Problemy z kluczykami - programowanie, kodowanie, dorabianie
-
- Świeżak
- Imię: Rafał
- Auto: Opel Zafira B 1,8B
- Model: ZB
- Oznaczenie silnika: Z18XER
Shadow wejdź na linka obojętnie którego co podałem weź wszystkie przedmioty sprzedającego na jednej z aukcji jest pilot typowo do zafiry b astry G
Rafał
Rafał
Ostatnio zmieniony 03 lip 2016, 12:09 przez Rafalek_223, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Świeżak
- shadow
- Mieszkaniec
- Imię: Adam
- Auto: Zafira 1.8 Cosmo
- Model: B
Te sprzedawane kluczyki sa kompletne, tzn wystarczy tylko zaprogramowac i można jeździć?
Pisałem do sprzedawcy i ma po 180 scyzoryki
Nie mam carPass'a
Moge miec kabel op-com ale chyba chińska wersja wiec nie wiem czy nim to ogarne. A i jeszcze program potrzebny. Chyba sam nie będę się w to bawił
Pisałem do sprzedawcy i ma po 180 scyzoryki
Nie mam carPass'a
Moge miec kabel op-com ale chyba chińska wersja wiec nie wiem czy nim to ogarne. A i jeszcze program potrzebny. Chyba sam nie będę się w to bawił
Ostatnio zmieniony 03 lip 2016, 13:32 przez shadow, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Świeżak
- shadow
- Mieszkaniec
Ok. Czy wystarczy zadzwonic do aso z prośbą o carpass czy trzeba jechać?
Na jednej z pierwszych stron ktoś podawał chomika i tam chyba był do chińskiego kabelka soft.
Na jednej z pierwszych stron ktoś podawał chomika i tam chyba był do chińskiego kabelka soft.
- shadow
- Mieszkaniec
Czy ktoś może krok po kroku opisać jak dodać nowy kluczyk i usunąć kluczyk którego fizycznie nie posiadam?
Car Pass będę miał
Car Pass będę miał
Ostatnio zmieniony 04 lip 2016, 12:14 przez shadow, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Świeżak
- Flora
- Zafiromaniak
- Imię: Marcin
- Auto: Zafira
- Oznaczenie silnika: Z19DTH
Rocznik/Model -> Body -> Immobiliser -> Programming -> Security Code -> Program Transponder Keys
Robi się to na włączonym zapłonie, a po uruchomieniu funkcji należy wyjąć kluczyk, włożyć ten, który chcesz zaprogramować i ponownie przekręcić na zapłon. Zresztą na bieżąco podawane są informacje co robić.
Nie wiem jak jest z usuwaniem. Na pewno klucze usuwane są po resecie CIMa, bo to sprawdziłem, ale nie wiem jak usunąć pojedynczy klucz.
Robi się to na włączonym zapłonie, a po uruchomieniu funkcji należy wyjąć kluczyk, włożyć ten, który chcesz zaprogramować i ponownie przekręcić na zapłon. Zresztą na bieżąco podawane są informacje co robić.
Nie wiem jak jest z usuwaniem. Na pewno klucze usuwane są po resecie CIMa, bo to sprawdziłem, ale nie wiem jak usunąć pojedynczy klucz.
-
- Świeżak
- Auto: Zafira
- Oznaczenie silnika: Z19DTH
Witam, kupiłem właśnie sama płytkę do scyzoryka u tego gościa co linki powyżej, cena 145 zł na Olx, kluczyk dodałem opcom-mem , auto odpala bez problemów tylko nie wiem jak dodać - zsynchronizować pilota, było poruszane na forum ale nie dopatrzylem się konkretnej odpowiedzi, chyba, że przeoczyłem :-) mam nadzieje, że to już będzie koniec walki z dodatkowym kluczykiem :-)
Nie da się usunąć pojedynczego kluczyka.Usuwają się wszystkie i po kolei trzeba dodawać kluczyki.aroniusz pisze:Da się usunąć pojedynczy kluczyk, ja tak zrobiłem z tym którego nie dostałem przy kupnie samochodu.
Pilot dodaje się razem z immo nie ma innej procedury.belo76 pisze:Witam, kupiłem właśnie sama płytkę do scyzoryka u tego gościa co linki powyżej, cena 145 zł na Olx, kluczyk dodałem opcom-mem , auto odpala bez problemów tylko nie wiem jak dodać - zsynchronizować pilota,
Uwalona płytka.
Diagnostyka komputerowa.Odzyskiwanie kodu security (Opel carpass). Rozszerzanie funkcji komputera pokładowego - wszystkie modele Opla.Dokładanie tempomatu i inne mody.Wymiana modułu CIM.