[I] chabretti V50 136 narwanych łosi - szwedzkie ferrari
- chabretti
- Zafiromaniak
- Imię: Krzysztof
- Auto: Volvo
- Model: V70
- Oznaczenie silnika: D5244T5
- Kontakt:
[I] chabretti V50 136 narwanych łosi - szwedzkie ferrari
Trochę czasu minęło od zakupu, więc przedstawiam moje V50.
DANE:
Model: VOLVO V50 2.0 d 16V 136 narwanych łosi z 2005r fabrycznie bez FAP
Moc [KM]: 136 KM,
Moc [kW] 100 KW
Moment obrotowy [Nm]: 320 Nm
6-cio biegowa manualna skrzynia biegów,
Wersja: MOMENTUM
Kolor: Oliwkowy metalik
Przebieg: 175000km
WYPOSAŻENIE:
Oryginalne radio
Oryginalne ALU 16
Lampy Ksenon,
Światła przeciwmgłowe przód
Klimatronik Dwustrefowy,
8x Airbag,
Drewno wykończenia tapicerki,
Szyby x 4 w elektryce
Domykanie Szyb z pilota,
Podgrzewane fotele przód (kierowcy pełna elektryka)
ABS,
ESP,
DSTC,
Skórzana kierownica ze sterowaniem
Tempomat
Alarm
I to o czym zapomniałem.
Oczywiście pakiet startowy zrobiony i zakupione nowe oponki UNIROYAL RAINSPORT 3 205/55R16 91V
A to kilka fotek
A to już łoś na żniwach
DANE:
Model: VOLVO V50 2.0 d 16V 136 narwanych łosi z 2005r fabrycznie bez FAP
Moc [KM]: 136 KM,
Moc [kW] 100 KW
Moment obrotowy [Nm]: 320 Nm
6-cio biegowa manualna skrzynia biegów,
Wersja: MOMENTUM
Kolor: Oliwkowy metalik
Przebieg: 175000km
WYPOSAŻENIE:
Oryginalne radio
Oryginalne ALU 16
Lampy Ksenon,
Światła przeciwmgłowe przód
Klimatronik Dwustrefowy,
8x Airbag,
Drewno wykończenia tapicerki,
Szyby x 4 w elektryce
Domykanie Szyb z pilota,
Podgrzewane fotele przód (kierowcy pełna elektryka)
ABS,
ESP,
DSTC,
Skórzana kierownica ze sterowaniem
Tempomat
Alarm
I to o czym zapomniałem.
Oczywiście pakiet startowy zrobiony i zakupione nowe oponki UNIROYAL RAINSPORT 3 205/55R16 91V
A to kilka fotek
A to już łoś na żniwach
- Bodek
- Zafiromaniak
- Imię: Bodek
- Auto: Zafira_B_Cosmo
- Model: ZB
- Oznaczenie silnika: Z19DT
Fajny silnik i dobre właściwości jezdne
Jakby nie patrzył Volvo
Jedyna wada - troszkę małe to autko
Jakby nie patrzył Volvo
Jedyna wada - troszkę małe to autko
"NADZIEJE LUDZI MĄDRYCH SĄ PEWNIEJSZE NIŻ BOGACTWO NIEUKÓW" - DEMOKRYT
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Bogusław Kuduk, ps. Bodek + 30.11.2020. R.I.P.
- Piasek
- Zafiromaniak
- Model:
PSA... lata `04-06 to mechaniczny koszmar o czym będzie miał (niestety) okazję się wkrótce przekonać jak mu zacznie szaleć EGR i terkotać pod obciążeniem (łańcuch spinający wałki rozrządu). I zapewne jeszcze układ wtryskowy Siemens`a...Bodek pisze:Fajny silnik
Ten silnik to dobra konstrukcja tak od `06 roku dopiero jak przeszedł kilka modernizacji pod warunkiem że przed sprowadzeniem nie miał korekty licznika z 360 tyś km i dziur w tłokach a olej ktoś zmieniał co max 15 tyś km.
