Panowie w Gliwicach „zapomnieli” zamontować w mojej Zafirce – tempomatu
Jestem ciekawy ile kosztuje doposażenie auta w ten „bajer” ?
Tak dołożyłem i działakaliope pisze:Czy ktoś z szanownych owner'ów ZB doposarzył sobie zafirke w tempomat?
Szczerze nie wiem o jakiej wiązce piszesz, owa wiązka występuje w Z_A, w Z_B to raczej jest na wyposażeniu.kaliope pisze:Mam pytania
znalazłem takie ogószenie http://www.allegro.pl/item1031160000_te ... _nowy.html
1. Gdzie sie wpina te wiązkę? Jak ona wygląda? dlaczego w tym ogłoszeniu nie ma wiązki? kupuje się osobno?
Aby zobaczyć czujnik musisz zdemontować plastik osłaniający nawiew na nogi i będzie widoczny po wciśnięciu sprzęgła. U mnie był.kaliope pisze:2. Gdzie jest ten czujnik połozenia sprzęgła? podobo w 99% jest w dieslach. Jęsli go mam to kwestia tylko załozenia manetki, podłączenia wiązki z pyt. 1 i aktywacja techem?
MieHor po części odpowiedział a więc:kaliope pisze:czyli ta manetka z ogłoszenia jest ok? Tylko nie rozumiem wpięcia tej manetki , przeciez musi byc jakas wiazka z kablem do podlaczenia tempomatu, skad auto ma wiedziec ze zamontowalem manetke z tempomatem? Czy w tej manetce wystają jakies kable? bo nie widze nic na tym ogłoszeniu. Druga sprawa czy mógłbys dokładnie opisac jak demontowąc tę manetke i zamontowac nową?