Elektromagnetyczne czujniki parkowania 99 zł allegro
-
Bercikq
Elektromagnetyczne czujniki parkowania 99 zł allegro
Witam kupiłem elektromagnetyczne czujniki parkowania i mam problem z podłaczeniem ich do wstecznego
W lampie z tyłu po lewej jest 6 kabelków do których mam podłaczyc zasilanie od centralki?? Po odłaczeniu wtyczki lampy tylnej na mierniku nie moge znalesc 12 volt, (tak jakby komp odcinał zasilanie jak sie wtyczke zdejmie) po ponownym podłaczeniu i przekreceniu klucza zapala sie wsteczny. Które to kable zafira b po lifcie??
W lampie z tyłu po lewej jest 6 kabelków do których mam podłaczyc zasilanie od centralki?? Po odłaczeniu wtyczki lampy tylnej na mierniku nie moge znalesc 12 volt, (tak jakby komp odcinał zasilanie jak sie wtyczke zdejmie) po ponownym podłaczeniu i przekreceniu klucza zapala sie wsteczny. Które to kable zafira b po lifcie??
-
aroniusz
Ja podłączałem kamerę cofania i sprawdzałem wtyczkę próbówką. Jak odłączyłem lampę nie było nigdzie napięcia, dopiero jak lampa była znów podłączona pojawiło się 12v na wstecznym. Podłącz lampę do wtyczki i wtedy sprawdzaj, a znajdziesz na pewno. Nie pamiętam już niestety który to był kabel, ale działa 100%. Komputer pewnie czuje, że nie ma lampy więc nie daje tam napięcia.
-
grzes
-
aroniusz
Założyłem taki czujnik do żony forda i tylko straciłem czas i pieniądze bo nie zadziałało. Niby jak testowałem je na zewnątrz to coś tam piszczały jak się zbliżałem do taśmy, a po przyklejeniu do zderzaka piszczało dopiero jak przeszkoda prawie dotykała zderzaka. Odłączyłem to cholerstwo. Tylko tyle że dałem za ten badziew 38 zł + 2h roboty. 
-
Skasowany użytkownik 6483
-
grzes
-
baranxd13
-
grzes
- ryba1
- Zafiromaniak
- Imię: Krzysiek
- Auto: Zafira B 381KM/507NM
- Model: OPC
- Oznaczenie silnika: Z20LEH
Te elektromagnetyczne czujniki to badziew.kumpel to założył do rangerover i kasa w plecy.zwykle czujniki dobrze spełniają swoją role
-
baranxd13
Kolega ma to w swojej zafirce b a ja najprawdopodobniej będę to montował pod koniec przyszłego tygodnia jeśli nie kupie xblitz park view z kamerka cofaniagrzes pisze:Montowałeś w zafirze? Te z wyświetlaczem? Wrzuć fotki.baranxd13 pisze:Kupcie sobie czujniki cofania (parkowania) blowTak czułem. Dzięki za odpowiedźjarecki69 pisze: to były raczej ultradźwiękowe.