Instalacja pod czujnik poziomowania-xenon
Moderator: Sebu$
-
Przemass
Instalacja pod czujnik poziomowania-xenon
Jak w temacie-pytanie,czy każda Zafira jest wyposażona w taką instalację ? Innymi słowy,czy jak kupię kompletny zestaw xenon to podpinam i to wszystko ? Pomijam kwestię zamontowania spryskiwaczy w zderzaku bo to wiem 
-
Przemass
NIE POMOGŁO A ZESTAW JAKI CHCĘ ZAKUPIĆ TO UŻYWANY ORGINAŁ Z CAŁYM OSPRZĘTEM
-
Janus
Temat jest trudny. Bo o ile przednia instalacja (do reflektorów) już nie musi się różnić, to instalacja do ich poziomowania to już zupełnie inna bajka. Poza tym nie wiem, czy w ZA w regulację/poziomowanie lamp nie będzie zaangażowany multitimer. Żeby nie było tak, że musisz rozbierać ładny kawałek auta, uzbroić instalację w wiązkę do czujnika poziomu, czujnik poziomu ale i multitimer który to obsługuje?? Ale na razie się tym nie przejmuj. To tylko mój domysł. Nie mam chyba nawet tego jak sprawdzić, bo nie wiem czy schematy standardowe pokazują ksenony 
-
Janus
W takim razie wolałbym wpakować 2 komplety markowych żarówek +50% więcej światła po 120zł/kmpl i zrobić dodatkowe przekaźniki pod maską aby lampy brały zasilanie wprost z zacisków akumulatora (eliminacja spadków napięć) i cieszyć się ładnymi jasnymi światłami. Koszt zamknie się pewnie w 300zł, dużo mniej roboty, a efekt i tak Ciebie zadowoligRZENIU pisze:Przemek niestety jest jak mówi Janus, multitimer trzeba wymienić i trzeba dokładać wiązkę ...Jestem przekonany na 95% ..
- ryba1
- Zafiromaniak
- Imię: Krzysiek
- Auto: Zafira B 381KM/507NM
- Model: OPC
- Oznaczenie silnika: Z20LEH
jeżeli chodzi o zafirę A instalacja pod samopoziomowanie powinna być.wystarczy się położyć i zobaczyc czy jest wtyczka nad belką.jeżeli nie ma trzeba ciągnąc kable
- gRZENIU
- Zafiromaniak
- Imię: Grzegorz
- Auto: Signum
- Model: Polift
- Oznaczenie silnika: Z19DTH
ryba1, Właśnie nie koniecznie... Można rozpiąć białą kostkę w nogach kierowcy po lewej stronie i zobaczyć czy jest któryś z pinów 39-41 . Na dniach sprawdzę o który pin chodzi ...ryba1 pisze:eżeli chodzi o zafirę A instalacja pod samopoziomowanie powinna być
Ostatnio zmieniony 04 maja 2016, 10:23 przez gRZENIU, łącznie zmieniany 1 raz.