[A] OpelGreg 2.0 OPC 2005r
- OpelGreg
- Mieszkaniec
- Imię: Grzegorz
- Auto: Zafira B Opc 241KM '08
- Model: ZB
- Oznaczenie silnika: Z20LEH
Dzisiaj przyszła paczka z Niemiec -zamówione Bilstein B6 na tył - jutro zakładam
Ostatnio zmieniony 18 lip 2016, 16:30 przez OpelGreg, łącznie zmieniany 1 raz.
VERONI2468
- OpelGreg
- Mieszkaniec
Tomekx9 za tyły dałem 383 zł - sztuka http://www.inter-rally.pl/product-pol-2 ... bepartners czekałem 4 dni
było warto bo jazda na tym zawiasie nie ma porównania do serii - przody założyłem 2 miesiące wcześniej i już było super - orginalne amory na tyle były mokre ale auto i tak trzymało się dobrze -teraz po założeniu B6 na tył auto ma taką trakcje jak by nie było granicy pracy amora -wybiera nierówności zajeb....ie , wyczuwa się niesamowity zapas mocy zawieszenia - zauważalne jest zwiększenie prześwitu na tyle po prostu auto stoi wyżej / możliwe że zużyte stare amory już siedziały / jestem mega
było warto bo jazda na tym zawiasie nie ma porównania do serii - przody założyłem 2 miesiące wcześniej i już było super - orginalne amory na tyle były mokre ale auto i tak trzymało się dobrze -teraz po założeniu B6 na tył auto ma taką trakcje jak by nie było granicy pracy amora -wybiera nierówności zajeb....ie , wyczuwa się niesamowity zapas mocy zawieszenia - zauważalne jest zwiększenie prześwitu na tyle po prostu auto stoi wyżej / możliwe że zużyte stare amory już siedziały / jestem mega
Ostatnio zmieniony 20 lip 2016, 01:39 przez OpelGreg, łącznie zmieniany 1 raz.
VERONI2468
- OpelGreg
- Mieszkaniec
witam czy ktoś produkty tej firmy http://allegro.pl/galka-podswietlana-le ... 12311.html bo wyglądają lepiej od firmy z Torunia co ogłaszają się na allegro - zastanawiam się czy podejdzie do OPC - zobaczcie sami ...
-szukam też dobrej firmy do ponownego obszycia kierownicy w OPC -jest kilka na allegro ale może jakieś sugestie ?
-szukam też dobrej firmy do ponownego obszycia kierownicy w OPC -jest kilka na allegro ale może jakieś sugestie ?
VERONI2468
- wampir11111
- Zafiromaniak
- Imię: Michał
- Auto: Zafira B 340KM/480Nm
- Model: B
- Oznaczenie silnika: Z20LER
- Mieszkaniec
ryba1 -wielkie dzięki za diagnostykę OPC - masz zdrowe podejście do klienta - widziałem na żywca modyfikacje kierownic wraz z obszyciem godne polecenia / wrzuć kilka fotek a klienci się znajdą / teraz zegar do turbo może zdekoncentrować -raz jeszcze dzięki
VERONI2468
- OpelGreg
- Mieszkaniec
już się szykowałem do wyjazdu na wczasy -bo od poniedziałku kwatery czekają zapłacone -a tu w czasie jazdy silnik gaśnie i nie da się uruchomić -po wystygnięciu odpala -jadę parę kilometrów i znowu to samo -pracuję blisko servisu opla -po podpięciu techa -wywala błąd czujnika wału -czujnik zamówiony w oplu będzie na piątek cena 306 zł -mam nadzieje że przywiozą -od poniedziałku lecą noclegi mam nadzieję że dowiozą na czas czujnik - jedyne pocieszenie to takie że się zje...ał przed wyjazdem
VERONI2468
- OpelGreg
- Mieszkaniec
wszystko na ostatnią chwilę -czujnik położenia wału dotarł w cenie 308 zł -auto miałem gotowe na dziś czyli w sobotę -zdążyłem się przelecieć po trasie-wszystko działa jak powinno -jutro pakowanie auta i wyjazd na wczasy-ten tydzień był popiepszony..ale to co mogło się zepsuć w trasie zepsuło się na chwilę przed wyjazdem i z tego się
VERONI2468
- OpelGreg
- Mieszkaniec
Zawieszenie gra na 102...droga do Karpacza spoko ale drogi miejscowe to jest wyzwanie dla zawieszenia Opc i tutaj Bilstein B6 pokazuje co ma w ofercie -auto obciążone 6 osobami wybiera nierówności z zapasem prowadzi się pewnie kusząc do szybszej jazdy, zakrętów jest niezliczona ilość a przy tym mijamy śmieszne miejscowości jak Stare Ruchawice Po powrocie wrzucę fotki z miejsc które zwiedziłem.
VERONI2468
- Mat86radom
- Zafiromaniak
- Imię: Mateusz
- Auto: Mazda 5 2.0 Diesel 143KM/360nm
- Model: MZRCD
- Oznaczenie silnika: CITD
OpelGreg, te miejscowości to Stare i Nowe Rochawice ale na jednym ze znaków ktoś domalował ó - przejezdzalem niedawno tamtędy