Witam Gdzie jest wyłącznik poduszki ?

Czyli problemy z prądem w Opel Zafira (osprzęt elektryczny, włączniki, przekaźniki, szyby elektryczne, oświetlenie itp.)

Moderator: Sebu$

Wiadomość
Autor
Patryk (OPC)

Witam Gdzie jest wyłącznik poduszki ?

#1 Post autor: Patryk (OPC) »

Witam Panie i Panowie mam takie pytanie jak i czy w ogóle da się wyłączyć przednią poduszkę powietrzną żeby można było 1.5 rocznego synka mieć przy sobie :) Powiem tylko że nie mam żadnego wyłącznika na konsoli ani po otwarciu drzwi.
tomzam

#2 Post autor: tomzam »

W zafirze A nie ma
sadzasz małego z tyłu. kładziesz przednie oparcie i jest prawie jak z przodu ;)
Crazy

#3 Post autor: Crazy »

z tym składaniem przedniego oparcia pasażera to mistrzostwo, moja mała faktycznie czuje się jak z przodu :)
tomzam

#4 Post autor: tomzam »

jak z tyłu nikt więcej nie siedzi to podsuwasz jeszcze kanapę do przodu i masz dziecko obok siebie
Pod tym względem Zafira wymiata
Patryk (OPC)

#5 Post autor: Patryk (OPC) »

Aha tak myślałem dzięki Panowie :piwo: A co do składania przedniego fotela to chyba się też nie bardzo da bo nie ma uchwytu do składania nie wiem czy w tej wersji w ogóle były składane bo w waszych wersjach jest to genialne rozwiązanie.Może zagłówek po prostu zdejmę ale to pewnie nie za dużo da. :/
Crazy

#6 Post autor: Crazy »

zgadza się, w ogóle na drugi dzień po zakupie się skapowałem, że ten rząd siedzeń jest przesuwany :)
Instrukcja obsługi mi się kłania do czytania w wolnej chwili :)
Patryk (OPC)

#7 Post autor: Patryk (OPC) »

Jest to bardzo fajna rzecz przesuwanie tylniej kanapy ;)

EDIT

Tylko szkoda że nie można przewozić maluchów z przodu ale cóż wszystkiego nie można mieć :)
Ostatnio zmieniony 06 cze 2016, 10:10 przez Patryk (OPC), łącznie zmieniany 1 raz.
Janus

#8 Post autor: Janus »

Patryk (OPC) pisze:Witam Panie i Panowie mam takie pytanie jak i czy w ogóle da się wyłączyć przednią poduszkę powietrzną żeby można było 1.5 rocznego synka mieć przy sobie :) Powiem tylko że nie mam żadnego wyłącznika na konsoli ani po otwarciu drzwi.
http://www.zafiraklub.pl/viewtopic.php?t=20869
Ja to rozwiązałem w ten sposób ale na własną odpowiedzialność jak to się mówi :)
ODPOWIEDZ

Wróć do „Elektryka i elektronika”