POLECANE/Niepolecane serwisy/mechanicy - propozycje i dyskus

Posty na tematy techniczne, które nie pasują do żadnego innego działu technicznego, np. HowTo, porady wykonane przez użytkowników.

Moderator: Mariusz

Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
Maciek
Zafiromaniak
Auto: Z20LET
Model: ZA
Oznaczenie silnika: Z20LET

#196 Post autor: Maciek »

Chrees pisze:
teriero pisze:Witam
Proszę o polecenie warsztatu elektro we Wrocławiu, który naprawi mi Parktronic (czujniki parkowania?) w Zafirze A i skontroluje przerywającą instalacje podnośnika szyb.

Pozdrawiam
Też właśnie jestem na etapie szukania, mam do zrobienia otwieranie samochodu z pilota (pilot działa, jakby coś z czujnikiem jest walnięte).
Znajomy mi polecił ten warsztat: Zapłon

ps. coś tu tagi nie działają...

U MNIE DZIAŁA

pewnie za długi link z map google, trzeba je skracać, jest taka opcja ;)

Awatar użytkownika
Czesławo Moreno
Zafiromaniak
Imię: Michał
Auto: Zafira B 1.8 +
Model: ZB
Oznaczenie silnika: Z18XER

#197 Post autor: Czesławo Moreno »

Witam,ja napisze odnośnie Łodzi ,mam dwóch zaufanych mechaników:

Auto-Service Zbigniew Budzyń
Dolinna 23, 94-111
tel.602-108-658
ARAUTO
Olimpijska 26, 94-043
tel.605-157-960

Awatar użytkownika
Chrees
Mieszkaniec
Imię: Krzysztof
Auto: Zafira
Model: ZA
Oznaczenie silnika: A18XE
#198 Post autor: Chrees »

teriero pisze:Witam

Wracam do mojego postu n/t polecenia elektryka we Wrocławiu do naprawy Parktronica, (szyb,oraz założenia lusterka fotochromatycznego).
Dzięki metodzie prób i błędów, oraz doświadczeń pełnych zabawno-komicznych sytuacji związanych z wrocławską "elitą" elektryków samochodowych chyba trafiłem na skarb.
Po paru wizytach w warsztatach, gdzie groteskowe zapowiedzi "prucia" podsufitki w przypadku lusterka i dobierania się do elementów bagażnika w celu naprawy Parktronica, oraz pomny zafrasowanych miny fachowców, przypominających mimikę pyska na widok kiełbasy pewnego Bulteriera z mojego sąsiedztwa , oraz mojej miny po usłyszeniu ew. ceny usługi - szybko zwątpiłem! 8)
Przez przypadek, dostałem namiary na P. Wojtka (Autoservice, elektryka, elektronika Majdziok, Zaulek Rogoziński, W-w).
Wszystko zrobione na medal. Fachura pierwszej klasy! Polecam :ok:
O widzisz, może się przydać, dzięki :)
Obrazek

GANSPE
Świeżak
Model:

#199 Post autor: GANSPE »

Witam! Poszukuję mechanika, który wymienił by w mojej Zosi mechanizm różnicowy. Najlepiej w Zasięgu ŚWINOUJŚCIE-SZCZECIN-WAŁCZ-KOSZALIN w tych rejonach najczęściej się poruszam.
Poleci ktoś kogoś???

amakuch1986
Bywalec
Imię: ANDRZEJ
Auto: ZAFIRA
Model: B
#200 Post autor: amakuch1986 »

Witam, czy cena 1138zł za rozrząd continental wraz z pompą i robocizną to nie za duża cena ? Polecono mi na tym forum regulacje luzów w Motomagic Garage, więc myślałem zrobić tam też rozrząd i wymianę tarcz, klocków i oleju. Może gdzieś w krakowie ktoś poleca równie dobry zakład ale tańszy ?

Awatar użytkownika
Bodek
Zafiromaniak
Imię: Bodek
Auto: Zafira_B_Cosmo
Oznaczenie silnika: Z19DT

#201 Post autor: Bodek »

amakuch1986 pisze:Witam, czy cena 1138zł za rozrząd continental wraz z pompą i robocizną to nie za duża cena ? ........
Cena - TRAGEDIA :!:
:lis:

"NADZIEJE LUDZI MĄDRYCH SĄ PEWNIEJSZE NIŻ BOGACTWO NIEUKÓW" - DEMOKRYT

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Bogusław Kuduk, ps. Bodek + 30.11.2020. R.I.P.

jaki74

#202 Post autor: jaki74 »

Witam
Czy mógłby ktoś polecić sprawdzonego mechanika w Bydgoszczy lub w okolicach.
Chodzio diagnostykę (naprawę) silnika diesla Zafirki 1,9 CDTi 120 kM.
Kod silnika: Z 19 DT
Ostatnio zmieniony 04 maja 2016, 22:47 przez jaki74, łącznie zmieniany 1 raz.

Haczynski

#203 Post autor: Haczynski »

Witam,

Czy mógłby ktoś polecić dobrego mechanika (Kraków, okolice) znające się bardzo dobrze na dieslach, a w szczególności na Zośce 2.2 DTI? Jestem już po trzech warsztatach, niby lepszych, polecanych na forach, gdzie jeden od drugiego mnie odsyłaja i żaden się ostatecznie nie za bardzo zna..
Chodzi o wyeliminowanie problemów z błędem kąta wtrysku...Proszę o pomoc. Chcę w końcu doprowadzić piękną Zosie do normalności.
Ostatnio zmieniony 12 maja 2016, 23:13 przez Haczynski, łącznie zmieniany 2 razy.

