[B] - Wojti- 2,0T OPC 241 KM- 2006
- Sumik
- Zafiromaniak
- Imię: Marcin
- Auto: Zafira B OPC 300+
- Model: ZB
- Oznaczenie silnika: Z20LEH
JeszczeWojti pisze:Nie zakuwam silnika
Do końca tego tygodnia Na kolejny plany są już inne :DWojti pisze:Chce osiągnąć max przy fabrycznym silniku i fabrycznej turbinie
Poza tym, jak już będziesz miał najmocniejszą Zośkę w PL (chociaż w sumie już masz) to trzeba będzie wyruszyć w Świat
Jeden gość z UK w swoim VXR posiada z tego co pamiętam jakieś 500+ KM.
Się zrobi I jego się prze goni
Ostatnio zmieniony 02 cze 2016, 09:48 przez Sumik, łącznie zmieniany 1 raz.
- fredas
- Zafiromaniak
- Imię: Ryszard
- Auto: Opel Zafira B
- Oznaczenie silnika: Z19DT
A ja modlę się żeby zocha Wojtka to wytrzymala :> co za dużo to nie zdrowo jak mówi stare przysłowiegRZENIU pisze:Sam jestem ciekaw ile można, ale wiem że im wyżej tym granica wytrzymałości serii jest coraz cieńsza ... Ale trzymam kciuki za sukcesWojti pisze: Chce osiągnąć max przy fabrycznym silniku i fabrycznej turbinie a co potem to zobaczymy...
- Sumik
- Zafiromaniak
- Imię: Marcin
- Auto: Zafira B OPC 300+
Ja również Jak tylko ta "w miarę bezpieczna" granica zostanie wyznaczona to również trzeba będzie przystąpić do zakupu gratów żeby ten wynik osiągnąćgRZENIU pisze:Sam jestem ciekaw ile można,
gRZENIU pisze:Ale trzymam kciuki za sukces
Cała "zainteresowana" Polska trzyma kciuki Niektórzy wręcz niedowierzają jak to miało miejsce na zlocie OWLA Zafira też może mieć MOC. Dużoooooooo MOCY
Ostatnio zmieniony 02 cze 2016, 23:01 przez Sumik, łącznie zmieniany 1 raz.
- Wojti
- Zafiromaniak
- Imię: Wojtek
- Auto: ZB 400ps/502nm
- Model: OPC
- Oznaczenie silnika: z20leh
Zafirka odebrana z BRK ale ... jak zwykle pod górkę
kolektor wymieniony,zwężenie na przepustnicy
zlikwidowany filtr odmy(nieprzyjemny zapach w kabinie na postoju)
,dodany nowy filtr powietrza K&N
ale po hamowaniu okazało się iz trzeba wystroić na nowo auto...wyszło 301 ps i 398 nm ale po strojeniu będzie zdecydowanie lepiej, widać to było juz po nowym wykresie Okazało się ze jest za dużo zmiennych nowe turbo + kolektor dolotowy.... Niestety Hamownia tydzień będzie nieczynna i strojenie za dwa tyg ....teraz jazda spokojna po strojeniu sobie odbije nie ma tak łatwo zawsze coś nie po myśli ale na zlocik dojadę
kolektor wymieniony,zwężenie na przepustnicy
zlikwidowany filtr odmy(nieprzyjemny zapach w kabinie na postoju)
,dodany nowy filtr powietrza K&N
ale po hamowaniu okazało się iz trzeba wystroić na nowo auto...wyszło 301 ps i 398 nm ale po strojeniu będzie zdecydowanie lepiej, widać to było juz po nowym wykresie Okazało się ze jest za dużo zmiennych nowe turbo + kolektor dolotowy.... Niestety Hamownia tydzień będzie nieczynna i strojenie za dwa tyg ....teraz jazda spokojna po strojeniu sobie odbije nie ma tak łatwo zawsze coś nie po myśli ale na zlocik dojadę
Ostatnio zmieniony 12 cze 2016, 19:32 przez Wojti, łącznie zmieniany 2 razy.
Życie jest Piękne a z Zafirką jeszcze piękniejsze he he
- ryba1
- Zafiromaniak
- Imię: Krzysiek
- Auto: Zafira B 381KM/507NM
nie jest to dobry wybórWojti pisze:,dodany nowy filtr powietrza K&N
jak zawsze kiedy dodajesz nowy grat.Wojti pisze:ale po hamowaniu okazało się iz trzeba wystroić na nowo auto..
- ryba1
- Zafiromaniak
- Imię: Krzysiek
- Auto: Zafira B 381KM/507NM
Wojti, oj tam oj tam.mod dobry ale trzeba stroić.myślałem ze to wiesz.filtr jest nasączony olejkami który wykańcza przeplywke.jak juz chcesz sportowy filtr to tylko suchy.
Ostatnio zmieniony 12 cze 2016, 20:03 przez ryba1, łącznie zmieniany 1 raz.
- Wojti
- Zafiromaniak
- Imię: Wojtek
- Auto: ZB 400ps/502nm
- Oznaczenie silnika: z20leh
Krzysiek stroić to wiedziałem ale czasu ze nie starczy chłopakom to nie kolektor nie pasował idealnie i trzeba było go dopasować ,czasu zeszło .... Jak zwykle byłem zawiedziony bo akurat trafiła na mnie przeprowadzka całej hamowni w BRK .Postawili nowy budynek i montują od poniedziałku nowa hamownię 4x4 .Co do filtra to miałem taki jak kupiłem z Niemiec ,potem założyłem od 1,9 papierowy ale teraz znowu mnie naszło na taki Dzięki za cenna uwagę, zawsze jestem otwarty na każdą sugestię bo się ciągle uczę , nie wiedziałem ze olejki niszczą przepływkę .Myślę jednak ze przy moim małym przebiegu jakoś to wytrzyma Nie robię tysięcy kilometrów
Ostatnio zmieniony 12 cze 2016, 20:16 przez Wojti, łącznie zmieniany 1 raz.
Życie jest Piękne a z Zafirką jeszcze piękniejsze he he