Wymiana maglownicy błąd C0460 czujnik położenia dzwigni

Zawieszenie, koła, podwozie, układ kierowniczy, hamulce, opony itp.

Moderatorzy: Mariusz, Tazz

Wiadomość
Autor
baranxd13

Wymiana maglownicy błąd C0460 czujnik położenia dzwigni

#1 Post autor: baranxd13 »

Miałem zmienianą maglownice ponieważ moja ciekła wiem ze ten błąd to jest od sas'a tzw czujnika kąta skrętu .
Jak go zaprogramować bez komputera każdy pisze odpiąć akumulator i na zaplonie kręcić od lewej do prawej i wrócić na środek ale to wspomaganie jest elektryczno-hydrauliczne więc jak należy to zrobić .?
PS. Jest ktoś z okolic Kołobrzegu / Koszalina i ma opcoma?
drahe
Mieszkaniec
Model:

#2 Post autor: drahe »

Bez podpięcia komputera nie skalibrujesz czujnika SAS.
Żadne cuda typu odpięcie aku czy kręcenie kierownicą w skrajne pozycje nie pomogą.
Szkoda czasu.
OPCOM i kod security to minimum niezbędne :)
Diagnostyka komputerowa.Odzyskiwanie kodu security (Opel carpass). Rozszerzanie funkcji komputera pokładowego - wszystkie modele Opla.Dokładanie tempomatu i inne mody.Wymiana modułu CIM.
baranxd13

#3 Post autor: baranxd13 »

I tu mam problem ponieważ nie posiadam car passą ....
drahe
Mieszkaniec
Model:

#4 Post autor: drahe »

ASO kumaty elektronik.
Można do mnie podesłać np radio.
Diagnostyka komputerowa.Odzyskiwanie kodu security (Opel carpass). Rozszerzanie funkcji komputera pokładowego - wszystkie modele Opla.Dokładanie tempomatu i inne mody.Wymiana modułu CIM.
baranxd13

#5 Post autor: baranxd13 »

Jaki koszt u ciebie z radia ?
Jutro będę dzwonił czy ktoś u mnie wyciągnie tego passa
Bo kierunki nie odbijaja i świeci się esp .

O koszty proszę pytać na PW - Bodek
Ostatnio zmieniony 10 lip 2016, 20:46 przez baranxd13, łącznie zmieniany 1 raz.
Skasowany użytkownik 6483

#6 Post autor: Skasowany użytkownik 6483 »

car pass u mnie kosztował 100zł bo również miałem problem z czujnikiem skrętu i nie odbijały mi kierunki. Kumpel wyjął licznik rozkręcił go i .....podał mi car pass :) . Później juz tylko wszystko skalibrował i do tej pory zero problemów. :piwo:
baranxd13

#7 Post autor: baranxd13 »

jarecki69 pisze:car pass u mnie kosztował 100zł bo również miałem problem z czujnikiem skrętu i nie odbijały mi kierunki. Kumpel wyjął licznik rozkręcił go i .....podał mi car pass :) . Później juz tylko wszystko skalibrował i do tej pory zero problemów. :piwo:
Jak on to odczytał :D
Jutro jestem umówiony z gościem co ma się łączyć z komputerem i z radia wyjąć car pass :)
Bo już łapie mnie ku***c@ jak kierunek wali w lewo lub w prawo kilometr po skręcie :D
ODPOWIEDZ

Wróć do „Podwozie”