Interfejs diagnostyczny. Użytkowanie, opinie i problemy.
Interfejs diagnostyczny. Użytkowanie, opinie i problemy.
Witam wszystkich. Jestem "świeży" także zrozumcie ;) . Mam pytanie a zarazem prośbę czy może miał ktoś styczność z tym urządzeniem (a może nawet i z tym gościem) i byłby tak uprzejmy żeby wystawić o nim jakąś opinie ( http://olx.pl/oferta/op-com-w-wersji-1- ... e2c653ccf0 ). A może mieliście coś podobnego do tego albo polecacie coś innego w miarę dobrego i nie za drogiego i żeby dało coś na nim podziałać. Wiem że to China a nie oryginalny OP COM ale co poradzić. Chce sam coś działać a nie dawać zarabiać innym bo na takie rzeczy to mnie nie stać. Liczę na wyrozumiałość i z góry dziękuje za odpowiedzi.
Pozdrawiam :) ;)
Pozdrawiam :) ;)
Ostatnio zmieniony 06 sty 2018, 15:12 przez Bodek, łącznie zmieniany 2 razy.
Dokładnie chodzi mi o ten; http://4.bp.blogspot.com/-Lx8Dh7Es7CY/V ... -01_01.jpg
EDIT
ja37 i Flora jakich interfejsów używacie?
EDIT
ja37 i Flora jakich interfejsów używacie?
Ostatnio zmieniony 01 maja 2016, 14:25 przez wajdzik98, łącznie zmieniany 1 raz.
Flora tak średnio wiem co tak naprawdę potrafi ten interfejs . Niby piszą wszędzie na aukcjach ze wszystko da rady zrobić na nim, a jak jest w praktyce to niewiadomo. Dlatego chciałbym przeczytać opinie kogoś kto ma dokładnie ten sam model żeby dowiedzieć się czy naprawdę jest tak jak piszą. Z obsługą może by tak źle nie było, jakoś może bym sobie poradził. Wszystkiego da się nauczyć jak tylko ktoś chce ;-) .
- SD72
- Zafiromaniak
- Imię: Sylwek
- Auto: Zafira A 1.8 Elegance automatic
- Model: ZA
- Oznaczenie silnika: Z18XE
Moze pomozewajdzik98 pisze:albo polecacie coś innego
http://www.zafiraklub.pl/viewtopic.php?t=11516
Ostatnio zmieniony 26 lis 2017, 11:02 przez rafant4011, łącznie zmieniany 1 raz.
bazyliszek72
Ostatnio zmieniony 02 maja 2016, 21:30 przez KIT GTO, łącznie zmieniany 1 raz.
- Flora
- Zafiromaniak
- Imię: Marcin
- Auto: Zafira
- Model: B
- Oznaczenie silnika: Z19DTH
Czego oczekujesz od tego "kabla diagnostycznego" ?deyv1992 pisze:witam panowie nie doszukalem sie wiec zadam pytanie w nowym temacie czy ktos moze mi podac jakies konkretne informacje jaki moge kupic kabel diagnostyczny i program do mojego opla zafiry b 1.9 120km 2006 r?
Ostatnio zmieniony 15 gru 2016, 17:43 przez Flora, łącznie zmieniany 1 raz.
posprawdzac czy mam jakies bledy sprawdzic stan filtra bloki pomiarowe posprawdzac ogolnie
pokasowac kontrolki jak beda
pokasowac kontrolki jak beda
Ostatnio zmieniony 15 gru 2016, 10:52 przez deyv1992, łącznie zmieniany 1 raz.
- Flora
- Zafiromaniak
- Auto: Zafira
- Model: B
- Oznaczenie silnika: Z19DTH
Sprawdzenie i kasowanie błędów wykonać można dowolnym urządzeniem bazującym na układzie ELM327 przy pomocy aplikacji na telefon. Koszt interfejsu to około 30zł, a aplikacje są darmowe. Korzystając z tego samego interfejsu i aplikacji DPF Info sprawdzisz stan DPFa.
http://allegro.pl/obd-scan-bluetooth-vg ... 68400.html
czy cos takiego miales na mysli?
jakie konkretnie aplikacje trzeba pobrac do dpf oraz do bledow , macie jakies sprawdzone? pzdr
czy cos takiego miales na mysli?
jakie konkretnie aplikacje trzeba pobrac do dpf oraz do bledow , macie jakies sprawdzone? pzdr
- Sumik
- Zafiromaniak
- Auto: Zafira B OPC 300+
- Model: ZB
- Oznaczenie silnika: Z20LEH
No chyba, że chcesz zrobić więcej, np ustawić coś w modułach, coś włączyć, wyłączyć lub aktywować to tutaj:
....OPCOM.....
jest fajna rzecz.
Sprawdzona
A program do tego (nawet w PL) to kwestia kilku chwil
Regulamin:
§1 Postanowienia ogólne
...................
7. Zabroniona jest sprzedaż podrabianych interfejsów diagnostycznych do aut i podawanie linków do pirackich wersji oprogramowania.
Bodek
....OPCOM.....
jest fajna rzecz.
Sprawdzona
A program do tego (nawet w PL) to kwestia kilku chwil
Regulamin:
§1 Postanowienia ogólne
...................
7. Zabroniona jest sprzedaż podrabianych interfejsów diagnostycznych do aut i podawanie linków do pirackich wersji oprogramowania.
Bodek
Ostatnio zmieniony 15 gru 2016, 21:04 przez Sumik, łącznie zmieniany 2 razy.