Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
grze123 pisze:Jaga, jaką Zośkę kupiłaś i ile euro dałaś?
Heh.. mam obecnie dwie Zosie: A i B.
Najnowszy nabytek to Zosia B taka jak w opisie mojego profilu
A cena eh.. troszke wyrzeczen ale dla Zosi wszystko
[ Dodano: Sro Kwi 20, 2011 19:21 ]
zbigor pisze:
Co polecacie sprawdzic, wymienic po zakupie auta?
W silniku 150 KM warto sprawdzić stan klap wirowych na kolektorze. Przy okazji czyszczenia EGRa warto od razu założyć fiatowską blaszkę żeby zapobiec problemowi z szarpaniem i przy okazji zmniejszyć szybkość brudzenia sie EGRa i kolektora.
Dla 100% pewnosci. W tym silniku co mam montuje sie ta blaszke? Za czy przed zaworem?
zbigor pisze:Dobrze kombinujesz . Masz 150 KM wiec Z19DTH
No wlasnie "zglupialam"... pisalam w kilku postach wyraznie ze mam 150 KM wiec na chlopski rozum wydawalo mi sie ze 16 zaworowy.. ale wolalam sie zapytac zeby miec 100% pewnosc
Witam
Jestem szczęśliwym posiadaczem Opla Zafiry 1.8 B 140KM z 2009r z przebiegiem 118 000km (sprowadzony z Niemiec).
Pod koniec czerwca zakładam do niego gaz STAG (wtryskiwacze Barracuda).
W związku z tym mam pytanie, co musiał bym zrobić w samochodzie oprócz wymiany rozrządu? Jakie czynności najlepiej wykonać abym mógł spać spokojnie ? Sprawdzać luz zaworowy, wymieniać wszystkie możliwe filtry?
Prosiłbym o sugestię dla początkującego użytkownika.
Witam.
Mam nadzieję, że temat lpg do tego silnika przewertowałeś dogłębnie.
Koniecznie sprawdź luzy zaworowe, zapisz na kartce i schowaj do porównania.
Silnik musi pracować idealnie na benzynie, ale to gazownik powinien wiedzieć i sprawdzić przed założeniem instalacji. Mój na przykład mnie pogonił ze względu na KZFR.
Sterownik LPG koniecznie z pełnym OBD-wszystko jest opisane na forum.
Diagnostyka komputerowa, programowanie, dorabianie kluczy OPEL wszystkie modele do 2020r.Odczyt kodu PIN/Car-Pass, rozszerzenie komputera Zafira C i inne
Pomoc przy zakupie pojazdu. Zapraszam
Myślę, że jak się nie tłuką przy rozruchu to nie ma co grzebać. Aczkolwiek, jeżeli człowiek który będzie wymieniał rozrząd obmacał wiele KZFR to co nieco mógł by powiedzieć ich stanie.
Tak dokladnie ale również o tym trzeba pamiętać przy zakupie kfzr do tanich części eksploatacyjnych nie należą
Diagnostyka komputerowa, programowanie, dorabianie kluczy OPEL wszystkie modele do 2020r.Odczyt kodu PIN/Car-Pass, rozszerzenie komputera Zafira C i inne
Pomoc przy zakupie pojazdu. Zapraszam