Jakie najlepsze opony letnie
Moderator: Sebu$
- wampir11111
- Zafiromaniak
- Imię: Michał
- Auto: Zafira B 340KM/480Nm
- Model: B
- Oznaczenie silnika: Z20LER
- Zafiromaniak
- Imię: Wojtek
- Auto: Opel Zafira A
- Model: ZA
- Oznaczenie silnika: Y22DTR
Popieram dwoma rencami. Tylko przy mojej jeździe, jak obniżyłem zoche dość agresywnie chodziłem po zakrętach i ścieło zew. str. opon z przodu (guma na tyle miękka, że przy ostrej jeździe ją podwija). Natomiast w Corsie mam RainExperty i nie kupię do niej nic innego.Crazy pisze:Uniroyale bardzo dobre gumy, narzekają niektórzy że szybko znikają ale co dobre szybko się konczy
- Chrees
- Mieszkaniec
- Imię: Krzysztof
- Auto: Zafira
- Oznaczenie silnika: A18XE
poczytałem ten temat trochę.
Muszę kupić opony. W poprzednich się zrobiły wybrzuszenia (w dwóch) i niestety taka konieczność jest.
Wstępnie wybrałem Uniroyal Rainsport 3
Cena jest, jaka jest.
Ktoś mi doradził, żeby w chwili obecnej założyć już opony zimowe i na nich jeździć, a wiosną kupić letnie. Tylko się tak zastanawiam, czy wtedy nie będą droższe. Jak myślicie?
A w waszej ocenie warto się za używkami rozglądać?
Muszę kupić opony. W poprzednich się zrobiły wybrzuszenia (w dwóch) i niestety taka konieczność jest.
Cena jest, jaka jest.
Ktoś mi doradził, żeby w chwili obecnej założyć już opony zimowe i na nich jeździć, a wiosną kupić letnie. Tylko się tak zastanawiam, czy wtedy nie będą droższe. Jak myślicie?
- chabretti
- Zafiromaniak
- Imię: Krzysztof
- Auto: Volvo
- Model: V70
- Oznaczenie silnika: D5244T5
- Kontakt:
Bardzo dobra cena za te oponki ja mam takie same na Volvo tylko indeks prędkości mam V. Kupowałem na wiosnę w tym roku i były droższe.Chrees pisze:Hej,
Cena jest, jaka jest.
A co do używanych to może być różnie mogą się trafić dobre albo niestety jakieś wypaczenia albo peknięcia. Jak masz zamiar pojeździć trochę dłużej to bierz nowe a nie za dwa lata będziesz brał kolejne używane.
- wampir11111
- Zafiromaniak
- Imię: Michał
- Auto: Zafira B 340KM/480Nm
- Model: B
- Oznaczenie silnika: Z20LER
Z jednej strony dobra rada - dobij swoje letnie i zamień wcześniej na zimówki (np. w październiku). Zimą szukaj okazji letnich, wtedy jest taniej... na wiosnę ludzie szukają na potęgę opon letnich i cena idzie do góry, normalka, marketing.Chrees pisze:Hej,
Cena jest, jaka jest.
Uniroyal <ok> jedna z najlepszych opcji... Dobry jest też Vredestein, ale rzadki... Toyo jest super, piękny wzór bieżnika, ale trzeba unikać mokrej drogi. Na nasze warunki Uniroyal najlepszy i w dobrej cenie
-
- Bywalec
- Imię: Forfiter
- Auto: Opel Zafira A 1.8 Elegance + LPG STAG
- Oznaczenie silnika: Z18XE
Kolego ja jeżdżę na takich rainsportach i też zdecydowanie je mogę polecić). Toyo miałem kiedyś w innym aucie i potwierdzam jak koledzy wyżej na mokrym nie są jakieś super.
Ostatnio zmieniony 25 sie 2016, 10:09 przez Forfiter2012, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Zafiromaniak
- Imię: Dawid
- Auto: Insignia
- Model: A
- Oznaczenie silnika: A16LET
Najtaniej jest przed samym sezonem, przedstawiciele, hurtownie cisną po wulkanizacjach aby brać jak największe ilości w jak najlepszych cenach, zimą to jest czyszczenie magazynu na kolejne partie opon.kacza1982 pisze:Zimą szukaj okazji letnich, wtedy jest taniej
Diagnostyka komputerowa, programowanie, dorabianie kluczy OPEL wszystkie modele do 2020r.Odczyt kodu PIN/Car-Pass, rozszerzenie komputera Zafira C i inne
Pomoc przy zakupie pojazdu. Zapraszam
Pomoc przy zakupie pojazdu. Zapraszam