[A] [B] Urwane przewody w łącznikach drzwi !!! - dyskusja
Moderator: Mariusz
Witam. Po stwierdzeniu, że tylne lewe drzwi się nie zamykają z pilota, szukałem rozwiązania na forum. Głośniki w tylnych drzwiach od początku nie działały, ale po przeczytaniu tego tematu jestem już po naprawie wiązki elektrycznej tylnych drzwi i wszystko działa . Jutro atakuję prawą stronę z tym głośnikiem.
Witam zdiagnozowałem u siebie identyczne objawy z tym, że nie działa mi również centralny, tylny lewy głośnik i nie pali się kontrolka otwartych drzwi lewych tylnych i z przodu oświetlenie kabiny przyznam, że nie sprawdzałem żaróweczki ale czy to wszystko może być przyczyną tego, że nie działa centralny zamek? Ani z obydwu pilotów, które dodam już próbowałem programować ani z kluczyka z drzwi ani przycisk zamykania drzwi z deski rozdzielczej z góry dziękuję za udzielone wskazówki.
- maoie
- Przeglądacz
- Imię: Maciej
- Auto: Zafira
- Model: A
- Oznaczenie silnika: Z18XE
Też przerabiałem temat braku zasilania i nie tylko w drzwiach tylnych dwustronnie
lecz to co zrobiłem w drzwiach z prawej strony będę musiał poprawić (naprawa na szybko)
z lewej się przyłożyłem. Dorobiłem dłuższe przewody żeby przez przelotkę gumową przechodziły całe i pozarabiałem na nowo końcówki
Ciężko było znaleźć odpowiednie konektory ... ale po wielu godzina spędzonych na necie udało się ...
do kupienia na popularnym serwisie aukcyjnym po wpisaniu w szukajkę DELPHI DUCON
Operacja przeprowadzona na ZA
Nie wiem jak sprawa ma się do ZB ZC czy są takie same złącza .
lecz to co zrobiłem w drzwiach z prawej strony będę musiał poprawić (naprawa na szybko)
z lewej się przyłożyłem. Dorobiłem dłuższe przewody żeby przez przelotkę gumową przechodziły całe i pozarabiałem na nowo końcówki
Ciężko było znaleźć odpowiednie konektory ... ale po wielu godzina spędzonych na necie udało się ...
do kupienia na popularnym serwisie aukcyjnym po wpisaniu w szukajkę DELPHI DUCON
Operacja przeprowadzona na ZA
Nie wiem jak sprawa ma się do ZB ZC czy są takie same złącza .
-
- Debiutant
- Imię: Damian
- Auto: Opel Zafira a 2.0 dti
- Model: Za
- Oznaczenie silnika: Z20dth
Witam czy ktoś ma jakieś zastosowanie do okablowania w tylnych drzwiach bardzo szybko się przecierają i oczywiście chciał bym zasięgnąć waszych porad co zrobić z tym fantem 😈 myślałem aby jakoś magnetyczne się to łączyło lecz niemam pojęcia czy się da ponieważ tam styków by musiało być z 30 😊 a więc może ktoś z forumowiczów ma na to patent pozdrawiam i proszę o normalne wypowiedzi 😆 najlepiej polaczenie magnetycznie
- rafant4011
- Zafiromaniak
- Imię: Rafał
- Auto: Zafira B
- Model: Cosmo
- Oznaczenie silnika: Z19DT
- fredas
- Zafiromaniak
- Imię: Ryszard
- Auto: Opel Zafira B
- Model: ZB
Rafał a jak byś założył dodatkową koszulkę termo idzie dostać z metra
Ostatnio zmieniony 22 sty 2017, 21:22 przez fredas, łącznie zmieniany 1 raz.
- rafant4011
- Zafiromaniak
Yyy, gdzie?fredas pisze:Rafał a jak byś założył dodatkową koszulkę termo
Obecnie mam coś zrobione na zasadzie; wszystkie kable zizolowane taśmą do kupy w tej "harmonijce" po to żeby wszystkie pracowały tak samo... i to rozwiązanie wytrzymało najdłużej... ale teraz jestem wku...rzony, i chcę wyciąć to dziadostwo
- rafant4011
- Zafiromaniak
- rafant4011
- Zafiromaniak
-
- Debiutant
- Imię: Tomasz
- Auto: Opel Zafira A 1.8
- Model: ZA
- Oznaczenie silnika: Z18XE
Mam jeszcze moją starą 20 letnią Vectrę B i tam przewody są jak nowe. Nawet na oko wygląda, że są wyższej jakości. Niestety do soboty nie mam do niej dostępu a chciałbym zaplanować naprawę przewodów. Czy ktoś z Was orientuje się czy wiązka (w tym kostka) w tylnych drzwiach w Zafirze A różni się jakoś od wiązki w Vectra B? Czy ewentualnie dałoby się przepiąć same piny?.
Mały UPDATE.
Dziś podejrzałem jak wygląda wiązka VB u kolegi pracy i tam nie ma kostki takiej jak w ZA. Tam wychodzi wiązka z słupka i wchodzi do drzwi, pewnie w środku jest to jakoś połączone.
Mały UPDATE.
Dziś podejrzałem jak wygląda wiązka VB u kolegi pracy i tam nie ma kostki takiej jak w ZA. Tam wychodzi wiązka z słupka i wchodzi do drzwi, pewnie w środku jest to jakoś połączone.
Ostatnio zmieniony 23 mar 2017, 08:55 przez awiator, łącznie zmieniany 1 raz.