[B] - rob555 - 1,9 CDTI, 150 KM, 2006 - automat

Moderatorzy: Tunio999, Tazz

Wiadomość
Autor
rob555

[B] - rob555 - 1,9 CDTI, 150 KM, 2006 - automat

#1 Post autor: rob555 »

Zgodnie z obietnica wklejam fotki mojego nowego nabytku.
Przyciagnieta z Niemiec przez zaufanego czlowieka...
95tys km nalatane. Parkingowa stluczka z przodu odnotowana w ksiazce serwisowej.
Wyposazenie : klimatronik, radio ze zmieniarka, 7 foteli, automat.
Motor 1.9 DTCI 150KM
Autko naprawde zadbane. Czlowiek ktory je przywiozl na wlasny koszt w polskim ASO zrobil szybki przeglad. Do wymiany tylko klocki z tyłu i kpl filtrow. Reszta OK. Nawet opony swieze :)
Pytanie do znawcow...co ile trzeba wymieniac w automacie filtr i olej? ASO twierdzi ze 100tys km czyli mam niedlugo ale....az dziwne ze tyle moze wytrzymac bez zmiany.

Teraz zakoncze rejestracje, zrobie dobre ubezpieczenie, zaloze czujniki cofania i dam kluczyki zonie. Aha...jak ogarne temat serwisu skrzyni bieg to wpuszczam Zoske na rolki w firmie i podkoksuje troche, zrobie lajtowo ze wzgledu na skrzynie z plaskim momentem, jakies 170KM by mnie zadowalalo.

A oto obiecane fotki (na szybko komorka robione)
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Ostatnio zmieniony 28 paź 2010, 19:42 przez rob555, łącznie zmieniany 2 razy.
M@rio

#2 Post autor: M@rio »

Witam
Czyli teraz żonka się zaloguje i będzie do nas na spoty jeździć??
Auto przepiękne - pozazdrościć
Niezawodności życzę
szybko dopełnić formalności kupić ubezpieczenie i jeździć :D
Lorry

#3 Post autor: Lorry »

Ładna bardzo ;)

Co do filtrów i oleju w skrzyni. To i tak jacyś normalni bo niektore ASO i Opel twierdza że się nie wymienia :shock:

Myślę że w zależności od warunków uzywania, co ok 30-60tyś styknie, olej, bo podobno filtr wymienia się tylko przy remoncie.... :roll: Sam już nie wiem
rob555 pisze:zrobie lajtowo ze wzgledu na skrzynie z plaskim momentem, jakies 170KM by mnie zadowalalo.
niektórzy marzą o takiej mocy.

Aha i zanim zaczniesz dłubać, sprawdź sprawność kolektora i klapek/listewek, bo przy sprawnym kolektorze to będzie wtedy latać jak głupie :)
rob555

#4 Post autor: rob555 »

Lorry pisze:Ładna bardzo ;)
Aha i zanim zaczniesz dłubać, sprawdź sprawność kolektora i klapek/listewek, bo przy sprawnym kolektorze to będzie wtedy latać jak głupie :)
Wiem wiem, niestety nie posiadam chwilowo sprzetu do Opla bo nigdy potrzeby nie bylo ale teraz cos trzeba bedzie kupic :)
Polecasz cos? (raczej legalne bo mam warsztat i lewizna moze mnie drogo kosztowac)
Lorry

#5 Post autor: Lorry »

Oryginalny OpCom kosztuje ok 3.000 tyś zł

Tech2 jest sporo droższy, ale ma wiecej opcji i jest używany w ASO

Choć w sumie OpCom do użytkowania cdti jest wystarczajacy w zupełności ;)
Szymon78

#6 Post autor: Szymon78 »

piekna

z tym podnoszeniam mocy bym uważał... w automatach ciezko to idzie...

tunerzy boja sie bo sprzegło hydrokinetycznie nie wyrobi wzrostu mocy. Podobnie automatów sie nie hamuje ( poza naprawde specami)

jestem ciekaw jak u ciebie... jak uda sie podkrecic motor daj znac... moze sie skuszę.

co do oleju w AF40 to faktycznie prawie kazdy serwis mowi ze NIE WYMIENIA SIE!. ponoc tylko jak jest urzytkowane jako taxi, policja i inne takie służby. Filtr oleju faktyznie wymaga rozłożenia skrzynie na częsci pierwsze.. wiec sie generalnie go nie wymienia.

choc swoją droga jak ajest idea wymiany oleju skoro filtr jest stary?!?!?
ja narazie (przejechałem 10tys) a mam 161tys nakulane oleju nie wymianiałem.. automat idealnie rzuca biegami to nie tykam.. na forum VC sporo tematów o tych skrzyniachchłopaki podjęli.. nawet jest instrukcja jak samodzielnie olej wymienić.. bo ASO sporo woła.
gosia

#7 Post autor: gosia »

rob555 pisze:i dam kluczyki zonie
.....Fajnie ta żona ma..... ;)

Ładna Zosia.... ;) jak podniesiesz moc.....to faktycznie daj znać.....choć jak się orientowałam...to nie chcą w automatach...tego robić.....

Pozdrawiam....
rob555

#8 Post autor: rob555 »

No dlatego pisze tutaj bo zawsze sporo ciekawych rzeczy mozna sie dowiedziec :)
Co do mocy to te silniki w manualu jak DPF wywalimy robia 180KM bez problemu ...
automata nigdy nie mialem, nie hamowalem tez tego typu skrzyni z opla, popytam sie kolegow z branzy moze rzeczywiscie nie warto ryzykowac jak ma sie cos posypac.... :roll:
rob555

#9 Post autor: rob555 »

jacek2308 pisze:
gosia pisze:.....Fajnie ta żona ma.....
też tak powiem :)
Hehe....sama zainteresowana jakos tego nie widzi 8)
Panowie gdzie sa pola numerowe z nr VIN ? Bo nie moge zlokalizowac ... slepy jestem czy co...?
kubik_CDTi

#10 Post autor: kubik_CDTi »

Pod lewą wycieraczką jest pole na szybie,na słupku ew. w pasie przednim i pod dywanikiem pasażera pod skrytką
pivovar

#11 Post autor: pivovar »

Super Zośka, swoją z automatem też "pod żonę kupiłem" i bardzo zadowolona jak jedzie :)
bezawaryjności i wielu wielu kilometrów bezpiecznej jazdy życzę

swoja drogą w moim automacie 134tys i olej ten sam :/ ale zmienia biegi OK
tomkey

#12 Post autor: tomkey »

Kolejny B automacik :D .Fajna .
Moja małżonka jakoś nie specjalnie się ciągnie do jazdy zośką w automacie :P ja tam się cieszę :lol:
Bezawaryjności i miliona kilosów.
T.
KOPERNIK

#13 Post autor: KOPERNIK »

rob555, Zafira piękna żona penie się cieszy..

.
rob555 pisze:Motor 1.9 DTCI 150KM
no i ta moc

tylko pozazdrościć

życzę żeby się dobrze żonie Zośka sprawowała...
ODPOWIEDZ

Wróć do „Zafira B”