Test ceramizera

Posty na tematy techniczne, które nie pasują do żadnego innego działu technicznego, np. HowTo, porady wykonane przez użytkowników.

Moderator: Mariusz

Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
Wojti
Zafiromaniak
Imię: Wojtek
Auto: ZB 400ps/502nm
Model: OPC
Oznaczenie silnika: z20leh

#16 Post autor: Wojti »

Hm ja zastosowałem w 3 autach czas pokarze co i jak wcześniej stosowałem produkty bishops i tez nie narzekałem ale stosuje to na zasadzie zapobiegania niż ratowania :lol: Po prostu profilaktyka :P
Życie jest Piękne a z Zafirką jeszcze piękniejsze he he

Awatar użytkownika
Flora
Zafiromaniak
Imię: Marcin
Auto: Zafira
Model: B
Oznaczenie silnika: Z19DTH
#17 Post autor: Flora »

tomek evo
Mieszkaniec
Imię: Tomek
Auto: Skoda Superb Kombi
Model: TDI
Oznaczenie silnika: CFGB

#18 Post autor: tomek evo »

Test w jakimś tam stopniu udowodnił działanie Ceramizera. Wzrost kompresji wynikał zapewne z odbudowania powierzchni tarcia.Również wzrost mocy jest związany z lepszą kompresją ale także niższymi oporami wewnętrznymi-niższym współczynnikiem tarcia. Jak na produkt z kategorii"marketingowych" to całkiem dobrze (ale powtarzam są na rynku lepsze produkty).Prowadzący raczej nie dysponuje zbyt rozległą wiedzą nt. środków smarnych bo np. wrzucanie do jednego worka płukanki i moto doctora to gruba przesada. :) Chyba nikt dysponujący odpowiednim zasobem wiedzy nie kwestionuje dziś zasadności stosowania płukanek.

EDIT
Wojti pisze:Hm ja zastosowałem w 3 autach czas pokarze co i jak wcześniej stosowałem produkty bishops i tez nie narzekałem ale stosuje to na zasadzie zapobiegania niż ratowania :lol: Po prostu profilaktyka :P
Daj znać czy są jakieś różnice w spalaniu (z tego co pisałeś to nie ma) i napisz jak to wygląda od strony kosztów zakupu produktów Bishops i Archoila. Profilaktyka to podstawa i nie dotyczy tylko silnika ale również zdrowia (niby wszyscy to wiemy ale mało kto o tym pamięta)
Ostatnio zmieniony 19 lip 2016, 10:58 przez tomek evo, łącznie zmieniany 1 raz.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Ogólna technika”