[A] - Regan18 - ZA Selection 2.0 DTI, 101KM, 2001r
- regan18
- Przeglądacz
- Auto: Zafira
- Model: A
- Oznaczenie silnika: Y20DTH
Przed tygodniem oddałem autko na wymiane tarcz i klocków (oczywiscie TRW ) i niestety okazało się że sanki zgniły przy wahaczu i trzeba je wymienic. Nie było łatwo znaleźć od Zafiry a na szczęście od Astry G pasują. Oczywiście kupiłem uzywane ale w dobrym stanie i z wahaczami. Od razu przed założeniem przeszły szlifowanie i dostały nową powłokę farby zabezpieczającej. Przy zakładaniu trzeba było jeszcze dokupić końcówki drążków i łączniki stabilizatorów. Koszty nie były małe ale przynajmniej zawieszenie i hamulce przed zimą zrobione. Przy okazji zdjęcia osły plastikowej wyrzuciłem z niej ta gabke bo wyczytałem że wchłania i przytrzymuje wode przy zawieszeniu co powoduje szybsze korodowanie. Różnicy nie słychać
- regan18
- Przeglądacz
Jakoś dawno nic przy mojej Zosi nie robiłem a że miałem trochę czasu to wziąłem się za wymianę żarówek podświetlenia zegarów na ledy. Oczywiście rozbierania trochę było ale robiłem już to przy mojej Vectrze więc jakoś poszło. Na zegary przyszły ledy białe a podświetlenie Tida i kilometrów czerwone. Efekt naprawdę super. W dzień może tego nie widać ale za to w nocy super. Teraz szukam grilla od polifta albo jak się żona zgodzi to sprzedaż i kupno Zafire OPC :-D lub Zafire B. Czas i gotówką pokażę co dalej ;-)
Efekt dość ciekawy, prosiłbym jeszcze zdjęcie wieczorne w lepszej jakości jeśli to nie problem Pytanko mam tylko czy działa ściemnianie podświetlenia, bo białe by mi się widziały diodki, ale czy da się ściemnić choć trochę, aby w nocy nie waliło po oczach
Jeżeli chodzi o grill - ja kupiłem ten zamiennik jakość powiedzmy, że wystarczy, jakiś malutki odprysk się trafił, ale nie gryzie w oczy na szczęście, ogólnie w porządku jak za chiński zamiennik za te pieniądze... zobaczymy jak długo wytrzyma
ps. kurde też chciałbym mieć taki dylemat: kupić grill czy Zosię OPC hehehe, żartuję oczywiście
Jeżeli chodzi o grill - ja kupiłem ten zamiennik jakość powiedzmy, że wystarczy, jakiś malutki odprysk się trafił, ale nie gryzie w oczy na szczęście, ogólnie w porządku jak za chiński zamiennik za te pieniądze... zobaczymy jak długo wytrzyma
ps. kurde też chciałbym mieć taki dylemat: kupić grill czy Zosię OPC hehehe, żartuję oczywiście
- regan18
- Przeglądacz
Kolego to jest dylemat. Bo szkoda sprzedawać autko zrobione i nie wiadomo co się kupi no i pieniędzy także szkoda a wydatków wiele. Ale chciałoby się mieć te 200 Km :-D
- regan18
- Przeglądacz
Kolego właśnie wróciłem z garażu i ściemnianie działa bardzo dobrze. Dołączam 2 zdjęcia. z maksymalnym ściemnieniem i z rozjaśnieniem.kacza1982 pisze:Efekt dość ciekawy, prosiłbym jeszcze zdjęcie wieczorne w lepszej jakości jeśli to nie problem Pytanko mam tylko czy działa ściemnianie podświetlenia, bo białe by mi się widziały diodki, ale czy da się ściemnić choć trochę, aby w nocy nie waliło po oczach
Ostatnio zmieniony 19 maja 2016, 09:33 przez regan18, łącznie zmieniany 1 raz.
- Mat86radom
- Zafiromaniak
- Imię: Mateusz
- Auto: Mazda 5 2.0 Diesel 143KM/360nm
- Model: MZRCD
- Oznaczenie silnika: CITD