzenia ich potrzeba radia niewielkiej mocy. Jak chcesz wymieniać radio, to po zmianie sam dojdziesz do wniosku, że głośniki są cienkie. Jeśli masz sterowanie w kierownicy i chcesz założyć niefabryczne radio, to interfejs kosztuje 130 pln, jeśli chcesz, żeby działało z wyświetlaczem, to tak jak pisał mój przedmówca koszt ok. 300 pln.
Witam,
planuje zakupić do mojej Zafiry (2000r.) jakieś radyjko z MP3 i USB (obecnie mam w niej CAR 400). Z tego co zdążyłem się zorientować to ciężko zgrać wszystko tak by działał wyświetlacz i sterowanie z kierownicy. Wyświetlacz mogę sobie jednak odpuścić, gdyż obecnie większość radyjek ma własne wyświetlacze. Interesuje mnie jednak by działały przyciski przy kierownicy. Znalazłem radio, które podobno ma działać z sterowaniem z kierownicy: Clarion CZ200EG. Z tego co napisano w opisie to radio posiada mini jacka, który ma umożliwić współprace z kierownicą.
I teraz moje pytanie: czy to będzie działać?
planuje zakupić do mojej Zafiry (2000r.) jakieś radyjko z MP3 i USB (obecnie mam w niej CAR 400). Z tego co zdążyłem się zorientować to ciężko zgrać wszystko tak by działał wyświetlacz i sterowanie z kierownicy. Wyświetlacz mogę sobie jednak odpuścić, gdyż obecnie większość radyjek ma własne wyświetlacze. Interesuje mnie jednak by działały przyciski przy kierownicy. Znalazłem radio, które podobno ma działać z sterowaniem z kierownicy: Clarion CZ200EG. Z tego co napisano w opisie to radio posiada mini jacka, który ma umożliwić współprace z kierownicą.
I teraz moje pytanie: czy to będzie działać?
Witam.
Nie dawno kupiłem sobie "Opel Zefira A 2.2 DTI" i mam problem z radiem, a dokładnie chodzi o to że chcę nastawić częstotliwość np. 89,7 Mhz tylko nie wiem jak, próbowałem różnych metod no ale dalej nic. Możecie pomóc ??
Nie dawno kupiłem sobie "Opel Zefira A 2.2 DTI" i mam problem z radiem, a dokładnie chodzi o to że chcę nastawić częstotliwość np. 89,7 Mhz tylko nie wiem jak, próbowałem różnych metod no ale dalej nic. Możecie pomóc ??