Opel Zafira
Moderator: Tunio999
Opel Zafira
Ostatnio zmieniony 03 maja 2016, 20:06 przez maniek2408, łącznie zmieniany 2 razy.
-
- Zafiromaniak
- Imię: Janusz
- Auto: Zafira
- Model: A
- Oznaczenie silnika: Y20DTH
1. Auto krajowe (tzn w eksploatacji) - dla mnie to zawsze duży plus
2. Nie wiem po co umyta komora silnika???
3. Zapytać ile kkm jeździ na gazie
4. O ile dobrze widzę za mało płynu w zbiorniczku wyrównawczym
5. Zegarek pokazuje godzinę 0:00 jakby był akumulator odłączony?? Po co??
Poza tym jechać na oględziny z kimś kumatym z interfejsem żeby sprawdzić przepustnicę, klimę, sondy lambda. No i sprawdzenie gazu (regulacji) też by było warto. Bo źle wyregulowana instalacja to niestety ale szkoda dla silnika...
Tylko trochę się to kupy nie trzyma... bo auto od pół roku w kraju, LPG sekwencja założona i co? Już właściciel sprzedaje?? Trzeba być ostrożnym...
2. Nie wiem po co umyta komora silnika???
3. Zapytać ile kkm jeździ na gazie
4. O ile dobrze widzę za mało płynu w zbiorniczku wyrównawczym
5. Zegarek pokazuje godzinę 0:00 jakby był akumulator odłączony?? Po co??
Poza tym jechać na oględziny z kimś kumatym z interfejsem żeby sprawdzić przepustnicę, klimę, sondy lambda. No i sprawdzenie gazu (regulacji) też by było warto. Bo źle wyregulowana instalacja to niestety ale szkoda dla silnika...
Tylko trochę się to kupy nie trzyma... bo auto od pół roku w kraju, LPG sekwencja założona i co? Już właściciel sprzedaje?? Trzeba być ostrożnym...
Ostatnio zmieniony 03 maja 2016, 20:52 przez Janus, łącznie zmieniany 1 raz.
Janusz
- paweldm
- Zafiromaniak
- Imię: Paweł
- Auto: Peugeot 308SW
- Model: P308
- Oznaczenie silnika: A20DTH
Według mnie pali dużo oleju, tym bardziej na lpg. Właściciel się przestraszył i próbuje pozbyć się auta. Bo po co zakładać gaz i po pół roku je sprzedawać?
Jest Peugeot 308SW 2.0Bluehdi i Meriva B 1.7cdti
Była Zafira A 1.8 16v lpg i B 2.0 Turbo +lpg oraz zastawa, polonez, tempra, espace II i IV omega B, tigra, C3, C4 Grand Picasso, Outlander II, Berlingo III, Astra J 2.0cdti, Peugeot 308
Była Zafira A 1.8 16v lpg i B 2.0 Turbo +lpg oraz zastawa, polonez, tempra, espace II i IV omega B, tigra, C3, C4 Grand Picasso, Outlander II, Berlingo III, Astra J 2.0cdti, Peugeot 308