nowy nabytek-kilka pytań?
Moderator: Sebu$
-
pejko
nowy nabytek-kilka pytań?
witam. nabyłem dzisiaj upragnioną zfirkę OPC-Z20LET. używałem szukajki ale jakoś nie znalazłem odpowiedzi na kilka pytań. gdybyście mogli pomóc byłbym wdięczny.
1. jak sprawdić czy jest fabryczny alarm?
2. czy podobnie jak np. w octavi można przytrzymując kluczyk przy otwieraniu drzwi otworzyć wszystkie szyby, funkja domykania działa prawidłowo?
3. brak jest podświetlania licznika przebiegu- jaka tam idzie żarówka i czy dużo roboty z wymianą?
z góry dzięki za wszelką pomoc.
1. jak sprawdić czy jest fabryczny alarm?
2. czy podobnie jak np. w octavi można przytrzymując kluczyk przy otwieraniu drzwi otworzyć wszystkie szyby, funkja domykania działa prawidłowo?
3. brak jest podświetlania licznika przebiegu- jaka tam idzie żarówka i czy dużo roboty z wymianą?
z góry dzięki za wszelką pomoc.
-
Lorry
Ja zamknąłem siostrę w aucie i kazałem jej poskakać by go uaktywniła (czujki wewnątrz) albo zostaw uchyloną szybę, zamknij drzwi (powinien się alarm uaktywnić) i wsadź ręke--powinien zacząć wyćpejko pisze:1. jak sprawdić czy jest fabryczny alarm?
nie wiem jak w ZA dokładnie ale w ZB się da wiec twierdzę że na 90% jest to możliwepejko pisze:2. czy podobnie jak np. w octavi można przytrzymując kluczyk przy otwieraniu drzwi otworzyć wszystkie szyby, funkja domykania działa prawidłowo?
jaka żarówka to nie wiem ale roboty jest sporo----jest na forum temat, wymiana podświetlenia zegarów i tam jest o tym trochępejko pisze:3. brak jest podświetlania licznika przebiegu- jaka tam idzie żarówka i czy dużo roboty z wymianą?
-
Anony Mous
-
el_guapo
Roboty od pyty, żarówka dostępna w ASO za 5zł (z plastikowym cokołem)pejko pisze: 3. brak jest podświetlania licznika przebiegu- jaka tam idzie żarówka i czy dużo roboty z wymianą?
Taka, tylko z żarówką zamiast LEDa
- MieHor
- Zafiromaniak
- Imię: Mieczysław
- Auto: Zafira
- Model: B
- Oznaczenie silnika: Z19DT
Kolego pejko, aby dostać się do żarówek w zestawie przyrządów trzeba wykonać robotę opisaną w tym poście: http://www.zafiraklub.pl/viewtopic.php?t=132 - brakuje już kilku zdjęć, myślę jednak że dasz radę. Jak będziesz miał jakieś trudności - podaj swój e-mail, to prześlę Ci cały załącznik z kompletem zdjęć
-
dejna
w przycisku świateł awaryjnych powinieneś mieć diodę - to oznacza, że masz fabryczny alarm... ( nie mylić ze znaczkiem trójkąta)1. jak sprawdić czy jest fabryczny alarm?
jeżeli był dokładany to na pewno ta dioda jest w innym miejscu...
gratuluje zakupu i czekamy na przedstawienie Twojej Zafirki w odpowiednim dziale (Moja Zafira)
-
darkp1
-
pejko
.MieHor pisze:Kolego pejko, aby dostać się do żarówek w zestawie przyrządów trzeba wykonać robotę opisaną w tym poście: http://www.zafiraklub.pl/viewtopic.php?t=132 - brakuje już kilku zdjęć, myślę jednak że dasz radę. Jak będziesz miał jakieś trudności - podaj swój e-mail, to prześlę Ci cały załącznik z kompletem zdjęć
dzięki bardzo panowie. jeśli mógłbympoprosić o komplet fotek to podaję e-mail: pejko@o2.pl
-
beniu31
MieHor, planuje wymienić żarówki na diody w desce rozdzielczej. Czy możesz mi podesłać pełny opis wymiany żarówek, gdyż na forum nie ma wszystkich fotek mail beniu31@o2.pl
// edit // - poszło
// edit // - poszło
Ostatnio zmieniony 04 cze 2010, 09:37 przez beniu31, łącznie zmieniany 1 raz.
-
Besiek
To jak już jesteś tak uprzejmy to ja też nie pogardzę i poproszę komplecik zdjęć na besiek00@poczta.onet.pl
//edit// - poszło
Dotarło, dzięki wielkie!!!
//edit// - poszło
Dotarło, dzięki wielkie!!!
Ostatnio zmieniony 04 cze 2010, 09:35 przez Besiek, łącznie zmieniany 1 raz.