Interfejs uni23son jak podłączyć
Moderator: Sebu$
-
bruno220522
Interfejs uni23son jak podłączyć
Witam,posiadam w/w wymieniony interfejs lecz po podłączeniu nic nie działa,radio to Sony CDX-G1000u.Podłaczenie jest poprzez jack'a, do radia,z interfejsu jest to pin 9,8 i 19 plus zasilanie do ISO pin 1 i11,natomiast reszta przewodów nie jest wyprowadzona do ISO.Według schematów na piloty.pl (i tu uwaga,nie wiem czy dobrze je odczytuje) jest to schemat B powinny iść do ISO jeszcze dwa przewody z pinu 17 i 16 po mostku i 7,4 plus rezystor 1,0k też po mostku.TO Pierwszy mój problem z podłączeniem tego,natomiast drugi to taki że znalazłem opis kostki ISO A do której jest poprowadzone sterowanie z kierownicy jest to pin 2 przewód niebiesko-czerwony,ok jest taki:)
Ale u mnie jest też i drugi niebiesko-czerwony pin 1 i czerwony pin 3
Skracając moje pytanie brzmi czy podłączyć to według tych schematów czyli 17,16 i 7,4 plus rezystor 1,0k, i który przewód pod który pin w ISO (auto to Zafira A 2002R.)
Wszystkim serdecznie z góry dziękuje za udzielenie mi pomocnych wskazówek.Pozdrawiam
P.S. nie mogę dodawać załączników.
Ale u mnie jest też i drugi niebiesko-czerwony pin 1 i czerwony pin 3
Skracając moje pytanie brzmi czy podłączyć to według tych schematów czyli 17,16 i 7,4 plus rezystor 1,0k, i który przewód pod który pin w ISO (auto to Zafira A 2002R.)
Wszystkim serdecznie z góry dziękuje za udzielenie mi pomocnych wskazówek.Pozdrawiam
P.S. nie mogę dodawać załączników.
- Sebu$
- -#Administrator
- Imię: Sebastian
- Auto: Yaponiec
- Model: Inne
- Oznaczenie silnika: Pb1.5
możesz to bardziej sprecyzować ? dwie kosti ISO.bruno220522 pisze:Tak,tylko u mnie inaczej to wygląda,są dwie kostki iso,ale interfejs ten sam
Mam to samo (dedykowane do Clariona) i jak na załaczonym obrazku powyżej też są dwie kostki ISO + Jack sterujący ("wejście i wyjście" - wpinamy to w obieg pomiędzy radio jak by nie było)
To co masz więcej lub inaczej ?
-
bruno220522
Na tym zdjęciu z jednej strony są dwie kostki ISO(do radia) z drugiej strony są trzy(do wiązki w aucie)u mnie z jednej i z drugiej są dwie.Ale to mało istotne,bardziej istotne jest to że do ISO które idzie do wiązki w aucie jest poprowadzone tylko napięcie od interfejsu

Ostatnio zmieniony 15 sie 2016, 14:01 przez bruno220522, łącznie zmieniany 1 raz.
- Sebu$
- -#Administrator
U mnie też tak jest.
Wpinam się pomiędzy radio a wiązkę.
Podpinam Jacka, który steruje radiem.
Ta trzecia kostka dotyczy radia fabrycznego.
Wpinam się pomiędzy radio a wiązkę.
Podpinam Jacka, który steruje radiem.
Ta trzecia kostka dotyczy radia fabrycznego.
- Sebu$
- -#Administrator
Sygnał sterujący do interfejsu podany jest z kostki ISO jak pamiętam. Z tej która ma m.in. zasilaniebruno220522 pisze:Ale sam Jack to za mało,musi być jeszcze sygnał z kierownicy do interfejsu
-
bruno220522
- Sebu$
- -#Administrator
To jeden przewód. Sygnałowy.
Jak wroce do domu to wrzucę fotkę tego.
Fotka podłączenia interfejsu :
Przewód sterujący jest koloru zieleonego
Jak wroce do domu to wrzucę fotkę tego.
Fotka podłączenia interfejsu :
Przewód sterujący jest koloru zieleonego
Ostatnio zmieniony 15 sie 2016, 16:42 przez Sebu$, łącznie zmieniany 2 razy.
-
bruno220522
- Sebu$
- -#Administrator
Jak będzie chwila wolnego to możemy sie spotkać i podpiąć do mojej instalacji - sprawdzimy czy działa.
Na razie mam ją na zewnątrz kieszeni bo testuje zestaw głośnomówiący
Na razie mam ją na zewnątrz kieszeni bo testuje zestaw głośnomówiący