jedynie znaczek na masce: płyta podłogowa to Ford Focus, silnik jak wspomniałem PSABodek pisze:Jakby nie patrzył Volvo
to taka że to nie jest i nigdy nie było Volvo - podobnie jak wcześniejsze S/V40: mariaż Carismy z Renaultem.Bodek pisze:Jedyna wada
- chabretti
- Zafiromaniak
- Kontakt:
Czemu tak pesymistycznie od razu się musi wszystko psuć. Jak bym patrzył na to ludzie powiedzą to bym do tej pory w zimie w sandałach chodził.Piasek pisze:PSA... lata `04-06 to mechaniczny koszmar o czym będzie miał (niestety) okazję się wkrótce przekonać jak mu zacznie szaleć EGR i terkotać pod obciążeniem (łańcuch spinający wałki rozrządu). I zapewne jeszcze układ wtryskowy Siemens`a...Bodek pisze:Fajny silnik
Ten silnik to dobra konstrukcja tak od `06 roku dopiero jak przeszedł kilka modernizacji pod warunkiem że przed sprowadzeniem nie miał korekty licznika z 360 tyś km i dziur w tłokach a olej ktoś zmieniał co max 15 tyś km.jedynie znaczek na masce: płyta podłogowa to Ford Focus, silnik jak wspomniałem PSABodek pisze:Jakby nie patrzył Volvoto taka że to nie jest i nigdy nie było Volvo - podobnie jak wcześniejsze S/V40: mariaż Carismy z Renaultem.Bodek pisze:Jedyna wada
Ja osobiście do tej pory słyszałem same zalety o tym silniku. Fakt że to jest Ford i PSA ale czy inne auta są w 100% maja w sobie jeden znaczek
Pochwal się czym teraz jeździsz skoro w avatarze masz była ZB. Może jakiś niewypał
- Piasek
- Zafiromaniak
- Model:
Miałem ten silnik w P307... dokładnie ten sam. Przeszedłem pełne schody przez 100 tyś km eksploatacji.
jeżdżę... tyle że nie ma czasu wrzucić. Ale jeszcze trochę i będzie temacikchabretti pisze:Pochwal się czym teraz jeździsz
- Bodek
- Zafiromaniak
- Imię: Bodek
- Auto: Zafira_B_Cosmo
- Model: ZB
- Oznaczenie silnika: Z19DT
2.0 - 130KM: jeździ się fajnie, a to że podchodzą części z focusa - to nie ma się czym martwić
A tak na marginesie, czytając nasze Forum - Zafiry też bym nie kupił , a mam już prawie 6 lat.
A tak na marginesie, czytając nasze Forum - Zafiry też bym nie kupił , a mam już prawie 6 lat.
Ostatnio zmieniony 02 sie 2016, 15:49 przez Bodek, łącznie zmieniany 1 raz.
"NADZIEJE LUDZI MĄDRYCH SĄ PEWNIEJSZE NIŻ BOGACTWO NIEUKÓW" - DEMOKRYT
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Bogusław Kuduk, ps. Bodek + 30.11.2020. R.I.P.
- chabretti
- Zafiromaniak
- Kontakt:
No widzisz od razu lepiej. Mój kolega ma 307 2.0 hdi w kombi i jeździ już 5 rok i nie narzeka. Po prostu miałeś pecha. Zadowolenia z drugiego AutaPiasek pisze:Miałem ten silnik w P307... dokładnie ten sam. Przeszedłem pełne schody przez 100 tyś km eksploatacji.jeżdżę... tyle że nie ma czasu wrzucić. Ale jeszcze trochę i będzie temacikchabretti pisze:Pochwal się czym teraz jeździsz
Miałem wcześniej focusa I 1.8 tddi i bardzo go chwale. Po prostu kupując części trzeba sprawdzać do którego auta są tańsze Żona ma Forda Ka II i tam połowa części jest z FiataBodek pisze:2.0 - 130KM: jeździ się fajnie, a to że podchodzą części z focusa - to nie ma się czym martwić
A odnośnie Zafiry to poza małymi naprawami to też mi się dobrze jeździło i nie narzekałem. Faktycznie czytając nasze forum to też bym się poważnie zastanawiał nad zakupem. Ale najpierw kupiłem a potem czytałem i jeździłem
Także z autem jest tak samo jak w tym cytacie z filmu który pewnie każdy z nas oglądał pod tytułem "Forest Gump" "Życie jest jak pudełko czekoladek; nigdy nie wiesz, na co trafisz..."
- Sebu$
- -#Administrator
- Imię: Sebastian
- Auto: Yaponiec
- Model: Inne
- Oznaczenie silnika: Pb1.5
czytając forum też bym sie mocno zastanowił, a w posiadaniu rodzinnym są dwie ZA w tym OPC.Bodek pisze:A tak na marginesie, czytając nasze Forum - Zafiry też bym nie kupił , a mam już prawie 6 lat.
Służbowo jeżdżę Focusem 1.6 TDCI i w ciągu dwóch tygodni miałem dwie poważne awarie.
Nie ma aut doskonałych, ale ważne że auto może cieszyć właściciela
- Kacperuch
- Zafiromaniak
- Imię: Kacper
- Auto: Skoda
- Model: Octavia2
- Oznaczenie silnika: 19BKC
jak mało miejsca to zawsze są sposoby: http://www.autostuff.pl/galeria/nowe/77 ... y-viewport oby służyło bez niespodzianek !