tylko, że ja mam ZA . Objawem jest takie stukanie jakby coś o coś się obijało. Nasilają się te stuki jak dociążę koło np. zjeżdżając z ronda i jest to słyszalne tylko z lewej strony. Na prawym fotelu jest to niesłyszalne bądź bardzo słabo. Wyczaiłem jeszcze, że gdy jadę, puszczę gaz, auto hamuje silnikiem i nacisne na hamulec to też to chrobotanie zanika. Czy miał ktoś taki przypadek? Dodam, że dałem kilku mecherom przejechać się moją lubą :> i zdania są podzielone, jeden mówi, że to nie skrzynia, drugi, że łożysko inny, że piasta a ja nie chce lecieć po kolei z wymianami bo bym popłynął z $. Może ktoś pomoże?kk pisze:Witam ! Czy ktos może spotkał się z takim przypadkiem w Zafirce , mianowicie podczas jazdy gdzieś tak do 1500 obrotów słychać odgłos terkotania z podwozia , najlepiej słyszalny jest na 2 i 3 biegu kiedy mam wcisnięty gaz oraz kiedy go puszczam ( tak zwane hamowanie silnikiem) , natomiast po wciśnięciu sprzęgła lub też wrzuceniu na luz odgłos ten znika ? . Zafira B 1.8 benzyna
Krzysiek !
Aaaa... dodam jeszcze, że w zeszłym roku wymieniłem przegub wew. z L strony bo tak mówili, że to to ale to chyba nie był dobry pomysł bo nie bardzo pomogło