LPG - polecane instalacje gazowe do Zafiry A_B
Moderator: Mariusz
WITAMjohanes pisze:Witam rozmawiałem wczoraj z ta firma czakram i maja do konca miesiaca taka promocje na BRC LIGHT koszt 2300 tłumacza sie tym ze jest ta sama instalacja SEQ 24 tylko koncówki wtryskiwaczy są inne nowoczesniejsze nie Z BRC
poprzednio miałem seata vario z instalacją brc z promocji( lepianka z listwą magig jet czerwoną ) sporo kursuje więc co około 30 000-40 000 km wkładałem w tą instalacje 300-500zł.
w vw polo variant mam orginał brc 150000km. i chodzi więc to daje do myślenia
pozdrawiam
- johanes
- Przeglądacz
- Imię: Johanes
- Auto: opel zafira a
- Model: ZA
- Oznaczenie silnika: X18XE1
Dzisiaj odebrałem autko po zamontowaniu gazu BRC w nowym saczu koszt 2400 a tak chłopaki to zrobili http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/900 ... f696f.html http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/922 ... 5aabd.html wydaje mi sie ze jest troche słabszy nie zbiera sie tak na obroty jak przed montażem ale jak pojeżdzimy to zobaczymy
Ja u siebie różnicy nie zauważyłemjohanes pisze:wydaje mi sie ze jest troche słabszy nie zbiera sie tak na obroty jak przed montażem ale jak pojeżdzimy to zobaczymy
No co ty ja widziałem zderzaki pęknięte w 4 miejscach i pospawane tak że po pomalowaniu w życiu byś się nie domyślił że były pęknięte - fakt że tak naprawić zderzak to już głupota.jacek2308 pisze:przenieść może i bez problemu ale zaklejenie dziury w zderzaku ?
raczej nowy ...+ malowanie itd. ...... już zostanie jak jest ew. kiedyś poprostu może pomaluję ten wlew
Jak na moje to w tym przypadku kupno nowego by było pomyłką,w taki mały otwór podejrzewam że żaden problem wspawać kółko plastikowe i po prostu pomalować - ale to tak na marginesie.
- opelmen
- Mieszkaniec
- Imię: Janusz
- Auto: Opel Zafira B 1.8 Cosmo Pb & LPG
- Model: ZB
- Oznaczenie silnika: Z18XER
Zdecydowałem się na montaż LPG w swojej Zosi i postanowiłem, że wlew będzie pod klapką obok wlewu Pb. Zauważyłem jednak, że jest tam wokół wlewu Pb jakaś taka guma - w jaki sposób w Waszych Zosiach instalatorzy sobie z tym poradzili ? Wiem, że to jest problem montażysty (nie wzbraniał się przed tym) ale chciałem poznać optymalne rozwiązanie...
a no racja, mozna zapytac lub zadzwonic,? tak robili mi legalizacje zbornika wymienili mi i tez jest ok, tak sie zastanawiam wgl nad ta sekwencja no ale sie dopytam
Wstępnie juz rozmawialem z Panią z Auto Gaz na ul. Spółdzielczości Pracy 36, koło olimpu. Pani mi powiedziała, ze sie montuje sam przód,i to koszt z rzędu 2300zł, instalacja ma być firmy BRC-sq24 dobra to instalacja sekwencyjna gazowa? ktoś sie zna ? a cena chyba też jest w miare ok ?,pozdro
Wstępnie juz rozmawialem z Panią z Auto Gaz na ul. Spółdzielczości Pracy 36, koło olimpu. Pani mi powiedziała, ze sie montuje sam przód,i to koszt z rzędu 2300zł, instalacja ma być firmy BRC-sq24 dobra to instalacja sekwencyjna gazowa? ktoś sie zna ? a cena chyba też jest w miare ok ?,pozdro
-
- Zafiromaniak
- Imię: Mirek
- Auto: Opel Zafira A 1,8 Elegance
- Model: ZA
- Oznaczenie silnika: X18XE1
Podobno BRC jest całkiem niezłe(chłopaki na forum maja takie cacka i w A i w B, ale czy cena wpożo to nie jestem przekonany, ja jak byłem na tzw. pierwszym przeglądzie to Landi Renzo kosztowało kompletne 3 tys. , a np.: Zavoli kompletne 2500, więc proponowałbym sie jeszcze rozejrzec po konkurencji, napewno nie zaszkodzi