BRA do zafiry

Czy to auto warto kupić? Co o nim sądzą inni forumowicze? Tutaj możecie się do woli pytać o auta z ogłoszeń.

Moderator: Tunio999

Wiadomość
Autor
BajBus

BRA do zafiry

#1 Post autor: BajBus »

może się ktoś z tym spotkał już na mieście...
nie mam zdjęć zośki z BRA nie mogłem znaleść, ale na astrze się to tak prezenci..
Obrazek
co o tym sadzicie jak wam się by to widziało na ZA
Woytas

#2 Post autor: Woytas »

miałem cus takiego na Voyagerze.
Moim zdaniem to zdaje egzamin na trasie ( wtedy kamyki mogą zrobić kuku) na miasto chyba nie potrzebne.
A czy ładne ?
Ja wiem ;)
Lorry

#3 Post autor: Lorry »

Ja kiedyś na Ebayu widziałem takie do ZB i nawet się nad tym zastanawiałem. Jak dla mnie ciekawa opcja (VAGowcy często w ramach tuningu ładują takie cuś)

IMO fajnie to wygląda gdy kontrast z lakierem jest ;) No i po deszczu trzeba uważać na wystawianie tego na słońce bo podobno można lakier odparzyć czy cuś :|
kicaj

#4 Post autor: kicaj »

Woytas pisze:Moim zdaniem to zdaje egzamin na trasie ( wtedy kamyki mogą zrobić kuku)
to jak tak ludzie sie martwia o szkody powstale przez kamyki to powinni zalozyc te plachte wyzej, rowniez na szybe ;)
Woytas

#5 Post autor: Woytas »

kicaj pisze: to jak tak ludzie sie martwia o szkody powstale przez kamyki to powinni zalozyc te plachte wyzej, rowniez na szybe ;)
Słuszna teza :lol:
Awatar użytkownika
MieHor
Zafiromaniak
Imię: Mieczysław
Auto: Zafira
Model: B
Oznaczenie silnika: Z19DT
#6 Post autor: MieHor »

przez moment zastanawiałem się co to, po co. Posty wyżej rozjaśniły moją siwą glacę, mnie to się raczej poniżej średnio podoba, przypomina już gdzieś wcześniej zasłyszany i opatrzony agro-wieśtuning. Zgadzam się z opinią kolegów powyżej.
M@rio

#7 Post autor: M@rio »

jak dla mnie pasuje jak świni siodło - no mi się absolutnie nie podoba - ale wszystko kwestia gustu ;)
boogoo

#8 Post autor: boogoo »

Żeby to założyc,musiałbym jeździc 120km/h po żwirowni ... :lol: :lol:
F-19

#9 Post autor: F-19 »

Żeby uchronić lakier przed kamykami i zarysowaniami można założyć plandekę i wyciąć otwory tylko na szyby :lol: Jak dla mnie estetyczna tragedia na ale cóż niektórym się to podoba (szczególnie tym VAG-owcom którzy tak podobno tuningują auta :lol: :lol: :lol: ). A tak na poważnie jeżeli te odpryski są tak ważne to można przykleić sobie na maskę i zderzak bezbarwną folię ochronną, przynajmniej nie rzuca się w oczy a zadanie swoje spełnia ;)
Awatar użytkownika
timi68
Zafiromaniak
Imię: Andrzej
Auto: Volvo S60 D5 AWD 215/440
Model: II
Oznaczenie silnika: D5-2.4
#10 Post autor: timi68 »

Nie wiem czy zdaje egzamin, ale wygląda kiepsko.
kicaj

#11 Post autor: kicaj »

a ja do dzisiaj myslalem ze to po to zeby auto sie szybciej nagrzewalo... heh
F-19

#12 Post autor: F-19 »

kicaj pisze:a ja do dzisiaj myslalem ze to po to zeby auto sie szybciej nagrzewalo... heh
Dowcipny jesteś... :)
kicaj

#13 Post autor: kicaj »

F-19, akurat z tym nie zartowalem...
zwyczajnie, nigdy tego nie uzywalem, nigdy sie tym nie interesowalem i poprzez analogie z zaslepka grila wysunalem bledne wnioski...
zreszta dawno tego na ulicy nie widzialem, ostatni raz chyba na polonezie albo DF
tico0

#14 Post autor: tico0 »

Bałbym sie to założyć w obawie przed tym aby nie powycierało lakieru, jak te wszystkie ozdoby zakładane na wszelkie kanty szczególnie drzwi....
BajBus

#15 Post autor: BajBus »

dzięki wam za opinie, faktycznie do zofii to nie będzie pasowało...
ODPOWIEDZ

Wróć do „Pytania o auta, porady przed zakupem”