Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
grzes pisze:Zakupiłem dzisiaj olej i filtr do Z18XER. Gdzieś tu na forum przeczytałem, że najlpiej kupić filtr Kneht. Mam do Was ogromną prośbę: otóż zakupiłem filtr o nr OX401D, tak gdzieś wyczytałem. I wydaje mi się, że jest strasznie mały. Raz wymieniałem filtr i mam nieodparte wrażenie, że był nieco większy. Czy ja nie poknociłem coś? Czy ktoś mógł by rozwiać moje wątpliwości. Dobry czy oddawać?
Pasował ten filtr czy nie
Według katalogu taki powinien być.
Ostatnio zmieniony 04 maja 2016, 19:45 przez Bodek, łącznie zmieniany 1 raz.
"NADZIEJE LUDZI MĄDRYCH SĄ PEWNIEJSZE NIŻ BOGACTWO NIEUKÓW" - DEMOKRYT
Mam zamontowany ten filtr mechanik podczas wymiany oleju nic nie zgłaszał że za mały wyczytałem nawet gdzieś że ten filtr jest ciut dłuższy i to jest jego zaletą.
Pasował. W zeszłym tygodniu wymieniłem. Po przywiezieniu filtra ze sklepu do domu opakowanie wydało mi się jakieś takie małe w porównaniu z wcześniejszym. Pewnie dla tego, że ten wcześniejszy był polskiej produkcji, no i opakowanie inne. Jako ciekawostkę powiem, że po wyciągnięciu tego krajowego z silnika okazało się, że był skręcony i zgnieciony środkiem jak klepsydra. Przejechałem na nim 2000 km. Syfu zresztą też wyłapał znaczne ilości.
Ostatnio zmieniony 04 maja 2016, 19:45 przez grzes, łącznie zmieniany 1 raz.
mario_79, Z18XER ma sam wkład filtra oleju..Co do oleju to ja śmigam już na lIQUY MOLY 50 tyś km i mam spokój jak na razie i to auto przywleczone było z DE na tym oleju więc go zostawiłem.
x-clean spełnia norme ACEA C3 obniżona siarka, fosfor, i stosowany przeważnie w silnikach diesla z DPF, X-cess przeważnie do benzyny .
Diagnostyka komputerowa, programowanie, dorabianie kluczy OPEL wszystkie modele do 2020r.Odczyt kodu PIN/Car-Pass, rozszerzenie komputera Zafira C i inne
Pomoc przy zakupie pojazdu. Zapraszam
Czyli 8100 x-cess 5w-40 c3 5l będzie ok?
teraz pytanie 5w-24 czy 5w-30?
Przy upałach na starcie wyraźnie słychać już koła. Poniżej 20 stopni jest w miarę cicho. Na gorącym silniku odpala bez hałasowania.
Panowie pomóżcie bo wieczorem chce zamawiać
Ostatnio zmieniony 17 lip 2016, 14:11 przez mario_79, łącznie zmieniany 1 raz.
Diagnostyka komputerowa, programowanie, dorabianie kluczy OPEL wszystkie modele do 2020r.Odczyt kodu PIN/Car-Pass, rozszerzenie komputera Zafira C i inne
Pomoc przy zakupie pojazdu. Zapraszam