Wymiana cd30 na cdc40 opera
Moderator: Sebu$
Wymiana cd30 na cdc40 opera
Witam,
zastanawiam się nad wymianą radia z cd30 na cdc40 opera, przeczytałem sporo tematów na ten temat jednak nigdzie nie znalazłem jednoznacznej odpowiedzi jak taka wymiana sprawdzi się przy pozostawieniu seryjnych głośników i czy wogóle ma sens, a może lepiej zainwestowć w lepsze głośniki i pozostawić cd30 i jeszcze jedno pytanko odnośnie wyświetlacza, aktualnie mam bid i czy przy wymianie radia na cdc40 opera konieczna jest wymiana wyświetlacza na gid bo nie wiem czy szukać ewentualnie samego radia czy z wyświetlaczem??
pozdrawiam serdecznie
zastanawiam się nad wymianą radia z cd30 na cdc40 opera, przeczytałem sporo tematów na ten temat jednak nigdzie nie znalazłem jednoznacznej odpowiedzi jak taka wymiana sprawdzi się przy pozostawieniu seryjnych głośników i czy wogóle ma sens, a może lepiej zainwestowć w lepsze głośniki i pozostawić cd30 i jeszcze jedno pytanko odnośnie wyświetlacza, aktualnie mam bid i czy przy wymianie radia na cdc40 opera konieczna jest wymiana wyświetlacza na gid bo nie wiem czy szukać ewentualnie samego radia czy z wyświetlaczem??
pozdrawiam serdecznie
Wyświetlacz niestety musisz zmienić na GID lub CID, BID nie obsługuje OperyBodek23 pisze:Witam,
pozdrawiam serdecznie
Opera gra za***iście nawet na standardowych głośnikach.Na pewno wymiana na Operę da lepszy efekt niż dołożenie lepszych głośników do cd30.
Diagnostyka komputerowa.Odzyskiwanie kodu security (Opel carpass). Rozszerzanie funkcji komputera pokładowego - wszystkie modele Opla.Dokładanie tempomatu i inne mody.Wymiana modułu CIM.
- siwy1538
- Przeglądacz
- Imię: Adam
- Auto: Vectra
- Model: C
- Oznaczenie silnika: Z20NET
Cześć
Napisze jak występowała CDC 40 OPERA w VC, były dwa modele:
występowała CDC 40 OPERA Blaupunkt z wyświetlaczem dwuliniowym Siemens
CDC 40 OPERA Delphi Grundig i ta posiada możliwość podłączenia AUXa, odtwarza MP3 występowała z GIDem trzy liniowym też Delphi Grundig
Opery z VC mają zmieniarkę na 6 płyt i występowały zawsze tylko w komplecie z 9 głośnikami różniącymi sie od pozostałych montowanych. Dwa w tylnych drzwiach były takie same jak przy pozostałych rajdach.
CDC 40 Opera ma możliwość podłączenia Twin Audio, modułu UWA. Posiada tuner dla komunikatów drogowych, siedmio stopniowy equalizer, wyjście na subwoofer, moc 3 x 20 W i 2 x 45 W.
pozdrawiam
Napisze jak występowała CDC 40 OPERA w VC, były dwa modele:
występowała CDC 40 OPERA Blaupunkt z wyświetlaczem dwuliniowym Siemens
CDC 40 OPERA Delphi Grundig i ta posiada możliwość podłączenia AUXa, odtwarza MP3 występowała z GIDem trzy liniowym też Delphi Grundig
Opery z VC mają zmieniarkę na 6 płyt i występowały zawsze tylko w komplecie z 9 głośnikami różniącymi sie od pozostałych montowanych. Dwa w tylnych drzwiach były takie same jak przy pozostałych rajdach.
CDC 40 Opera ma możliwość podłączenia Twin Audio, modułu UWA. Posiada tuner dla komunikatów drogowych, siedmio stopniowy equalizer, wyjście na subwoofer, moc 3 x 20 W i 2 x 45 W.
pozdrawiam
Ostatnio montowałem klientowi cdc40 opera i nie było słychać dużej różnicy w jakości dźwięku. W dodatku cdc posiada awaryjną zmieniarkę, więc możemy zostać skazani na słuchanie tylko radia.
W dodatku większość cdc40 nie odtwarza mp3.
W dodatku większość cdc40 nie odtwarza mp3.
!!! Diagnostyka: Opel, Saab, Audi, VW, Seat, Skoda, Citroen, Peugeot, Renault, BMW - 692 226 016 !!!
- paweldm
- Zafiromaniak
- Imię: Paweł
- Auto: Peugeot 308SW
- Model: P308
- Oznaczenie silnika: A20DTH
Nie prościej jest dodać wzmacniacz. Ja tak zrobiłem. Mam fabryczne radio, do tego wzmacniacz, dziś wrzuciłam suba do bagażnika. Teraz pojawił się mały problem. Muszę wytłumić drzwi bagażnika, bo brzęczą nie miłosiernie, ale to zrobię po wymianie siłowników, bo słabo trzymają, a przy dodatkowym obciążeniu, klapa będzie opadać.
Jest Peugeot 308SW 2.0Bluehdi i Meriva B 1.7cdti
Była Zafira A 1.8 16v lpg i B 2.0 Turbo +lpg oraz zastawa, polonez, tempra, espace II i IV omega B, tigra, C3, C4 Grand Picasso, Outlander II, Berlingo III, Astra J 2.0cdti, Peugeot 308
Była Zafira A 1.8 16v lpg i B 2.0 Turbo +lpg oraz zastawa, polonez, tempra, espace II i IV omega B, tigra, C3, C4 Grand Picasso, Outlander II, Berlingo III, Astra J 2.0cdti, Peugeot 308
- wampir11111
- Zafiromaniak
- Imię: Michał
- Auto: Zafira B 340KM/480Nm
- Model: B
- Oznaczenie silnika: Z20LER
- Zafiromaniak
- Imię: Marcin
- Auto: Zafira
- Oznaczenie silnika: Z19DTH
Dokładnie, ale chodzi o aktywację w radiu bez podłączaniu modułu, dzięki czemu można wybrać wejście DAB, a wzmacniacz dostaje sygnał z pinów DAB w złączu radia. Z tego co się dowiedziałem CDC40 nie posiada dedykowanego wejścia AUX.aroniusz pisze:Nawet gdyby miał moduł DAB to i tak u nas nie działa.
- wampir11111
- Zafiromaniak
- Imię: Michał
- Auto: Zafira B 340KM/480Nm
- Oznaczenie silnika: Z20LER
Aha jak ja wlanczam DAB to mam komunikat ze niema DAB BOX
Arek jak Ci sie uda daj cynka co i jak
ps. co wyjscia sub niemam funkcji na wyswietlaczu jak tutaj lecz radio mam niewylogowane i pytanie czy jak je wyloguje i zaloguje u mnie to ustawi sie w techu ta pozycje subwoofer
Arek jak Ci sie uda daj cynka co i jak
ps. co wyjscia sub niemam funkcji na wyswietlaczu jak tutaj lecz radio mam niewylogowane i pytanie czy jak je wyloguje i zaloguje u mnie to ustawi sie w techu ta pozycje subwoofer
Ostatnio zmieniony 18 maja 2016, 15:59 przez wampir11111, łącznie zmieniany 1 raz.