Moduł informujący o stanie DPF i temperaturze - dyskusja
-
Flora
Tak ten wynalazek będzie wyglądał. Wielkość prawie jak złącze OBD - może zrobię boki pod kątem, żeby nie było problemów z kierunkiem wkładania. Grubość całości to około 5mm. Mam nadzieję, że jest tam tyle miejsca i nie będzie kolizji z zaślepką/popielniczką.
Zastanawiam się jeszcze jaka powinna być długość przewodu łączącego moduł z diodą sygnalizacyjną (jeżeli nie będzie to wariant z modyfikacją zegarów).
Gdzie umieścilibyście diodę 5 mm połączoną z modułem?
Zastanawiam się jeszcze jaka powinna być długość przewodu łączącego moduł z diodą sygnalizacyjną (jeżeli nie będzie to wariant z modyfikacją zegarów).
Gdzie umieścilibyście diodę 5 mm połączoną z modułem?
- rafant4011
- Zafiromaniak
- Imię: Rafał
- Auto: Zafira B
- Model: Cosmo
- Oznaczenie silnika: Z19DT
-
Flora
Otrzymałem dziś płytki testowe do modułów ograniczających czas zasilania do np oświetlania nóg lub drzwi. Była to partia rozruchowa przed zamówieniem pod moduł DPF i wydaje się, że wszystko idzie w dobrym kierunku.

Miniaturowe moduły będą wkrótce dostępne w dziale Giełda, a na początek zamontujemy je u Wojtiego :>

Miniaturowe moduły będą wkrótce dostępne w dziale Giełda, a na początek zamontujemy je u Wojtiego :>
- rafant4011
- Zafiromaniak
- Imię: Rafał
- Auto: Zafira B
- Model: Cosmo
- Oznaczenie silnika: Z19DT
proszę o jakąś prezentację jak to działa 
Ostatnio zmieniony 11 maja 2016, 22:36 przez rafant4011, łącznie zmieniany 1 raz.
-
Flora
Pewnie zajmie nam to dłuższą chwilę, bo prac jest sporo, a do tego trzeba będzie uważać na odpicowaną "powłokę lakierniczą" :>
Część dotyczącą oświetlenia wydzieliłem tu
Część dotyczącą oświetlenia wydzieliłem tu
Jest tam też prezentacja.rafant4011 pisze:proszę o jakąś prezentację jak to działa
Ostatnio zmieniony 12 maja 2016, 00:24 przez Flora, łącznie zmieniany 1 raz.
-
organista15
-
Flora
Właściwie to taka będzie podstawowa wersja - moduł wpinany w złącze OBD + dioda na kablu do zamontowania gdziekolwiek.organista15 pisze:Jak będzie moduł, który nie będzie wymagał ingerencji w liczniku, to się od razu wpiszę na listę chętnych
Dlatego też pytałem gdzie chcecie to docelowo umieścić, żeby oszacować potrzebną długość przewodu.
Możesz zapisywać się na listę kolejkową
-
PETERSS
-
organista15
-
Flora