Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
irzi pisze:Czyli przyczyn parowania szyb muszę szukać dalej ....
Sprawdź czy nie masz problemu z nagrzewnicą :>
Ja też dziwiłem sie czemu parują mi szyby, ale po kilku dolewkach płynu chłodniczego postawiłem na nagrzewnice, a raczej te felerne oringi - przez zime wlałem w sumie ok. 5l płynu i wszystko przeciekało sobie na wykładzine
Co do oringów to częsty porblem w ZA
Sprawdź również czy skropliny z klimy wyjatują tam gdzie mają wylatywać - czy nie idą do środka (jeżeli posiadasz klimke).
Uwaga na filtr K1055 Filtrona.
Ja mam klime BEHR ale ten filtr jest troche za mały przez co zapchał mi sie odpływ wody.
Teraz kupiłem innej firmy i pasuje idealni i szczelnie.
Witam serdecznie.
Proszę was o pomoc ostatnio wymieniałem filtr kabinowy i zauważyłem ze nie mam przedstawionego na zdjęciu przez innego kolegę KLIPSA który trzyma atrapę tunelu nawiewu na nogi pasażera czy ktoś może zrobić zdjęcie tego wyciągniętego KLIPSA i czy mam on jakieś zamocowanie do stelaża metalowego mod atrapa czy jest on jakiś rozprężający.Pozdrawiam
Przedstawiony KLIPS na zdjęciu.
Ostatnio zmieniony 17 paź 2014, 18:34 przez zosia2014, łącznie zmieniany 1 raz.
zosia2014 pisze:Witam serdecznie.
Proszę was o pomoc ostatnio wymieniałem filtr kabinowy i zauważyłem ze nie mam przedstawionego na zdjęciu przez innego kolegę KLIPSA który trzyma atrapę tunelu nawiewu na nogi pasażera czy ktoś może zrobić zdjęcie tego wyciągniętego KLIPSA i czy mam on jakieś zamocowanie do stelaża metalowego mod atrapa czy jest on jakiś rozprężający.Pozdrawiam
Dzieki za szybka odpowiedz.
No właśnie problem jest taki ze kupiłem samochód i nie ma ani jednego klipsa tylko trzyma sie to na śrubach z boku i tych dwóch zaczepach wsuwanych pod półka i trochę mi to drży podczas jazdy.
zosia2014 pisze:Dzieki za szybka odpowiedz.
No właśnie problem jest taki ze kupiłem samochód i nie ma ani jednego klipsa tylko trzyma sie to na śrubach z boku i tych dwóch zaczepach wsuwanych pod półka i trochę mi to drży podczas jazdy.
Wielkie dzieki.Teraz wiem czego mam szukac i jak to wyglada.Zaraz sie odezwe czy moga mi znalesc jakis numer katalogowy lub nazwe tego ustrojstwa.Pozdrawiam
edit
Witam.
Jak juz mi wczesniej przedstawiliscie element wiec zaczałem sam szukac wiedzac jak juz to wyglada i co powiecie na to:
geniusz pisze:Czy do Zafirki A są 2 typy filtrów kabinowych?
Bo chciałem kupić i zrodził się problem bo były 2 różne czy to zależy od tego czy jest klima czy jej nie ma? Czy inny jest problem? Moja Zafirka jest z klimą manualną może ktoś ma nr. zamówieniowy?
Są dwa różne filtry różniące się wymiarami. Nie ważne czy masz klimę czy nie. Zależy jaki masz system wentylacji (czy jak to się tam nazywa). Musisz wyjąć stary filtr i kupić taki sam. Jest tam filtr K1014 lub K1055 (producent Filtron). Też mam manualną i u mnie idzie idzie K1055 (system wentylacji BEHR).
Ostatnio zmieniony 23 maja 2016, 20:45 przez leszeksz2, łącznie zmieniany 1 raz.