podstawka anteny
Moderator: Sebu$
podstawka anteny
Witam,
podstawka anteny w moim aucie już jest trochę poniszczona (popękane uszczelki)
czy możecie poradzić gdzie mogę kupić taką nową podstawkę na wymianę?
dziękuję z góry,
kw
podstawka anteny w moim aucie już jest trochę poniszczona (popękane uszczelki)
czy możecie poradzić gdzie mogę kupić taką nową podstawkę na wymianę?
dziękuję z góry,
kw
Więc tak są trzy podstawki
9130682 17 30 989 PODSTAWA, ANTENA DACHOWA, SYSTEM NAWIGACYJNY (UŻYWANE Z ZESTAWEM INSTALACYJNYM RADIOTELEFONU) (DO TELEFONU SAMOCHODOWEGO) (DLA DODATKOWEGO ONSTAR'U LUB CZĘŚCI SYSTEMU NAWIGACYJNEGO) Aktual.
2~90508963 ~800zł
90508963 17 84 780 PODSTAWKA, ANTENA DACHOWA, Z PRZYMOCOWANIEM DYSZY SPRYSKIWACZA (DLA GOTOWEGO OKABLOWANIA TELEFONU VDA) (ZA WYJĄTKIEM UKŁADU ONSTAR) Aktual. ~400zł
90508962 17 84 779 PODSTAWKA, ANTENA DACHOWA, Z PRZYMOCOWANIEM DYSZY SPRYSKIWACZA, MNIEJSZA PODKŁADKA DYSZY (WYJĄWSZY GOTOWE OKABLOWANIE DO TELEFONU VDA) (DLA DODATKOWYCH CZĘŚCI RADIA I SYSTEMU NAWIGACYJNEGO) (DLA DODATKOWYCH CZĘŚCI RADIOWYCH) (ZA WYJĄTKIEM UKŁADU ONSTAR) Aktual.
~ 170zł
Podaj VIN na pw może coś więcej ustalę
PS. Rozumiem że jako podstawa masz na myśli tą część do której dokręcasz samego bata od anteny ??
9130682 17 30 989 PODSTAWA, ANTENA DACHOWA, SYSTEM NAWIGACYJNY (UŻYWANE Z ZESTAWEM INSTALACYJNYM RADIOTELEFONU) (DO TELEFONU SAMOCHODOWEGO) (DLA DODATKOWEGO ONSTAR'U LUB CZĘŚCI SYSTEMU NAWIGACYJNEGO) Aktual.
2~90508963 ~800zł
90508963 17 84 780 PODSTAWKA, ANTENA DACHOWA, Z PRZYMOCOWANIEM DYSZY SPRYSKIWACZA (DLA GOTOWEGO OKABLOWANIA TELEFONU VDA) (ZA WYJĄTKIEM UKŁADU ONSTAR) Aktual. ~400zł
90508962 17 84 779 PODSTAWKA, ANTENA DACHOWA, Z PRZYMOCOWANIEM DYSZY SPRYSKIWACZA, MNIEJSZA PODKŁADKA DYSZY (WYJĄWSZY GOTOWE OKABLOWANIE DO TELEFONU VDA) (DLA DODATKOWYCH CZĘŚCI RADIA I SYSTEMU NAWIGACYJNEGO) (DLA DODATKOWYCH CZĘŚCI RADIOWYCH) (ZA WYJĄTKIEM UKŁADU ONSTAR) Aktual.
~ 170zł
Podaj VIN na pw może coś więcej ustalę
PS. Rozumiem że jako podstawa masz na myśli tą część do której dokręcasz samego bata od anteny ??
- Mat62
- Świeżak
- Imię: Wiesław
- Auto: Zafira
- Model: A
- Oznaczenie silnika: Z18XE
Witam Forumowiczów. Zachęcony przez użytkownika Bodek zapoznam Was ze swoim sposobem naprawy anteny a Zafirze A tzn. w jaki sposób "zdobyć" nieszczęsną uszczelkę pod stopę tej anteny. Ponieważ samej uszczelki (nowej) chyba nie można zdobyć, a koszt kompletnej anteny w ASO to coś ok. 300 zł, postanowiłem temu sam zaradzić. Wymontowałem antenę wg opisu podanego na tym forum przy temacie wymiany anteny i doszedłem do wniosku, że podobną uszczelkę mogę sam wykonać z kawałka starej dętki samochodowej. Zdjęcia "powiedzą" więcej. Miejsce mocowania stopy anteny oczyściłem benzyną ekstrakcyjną. Wyciętą przeze mnie uszczelkę dla większej szczelności połączenia przed montażem posmarowałem z obu stron bezbarwnym silikonem sanitarnym. I wszystko jak na razie świetnie funkcjonuje. Samochód garażuję, ale parę razy był zmoczony deszczem i na myjni też sprawdzałem. Połączenie pięknie trzyma, przecieków brak.
Mat62
- ojciec polak
- Zafiromaniak
- Imię: Paweł
- Auto: Ford
- Model: SMAX
- Oznaczenie silnika: Durat2.0L
- Mat62
- Świeżak
- Imię: Wiesław
- Auto: Zafira
- Model: A
- Oznaczenie silnika: Z18XE
Nie wiem. Może masz rację. Trzeba by zapytać jakiegoś chemika. Może rzeczywiście silikon ma odczyn kwaśny (faktycznie pachnie octem). Wtedy trzeba to zrobić inaczej, np. czymś obojętnym chemicznie natłuścić. Zresztą niech się wypowiedzą inni. Sprawa jest otwarta.ojciec polak pisze: Być może się mylę, ale silikon sanitarny w kontakcie z blachą powoduje jej korozję. Tak bynajmniej twierdzi pan z programu "KUP I ZRÓB".