Jest tu nowy potrzebuje informacji na temat auta, które chce niedługo obejrzeć może ktoś już był i oglądał i coś wypowie się na jego temat.
To autko ma zamiar obejrzeć:
http://olx.pl/oferta/opel-zafira-opc-2- ... bd5326cde8

Poprawiłem -Rybka
Moderator: Tunio999

Jarek przy Twoim doświadczeniu z Zafirą i ZKP...jarecki69 pisze:Skoro przebieg potwierdzony to chyba warto miec choć odrobine zaufania co?
robiłem dokładnie tyle samo jak pracowałem na miejscumiodzik pisze: ok 1000 km miesięcznie,
mi służyło ale idąć Twoim tropem i Tobie jak będziesz sprzedawał może ktoś zażucić że przebieg nie prawdziwy.@Wojti też nie dużo śmiga.mam też 2002 rok i ma 120 tyś km.ojciec ma corsę 2007 z przebiegiem 42tyś i śmierdzi jeszcze nowością.też nie uwierzysz?miodzik pisze:Nie uwierzę, że takie oto auto tak jak moja Octavia służyło do dojazdów do pracy wyłącznie w jednej miejscowości
w czym problem żeby poprosić o dokładniejsze???miodzik pisze:zdjęcia są dokładniejsze.
pewnie od strony kierowcy poluzowały się śruby i tam potrafi klepaćszorstki23 pisze:przy odpalaniu słychać świt jakby gdzieś uszczelka albo na kolektorze wydechowym lub przy turbinie,
silnika nie myty,zakurzony, gdzieś po prawej stronie silnika(jak stoisz przodem do komory silnika) jakiś przeciek bo troszkę mokro,wamka18 pisze: A co dokładnie tego egzemplarza z aukcji na pierwszy rzut oka ładna ale to są tylko zdjęcia brak komory silnika. Trzeba zweryfikować książkę czy autentyczna i reszta papierów. Jeśli są ok to wiadomo dokładne oględziny jak zachował się dany pojazd jak ktoś o nią dbał. Obejrzyj jak wygląda pod spodem bo ZA lubi być miejscami ruda w szczególności progi trzeba sprawdzić bo na wierzku są przyklejone plastiki a jak otworzysz drzwi to przy uszczelce lubi wyłazić ruda. Co do silnika przy tym wieku auta ubytek oleju mogę się założyć że jest bo uszczelniacze zaworowe mają swoje lata. Kwestia jak ktoś jeżdził i czy dbał o schłodzenie turbobo z tym też może być kłopot. Kolektor od strony gorącej lubi popękać. O wyciekach nie wspomnę np. z pokrywy zaworów.