Bezawaryjności i szerokiej drogi
[A] - Stecyk - moja zafira 2.2 benzynka 2003r.
-
Stecyk
-
Stecyk
No po czterech dniach i zrobieniu 2 tys km jest dobrze:) na drugi dzień od montażu miałem problem z obrotami, silnik się dlawil i w ogóle cyrki. Na szczęście wyszło że nowy sterownik był popsuty i dostałem nowy, teraz hula aż miło no i spalanie to bajka. Jeżdżę 60% trasa, 40% miasto i wyszło mi z tankowania 9 l gazu
Samochód do tej pory zaskakuje mnie pozytywnie do tego stopnia ze myślę nad nową zafira z salonu:)
W przyszłym tygodniu przyciemniam szybki i będzie miodzio
Samochód do tej pory zaskakuje mnie pozytywnie do tego stopnia ze myślę nad nową zafira z salonu:)
W przyszłym tygodniu przyciemniam szybki i będzie miodzio
-
Rafoooo
-
Stecyk
-
konradviking
To tylko taki symbol/oznaczenie, pokazujący że w schowku pod tapicerką bagażnika jest schowany fabrycznie trójkąt ostrzegawczy
Dlatego taki znaczek
jest tez zielony plusik na lewym boku w bagażniku który pokazuje że tam jest fabrycznie Apteczka 
A jestes zadowolony z osiągów tego 2.2? Wszyscy mówią że duzo pali ale 9l LPG to jak dla mnie bardzo pozytywny wynik
Dobrze że trafiłeś na wersję bez bezpośredniego wtrysku 
A jestes zadowolony z osiągów tego 2.2? Wszyscy mówią że duzo pali ale 9l LPG to jak dla mnie bardzo pozytywny wynik
-
Skasowany użytkownik 16629
Nie mógł trafić na taką wersję, bo ma ZA, a wersję z bezpośrednim wtryskiem montowali dopiero w ZB. Znam jednego człowieka, który ma ZA 2,2 z gazem i do tego w automacie, auto ma nalatane ponad 300kkm (sądząc po wyglądzie kierownicy) i bardzo sobie chwali autko, spalanie u niego ok. 10-11 gazu, więc jest bardzo dobrze... masa ludzi narzeka na te silniki, ale ja uważam inaczej - jak dbasz tak masz, więc nawet gro ludzi jeżdżących Lagunami nie ma numerów do laweciarzy w telefoniekonradviking pisze:Dobrze że trafiłeś na wersję bez bezpośredniego wtrysku
Cieszy nas kolejny zadowolony użytkownik
-
Stecyk
-
oliver84
Olej przy lancuchu tylko 0w30 lub 5w30 żaden inny. Chyba ze chcesz się prosić o problemy.Stecyk pisze:Dzięki wielkie wszystkim:)
stan na dzień dzisiejszy, wymienione końcówki drążków, ustawiona zbieżność i zawitały nówki oponki:) poza tym wsio wporządku:) teraz mam problem jakim zalać olejem?? niestety żadnej informacji pod maską nie mam co tam było lane, co polecacie jaki olej??
Spalanie w tym aucie mnie zaskakuje, dziś wybrałem się do Lublina i tam w koło komina jakieś 100km i spalanie wyszło 9,2l/100kmw lagunie z 2litrowym turbo miałem około 12-13 litrów. Co do kluczyka to prawdopodobnie elektronika nie jest z tego auta, bateria nowa, poprawione luty, kluczyk sprawdzony i wysyła sygnały ale nie da się go zakodować z autem:( na zapłonie trzymałem guzik z 5 minut i nic, brakuje mi tego pilota.
-
Stecyk
A jakieś uzasadnienie twojej wypowiedzi?? bo według aso ma być castrol c 5w40 i taki też wlałem.oliver84 pisze:Olej przy lancuchu tylko 0w30 lub 5w30 żaden inny. Chyba ze chcesz się prosić o problemy.Stecyk pisze:Dzięki wielkie wszystkim:)
stan na dzień dzisiejszy, wymienione końcówki drążków, ustawiona zbieżność i zawitały nówki oponki:) poza tym wsio wporządku:) teraz mam problem jakim zalać olejem?? niestety żadnej informacji pod maską nie mam co tam było lane, co polecacie jaki olej??
Spalanie w tym aucie mnie zaskakuje, dziś wybrałem się do Lublina i tam w koło komina jakieś 100km i spalanie wyszło 9,2l/100kmw lagunie z 2litrowym turbo miałem około 12-13 litrów. Co do kluczyka to prawdopodobnie elektronika nie jest z tego auta, bateria nowa, poprawione luty, kluczyk sprawdzony i wysyła sygnały ale nie da się go zakodować z autem:( na zapłonie trzymałem guzik z 5 minut i nic, brakuje mi tego pilota.
-
oliver84
Po 1 teoria sprawdzona na innych autach marki opel z lancuchem rozrządu. Czym bardziej lepki tym szybciej sie zuzywal i byl glosniejszy.
Po 2 gdzies wyczytane jako zalecany przez opla....tu nie poprę niczym bo nie pamiętam adresu zrodla. M.in ze względu na dysze.
Po 3 5w30 zalecany jako pierwszy wybor przez wielu producentów olejów.
Po 4 ASO w PL jak i w De potrafią lać do nowych aut z hydro popychaczami 15w40. Jak dla mnie ASO najmniej wiarygodna intytucja. Zrobisz jak zechcesz ale roznica w lepkości 5w30 a 5w40 jest kosmiczna. Wystarczy zima porównać jego plynnosc mając go w dwóch bańkach.
Po 2 gdzies wyczytane jako zalecany przez opla....tu nie poprę niczym bo nie pamiętam adresu zrodla. M.in ze względu na dysze.
Po 3 5w30 zalecany jako pierwszy wybor przez wielu producentów olejów.
Po 4 ASO w PL jak i w De potrafią lać do nowych aut z hydro popychaczami 15w40. Jak dla mnie ASO najmniej wiarygodna intytucja. Zrobisz jak zechcesz ale roznica w lepkości 5w30 a 5w40 jest kosmiczna. Wystarczy zima porównać jego plynnosc mając go w dwóch bańkach.
-
Stecyk