[B]Wymiana przedniej szyby...

Wszystko o karoserii na zewnątrz i wnętrzu (naprawy blacharskie, szyby, fotele, tapicerka, plastiki, bagażniki dachowe itp.)

Moderatorzy: Mariusz, Tazz

Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
KIT GTO
Mieszkaniec
Model:

#31 Post autor: KIT GTO »

a ja polecam taka pod czujnik , u mnie świetnie się sprawuje w jednym jak i w drugim samochodzie :)
Awatar użytkownika
rafant4011
Zafiromaniak
Imię: Rafał
Auto: Zafira B
Model: Cosmo
Oznaczenie silnika: Z19DT

#32 Post autor: rafant4011 »

Szukałem w szukajce i nie mogłem znaleźć - Dzięki Bodek :piwo:

Cześć, czeka mnie wymiana przedniej szyby.
Szyby ubezpieczona bez wkładu własnego do 4tyś., wymiana przeprowadzona prawdopodobnie będzie w NordGlass. Po VIN-ie szyba jest przednia szyba odbijająca ciepło... czy jest to tak zwana szyba Solaryczna? Wolę popytać bo nie chcę żeby mi wcisnęli jakiegoś taniego zamiennika...
Tak wygląda(jej kolor) pod kątem; moja Zosia w środeczku ZB
http://i.imgur.com/dLi6Mp3.jpg
Ostatnio zmieniony 11 maja 2016, 14:27 przez rafant4011, łącznie zmieniany 1 raz.
sergiu

#33 Post autor: sergiu »

rafant4011, a co to za dzień kiepski w stolicy... wychodzę z fabryki, patrzę krecha na szybie :) dzisiejsza burza musiała mieć coś w sobie :)
Tak właśnie czytam i chyba też będzie NordGlass. jeszcze muszę zweryfikować swoje ubezpieczenie bo nie pamiętam co to było rok temu kupowane :lol:
Awatar użytkownika
paweldm
Zafiromaniak
Imię: Paweł
Auto: Peugeot 308SW
Model: P308
Oznaczenie silnika: A20DTH

#34 Post autor: paweldm »

W outlanderze wymieniałem szybę na NordGlass i w mojej ocenie zniekształca nieco obraz.
Jest Peugeot 308SW 2.0Bluehdi i Meriva B 1.7cdti
Była Zafira A 1.8 16v lpg i B 2.0 Turbo +lpg oraz zastawa, polonez, tempra, espace II i IV omega B, tigra, C3, C4 Grand Picasso, Outlander II, Berlingo III, Astra J 2.0cdti, Peugeot 308
Awatar użytkownika
rafant4011
Zafiromaniak
Imię: Rafał
Auto: Zafira B
Model: Cosmo
Oznaczenie silnika: Z19DT

#35 Post autor: rafant4011 »

paweldm pisze:NordGlass w mojej ocenie zniekształca nieco obraz.
nie występuje w Zosi, ale wiem o czym mówisz w poprzednim samochodzie wymieniałem i brałem najtańszą co by nie podwoić wartości samochodu i fakt zniekształcała obraz ale to była inna firma
ODPOWIEDZ

Wróć do „Karoseria i wnętrze”