Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Teraz przydałoby się pozostałe odczytać. Wg adamekg, który kiedyś wstawił kody to jakby cylinder i czujnik ciśnienia, ale ja nie wiem czy to dobrze odszyfrowałam
Jak masz te 150KM i wg kicaja to są te listwy to trzeba popatrzeć jak tam kolektor dolotowy ( o tym bylo sporo na forum dział: Silnk (zacierające się klapy wirowe)
no mam te 150 koni ale jest mały problem: ja nie jestem mechanik a w samochodzie to wiem gdzie się paliwo tankuje . Bez warsztatu ani rusz
Niemniej jednak cieszę się, że sama potrafiłam te błędy odczytać (tzn. dzięki Wam)
gackowo, no to musisz sobie znalezc dobrego, zaufanego mechanika...
bo inaczej pojdziesz w koszta
zacznij od sprawdzenia nieszczelnosci w dolocie i od kolektora dolotowego z klapami...
A teraz coś na rozbawienie w ten deszczowy tydzień: "znawca" stwierdził, że jak się świeci samochodzik z kluczykiem to na pewno jest problem z centralnym zamkiem i kluczem
na szczęście dla mnie (i dla innych) to nie mechanik tylko jak pisałam "znawca". A jak ktoś by z okolic Lublina znał dobrego machera od opelków to chętnie skorzystam z rad
Ufffffff, ten przewód to póki co tylko 300 zł Gorzej jak to ten kolektor. Koszty mało śmieszne. Za całą wymianę (przy okazji rozrządy i inne) to około 5000 zł. Już nie wiem co robić. Sprzedać to-to czy reperować i spokojnie sobie jeździć
Kolektora nie musisz kupować nowego.Regeneruje je kolega Jabolkg za ok 400zł plus wymiana ok 400-450 zł.Tutaj masz link do tematu http://www.zafiraklub.pl/viewtopic.php? ... ight=klapy .Kpl rozrząd z pompą wody kupisz na allegro za ok 500zł i wymienisz w dobrym nieautoryzowanym warsztacie za ok 150-200zł.Na wszystko nie wydasz połowy tej kwoty,którą wymieniłaś.