Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
tapatic pisze:Jeszcze tylko zrobić opóźnienie włączenia wycieraczek 1-2 sekundy po uruchomieniu spryskiwaczy i będzie ok.
Nie wiem czy to taki dobry pomysł , bo przy 140km/h autostradą ,będzie troszkę ciężko z widocznością ... Takie opóźnienie to dobre dla sprysków reflektorów ...
Takie opóźnienie mam w firmowym Peugeocie Partnerze 2004 rok. Pociągam dźwigienkę spryskiwacza, leci woda na szybę i po 1-2 sek. ruszają wycieraczki.
A znalazl juz ktos patent na spryskiwacze mglowe w Zafirze Tourer?
Tu te z Insigni podobno nie pasuja.
To zenada, ze w nowym samochodzie zamontowali spryskiwacze sprzed kilkunastu lat.
W Zafirze A uzywalem mglowych od lat i ciezko sie przestawic na strumieniowe.
Ponad dwa lata miałem Insignię i nie wiem czy warto się podniecać jej spryskiwaczami. W Zafirze układ jest wydajny i nie trzeba nic regulować co jakiś czas? Szkoda czasu skoro działa?
Te spryskiwacze na prawde są bez szału, zamontowałem i są takie sobie oryginalne strumieniowe też dawały rade, widziałem filmiki na yt i wygląda to tak jak u mnie więc pompka i wszystko jest ok
konradviking pisze:Te spryskiwacze na prawde są bez szału, zamontowałem i są takie sobie oryginalne strumieniowe też dawały rade, widziałem filmiki na yt i wygląda to tak jak u mnie więc pompka i wszystko jest ok
Po prostu jest to inny sposób spryskiwania szyby, tutaj szału nie powinno być, ma najzwyczajniej w świecie myć szybę
konradviking pisze:Te spryskiwacze na prawde są bez szału, zamontowałem i są takie sobie oryginalne strumieniowe też dawały rade, widziałem filmiki na yt i wygląda to tak jak u mnie więc pompka i wszystko jest ok
A masz dobrze wyregulowane mgiełki?? Pierwsza podstawowa zaleta mgłowych sprysków to oszczędność płynu względem ori spryskiwaczy ( powie ci to każdy kto zmienił oryginał na mgłowe) :>
Mat86radom pisze:
A masz dobrze wyregulowane mgiełki?? Pierwsza podstawowa zaleta mgłowych sprysków to oszczędność płynu względem ori spryskiwaczy ( powie ci to każdy kto zmienił oryginał na mgłowe) :>
...To po pierwsze a po drugie pryska od razu po całej szybie więc wycieraczki w żadnym miejscu swej długości nie idą na sucho.
"Jeśli raz posmakowałeś latania, będziesz już zawsze chodził
z oczami utkwionymi w niebo.
Bo tam byłeś i zawsze będziesz chciał tam wrócić."
Leonardo da Vinci
Czy któryś z kolegów mógł by zakupić mi takie super "spryski" i podesłać pocztą?
na allegro - brak a do najbliższego ASO mam z 120 km i nie powiedziane że tam kupie .
oczywiście koszty całej operacji pokryje
Można też Oplex, czy warto bardziej niż w ASO to zależy jak daleko ma się żeby się tam dostać, cena ta sama, tylko przesyłka dochodzi, a jak się bierze więcej części to jest ona praktycznie niezauważalna.