Uwaga na te autokomisy i handlarzy !!!!
Moderator: Tunio999
- paucio
- Świeżak
- Imię: Paweł
- Auto: Opel Zafira 1.6
- Model: ZA
- Oznaczenie silnika: Z16XE
Auto z błędami sterowania silnika i świec. Słabo odpala nawet przy dodatniej temperaturze i ma nierównomierne obroty. Szyba kierowcy wymieniana. Przebieg nierealny o czym świadczy kierownica i mieszek. Łyse opony. 2.0 Dti Szwajcar
Ostatnio zmieniony 19 lut 2016, 14:35 przez paucio, łącznie zmieniany 2 razy.
Dla ludzi rozumnych. Kochani nie ma czegoś takiego jak okazja. Jak jest okazja a ktoś potrzebuje gotówki to taki samochód idzie do rodziny albo znajomych. Mam w rodzinie dwóch rzeczoznawców. Jak chcemy okazje roczny samochód za pól ceny to tylko bity druga opcja to taki który rocznie pokonuje dystans 200 000 tys km. Przyjmuje się że małe miejskie samochody pokonują dystans między 10 000 tyś a 15 tyś średni bierze się 12,5 tys przy wycenie . Rodzinne benzynowe średni 15 000 do 25 tys rocznie .
Diesel do miasta w ogóle się nie nadaje no chyba że dostawczak .
Średni przebieg w dieslach samochody średnie ok 40 000 tys . Samochody duże typu sharan zafira touran ok 65 tys do 75 tys srednio 70 000 tys . Duże Vany Multivan srednio 90 tys rocznie .
Więc cos za coś albo mały przebieg i bite albo duży bez ingerencji blacharskiej. Są perełki ale to wiadomo one kosztują . Ja sam sprowadzałem Sharana z przebiegiem 3 000 km za połowe ceny z tym że wiadomo po kolizji .
Więc teraz sobie uśrednijcie diesla ok 45 tys km x 12 lat daje 540 tys a nie czarodziejskie 199 tys . Daje do myślenia Co . Szerokich łowów . A porównajcie sobie ceny w Niemczech i w Polsce ...u nas same okazje a tam ....szok cenowy. Pozdrawiam
Diesel do miasta w ogóle się nie nadaje no chyba że dostawczak .
Średni przebieg w dieslach samochody średnie ok 40 000 tys . Samochody duże typu sharan zafira touran ok 65 tys do 75 tys srednio 70 000 tys . Duże Vany Multivan srednio 90 tys rocznie .
Więc cos za coś albo mały przebieg i bite albo duży bez ingerencji blacharskiej. Są perełki ale to wiadomo one kosztują . Ja sam sprowadzałem Sharana z przebiegiem 3 000 km za połowe ceny z tym że wiadomo po kolizji .
Więc teraz sobie uśrednijcie diesla ok 45 tys km x 12 lat daje 540 tys a nie czarodziejskie 199 tys . Daje do myślenia Co . Szerokich łowów . A porównajcie sobie ceny w Niemczech i w Polsce ...u nas same okazje a tam ....szok cenowy. Pozdrawiam
-
- Debiutant
- Imię: Damian
- Auto: ZAFIRA
- Model: ZA
- Oznaczenie silnika: X18XE
Byłem widziałem .... w Łęcznej koło Lublina. Jasna OPC line z silnikiem 1,8
Screena aukcji zrobiłem z numerem rej. Jutro zamieszczę. Szybko i zwięźle. Ociekając świeżutką konserwacją rdzewiejąca buda. konserwacja do tego stopnia świeża że przykleiła się do podłogi słoma. ZAŁAMKA
Screena aukcji zrobiłem z numerem rej. Jutro zamieszczę. Szybko i zwięźle. Ociekając świeżutką konserwacją rdzewiejąca buda. konserwacja do tego stopnia świeża że przykleiła się do podłogi słoma. ZAŁAMKA
Ostatnio zmieniony 05 maja 2016, 22:16 przez Axit, łącznie zmieniany 1 raz.
auto1
http://allegro.pl/opel-zafira-lift-1-8i ... 59926.html
handlarz mówił ze malowane dwa elementy, zarysowany na wieść że miernik wezmę
w rzeczywistosci:
prawy przód robiony (niedokładnie spasowany element), widać ślady po młotku na podłużnicy i nity pod refrektorem
lampa tył lewa wilgoć, dziwny zapach w środku jakby wilgocią
dyswalifikacja, reszta niepewna
nie brałem na stację, nie bylo sensu
w rzeczywistosci:
prawy przód robiony (niedokładnie spasowany element), widać ślady po młotku na podłużnicy i nity pod refrektorem
- Mat86radom
- Zafiromaniak
- Imię: Mateusz
- Auto: Mazda 5 2.0 Diesel 143KM/360nm
- Model: MZRCD
- Oznaczenie silnika: CITD
W Radomiu i okolicy kupić w miarę sensowne auto od Handlarza to jak 6 w lottocappesante pisze:auto1
w rzeczywistosci:
- rafant4011
- Zafiromaniak
- Imię: Rafał
- Auto: Zafira B
- Model: Cosmo
- Oznaczenie silnika: Z19DT
- Mat86radom
- Zafiromaniak
- Imię: Mateusz
- Auto: Mazda 5 2.0 Diesel 143KM/360nm
- Model: MZRCD
- Oznaczenie silnika: CITD
https://facebook.com/story.php?story_fb ... 3429806061 kolejny super handlarz z okolic Radomia
oferta Bydgoszcz
Szukam auta. Natknalem się m.in. na takie, jak wyżej. Straszna lipa, facet nie chciał podac VIN, z niewiadomych przyczyn zaczął mnie obrażać SMS-owo. Mógłbym wszystko wkleić, ale chyba daruję sobie.