Awatar użytkownika
bykmark
Mieszkaniec
Imię: Marek
Auto: Zafira
Model: A
Oznaczenie silnika: Z18XE
#204 Post autor: bykmark »

Haczynski pisze:Witam,

Czy mógłby ktoś polecić dobrego mechanika (Kraków, okolice) znające się bardzo dobrze na dieslach, a w szczególności na Zośce 2.2 DTI? Jestem już po trzech warsztatach, niby lepszych, polecanych na forach, gdzie jeden od drugiego mnie odsyłaja i żaden się ostatecznie nie za bardzo zna..
Chodzi o wyeliminowanie problemów z błędem kąta wtrysku...Proszę o pomoc. Chcę w końcu doprowadzić piękną Zosie do normalności.
Polecam serwis JA-RO w Krakowie- adres. ul Stoczniowców 1 - wjazd przez bramę stoczni.

amakuch1986
Bywalec
Imię: ANDRZEJ
Auto: ZAFIRA
Model: B
#205 Post autor: amakuch1986 »

Ja po pierwszej swojej wizycie polecam w Krakowie Top Auto Serwis :D
Robiłem:
klimatyzacje, odgrzybianie, ozonowanie z jakimiś środkami chemicznymi;
wymiana klocków i tarcz przód tył (TEXTAR)
wymiana rozrządu i paska wielorowkowego (Continental)
pomiar luzu zaworowego + uszczelka (pomiar luzu 100zł)
wszystkie filtry (kabinowy, powietrza, oleju)
płukanka + wymiana oleju (ja zalałem Liqui Moli 4600 + płukanka też Liqui Moli)

Można mieć swoje części ( ja kupowałem w Motostacji), usługa wtedy 20% więcej ale i tak wiele się zaoszczędzi.
Ostatnio zmieniony 20 maja 2016, 21:31 przez amakuch1986, łącznie zmieniany 1 raz.

l3cho
Przeglądacz
Imię: Marcin
Auto: Opel Zafira B 1.8
#206 Post autor: l3cho »

Witam
Jestem szczęśliwym posiadaczem Opla Zafiry 1.8 B 140KM 2009.
Chciałbym w pierwszej kolejności wymienić rozrząd oraz filtry i olej, sprawdzić luzy zaworowe, w związku z tym poszukuje sprawdzonego warsztatu w okolicach Chorzowa, Katowic, Bytomia itp. Ktoś z was może coś polecić, na kogoś się powołać? Proszę o sugestię.
Pozdrawiam!

Awatar użytkownika
djviejo
Świeżak
Imię: Viejo
Auto: Opel Zafira B 1.8
Oznaczenie silnika: A1.8XEL
#207 Post autor: djviejo »

Czy możecie polecić mechanika w Warszawce , który solidnie i niedrogo zrobi rozrząd .
Części chcę kupić sam a chodzi mi o robociznę .

BODEK - sorry !!!!! :ok:

:uklon: - Bodek
Ostatnio zmieniony 05 wrz 2016, 21:09 przez djviejo, łącznie zmieniany 1 raz.

Mariusz 79
Mieszkaniec
Model:

#208 Post autor: Mariusz 79 »

Witam, ja na twoim miejscu nie kupowałbym sam części, niech zrobi to mechanik ( zakład) który będzie wymieniał rozrząd, powód jest prosty jeśli coś nawali pompa wody lub rolka prowadząca itp, nawet jeśli przyczyną był zły montaż to mechanik zrzuci winę na kiepskie części które sam będziesz musiał reklamować. Osoba która wymienia rozrząd i kupuje części odpowiada za całą operacje i w razie nieszczęścia spowodowanego zerwaniem lub przeskoczeniem paska i uszkodzenia silnika odpowiedzialność się nie rozmywa i masz o wiele większe szanse w dochodzeniu roszczeń. Inna sprawa że niektórzy mechanicy jeśli klient przychodzi z własnymi częściami wołają więcej kasy za robociznę, gdyż tracą jakiś tam zarobek na częściach. Jeśli się boisz że zapłacisz za części pierwszej jakości, a wsadza ci jakieś tanie zamienniki, to masz racje czasami tak robią ale nic na to nie poradzisz jak mechanik będzie chciał oszukać to i tak cię oszuka, dlatego tak dobrze mieć zaufany i uczciwy warsztat.
Ostatnio zmieniony 05 wrz 2016, 21:36 przez Mariusz 79, łącznie zmieniany 1 raz.

Spiddi
Debiutant
Model:

#209 Post autor: Spiddi »

Witam. Czy ktos moze polecic jakiegos dobrego fachowca z Warszawy lub z okolicy?? Wywala mi check kod p0170 ze uboga mieszanka i potrzebuje zeby ktos to dobrze zdiagnozowal.. nie wymienial czesci i mnie naciagal na koszty, bo tak to sam potrafie kupic i wymienic sonde albo przeplywke.. takze jezeli ktos zna taka osobe bede wdzieczny za namiary:) PZDR:)

Crazy
Zafiromaniak
Imię: Dawid
Auto: Insignia
Model: A
Oznaczenie silnika: A16LET
#210 Post autor: Crazy »

Firma Polgas, pytaj o Marka, powiedz, że namiary masz ode mnie :) po ksywie od razu skojarzy :)
Diagnostyka komputerowa, programowanie, dorabianie kluczy OPEL wszystkie modele do 2020r.Odczyt kodu PIN/Car-Pass, rozszerzenie komputera Zafira C i inne
Pomoc przy zakupie pojazdu. Zapraszam

ODPOWIEDZ

Wróć do „Ogólna technika”