Na koniec, gdy już mnie do siebie całkowicie zniechecił, to obnizył cene do 22k.
Oczywiscie umowa na nieznanego Niemca.
Szukam auta. Natknalem się m.in. na takie, jak wyżej. Straszna lipa, facet nie chciał podac VIN, z niewiadomych przyczyn zaczął mnie obrażać SMS-owo. Mógłbym wszystko wkleić, ale chyba daruję sobie.
Na koniec, gdy już mnie do siebie całkowicie zniechecił, to obnizył cene do 22k.
Oczywiscie umowa na nieznanego Niemca.
-
- Zafiromaniak
- Imię: Dawid
- Auto: Insignia
- Model: A
- Oznaczenie silnika: A16LET
Witam, wczoraj oglądałem OPC w Warszawie i niestety NIE POLECAM:
http://olx.pl/oferta/opel-zafira-b-opc- ... f4c4432ec8
Skrzynia cieknie
Uderzona w boki w słupki
Felg 19' brakuje pojechały do spawania
CIM uszkodzony
IDS uszkodzony
Uklad wydechowy przerobiony ze prawie zionie ogniem (może się komuś podoba)
Dach malowany
Prawy bok 1mm szpachli
To tak w skrócie....
Przestrzegam również, przed komisami w Puławach, woj. Lubelskie, handlarz po poproszeniu o VIN, podał błędny a następnie zadzwonił powiedzieć, iż sprzedana.
Przypadek ? nie sądze.
Również nie chciał zrobić foto naklejki ze słupka z VINem
Pozostaje wyjazd do Andrzeja
Pozdrawiam.
Skrzynia cieknie
Uderzona w boki w słupki
Felg 19' brakuje pojechały do spawania
CIM uszkodzony
IDS uszkodzony
Uklad wydechowy przerobiony ze prawie zionie ogniem (może się komuś podoba)
Dach malowany
Prawy bok 1mm szpachli
To tak w skrócie....
Przestrzegam również, przed komisami w Puławach, woj. Lubelskie, handlarz po poproszeniu o VIN, podał błędny a następnie zadzwonił powiedzieć, iż sprzedana.
Przypadek ? nie sądze.
Również nie chciał zrobić foto naklejki ze słupka z VINem
Pozostaje wyjazd do Andrzeja
Pozdrawiam.
Diagnostyka komputerowa, programowanie, dorabianie kluczy OPEL wszystkie modele do 2020r.Odczyt kodu PIN/Car-Pass, rozszerzenie komputera Zafira C i inne
Pomoc przy zakupie pojazdu. Zapraszam
kolego szukasz zafiry B opc za 26tysi ? równie dobrze mógłbyś szukać zafiry C w tej cenie i zadbanejCrazy pisze:Witam, wczoraj oglądałem OPC w Warszawie i niestety NIE POLECAM:
pomijając wygląd na zdjęciach bo możesz się nie znać to sama cena odstrasza, myślisz sobie: "ale frajer sprzedaje taki samochód za tak mała kasę" a tak naprawdę tym (F) jesteś ty bo na dzień dobry wywalisz około 10k na doprowadzenie do stanu użytkowania
taka moja rada
nie masz więcej $ nie rozglądaj się bo wtopisz
-
- Zafiromaniak
KIT GTO, ja nie kupuję tylko byłem na ogledzinach, bo kolega się uparl
Ale udało mi się załatwić 2006r Z18XER z przebiegiem 85 tyś praktycznke serwisowana do 2015r
Wczoraj też drugiemu koledze znalazłem kolejną zafire B tez Z18XER z przebiegiem 95 tyś
Koledzy zadowoleni ja również
Ale udało mi się załatwić 2006r Z18XER z przebiegiem 85 tyś praktycznke serwisowana do 2015r
Wczoraj też drugiemu koledze znalazłem kolejną zafire B tez Z18XER z przebiegiem 95 tyś
Koledzy zadowoleni ja również
Ostatnio zmieniony 09 lip 2016, 14:17 przez Crazy, łącznie zmieniany 1 raz.
Diagnostyka komputerowa, programowanie, dorabianie kluczy OPEL wszystkie modele do 2020r.Odczyt kodu PIN/Car-Pass, rozszerzenie komputera Zafira C i inne
-
- Zafiromaniak
Ogladam właśnie tvn turbo a tu zafira która oglądałem w Warszawie
Szkoda że taki szrot wzięli na testy haha.
Szkoda że taki szrot wzięli na testy haha.