[B] Podłokietnik do zafirki B
Kopernik mi doradzał żeby ceną się nie sugerować bo lepiej dołożyć i się cieszyć niż zaoszczędzić i żałować
tak się przyglądam że do ZA proponują taki sam więc ten jest jakby uniwersalny a wtedy nie do końca może być idealnie dopasowany
podoba mi się w tym za 300 opcja delikatnego wysuwania go w przód tutaj na innej aukcji mają wysuwany w podobnej cenie (co dałeś link niewysuwanego) ale do astry - znając życie powiedzą że do Zafiry też będzie pasował
tak się przyglądam że do ZA proponują taki sam więc ten jest jakby uniwersalny a wtedy nie do końca może być idealnie dopasowany
podoba mi się w tym za 300 opcja delikatnego wysuwania go w przód tutaj na innej aukcji mają wysuwany w podobnej cenie (co dałeś link niewysuwanego) ale do astry - znając życie powiedzą że do Zafiry też będzie pasował
-
- Zafiromaniak
- Imię: Grisza
- Auto: Direct, OPC i BiałaStrzała
- Model: ZBZAAF
- Oznaczenie silnika: Z22yh20LET
Tak na oko to wymiary są te same i wygląd też.
Zejdę może wieczorem do auta to pomierzę, ale na 99,9% to jest to samo.
A co do modeli no to tak.
Ten wysuwany za 300 mi najbardziej się podoba. Jedyne ale to to że siedzi w miejscu a nie wędruje razem z fotelem
Ale tu jest z kolei taki bajer, że Flakun i ja jesteśmy roslymi facetami generalnie no i przy dłuższym działaniu ciężarem na taki wystający opierający się na jednej rurce może być nie fajnie w sumie. No i trzeba dziurawić tapicerkę
Zejdę może wieczorem do auta to pomierzę, ale na 99,9% to jest to samo.
A co do modeli no to tak.
Ten wysuwany za 300 mi najbardziej się podoba. Jedyne ale to to że siedzi w miejscu a nie wędruje razem z fotelem
Ale tu jest z kolei taki bajer, że Flakun i ja jesteśmy roslymi facetami generalnie no i przy dłuższym działaniu ciężarem na taki wystający opierający się na jednej rurce może być nie fajnie w sumie. No i trzeba dziurawić tapicerkę
Lorry pisze:Ale tu jest z kolei taki bajer, że Flakun i ja jesteśmy roslymi facetami
ja mam fotel na max do tyłu i jak założę to regulacja jako taka nie będzie potrzebna - chyba że dla żony ale to ma wysuwane te 5 cmLorry pisze:Jedyne ale to to że siedzi w miejscu a nie wędruje razem z fotelem
prawdaLorry pisze:No i trzeba dziurawić tapicerkę
choć wiercenie też mnie przeraża ale chyba zamknę oczy przy montażu
to poczekam aż się Lorry upewnisz na 120% że tunele takie same
zadzwonię też do faceta i się zapytam czy już robią takie dedykowane dla modeli 2009 - 2010
a jak nie robią to będę ten rzeźbił
dzięki Lorry
-
- Zafiromaniak
- Imię: Grisza
- Auto: Direct, OPC i BiałaStrzała
- Model: ZBZAAF
- Oznaczenie silnika: Z22yh20LET
Sprawdzałem i wymiary są te same
I wpadłem rano na pewien koncept
Jakby tak było od nas kilku chętnych, to można by ich zapytać jaka cena przy zakupie przez 3osoby na raz. Może jakiś rabat albo chociaż przesyłka gratis :>
No to piszcie kto jest wstepnie zainteresowany takim czymś
1) Flakun
2) Lorry
.....
I wpadłem rano na pewien koncept
Jakby tak było od nas kilku chętnych, to można by ich zapytać jaka cena przy zakupie przez 3osoby na raz. Może jakiś rabat albo chociaż przesyłka gratis :>
No to piszcie kto jest wstepnie zainteresowany takim czymś
1) Flakun
2) Lorry
.....
No ja rozmawiałem z facetem dzisiaj
twierdzi że są dostępne takie dedykowane typowo dla rocznika 2007 - 2010
spróbuje załatwić i będzie ze mną w kontakcie ale jak mu się nie uda to biorę ten z aukcji
właśnie oddzwonił i powiedział że zamówił dla mnie taki do modelu z 2009 i że będzie wtorek/środa więc wtedy się z nim jeszcze zdzwonię
tu jeszcze dam link o którą nam aukcję chodzi
http://www.allegro.pl/item1027556397_po ... akosc.html
co do rabatu to jest skłonny przy 5 sztukach wysłać gratis i dać 5 zł upustu na sztuce - twierdzi że jak przychodzisz do sklepu z ulicy a nie przez allegro to one są po 350
tylko po rozmowie pomyślałem że ja mu nic nie mówiłem że każdy by musiał wysłać na inny adres
No to piszcie kto jest wstępnie zainteresowany takim czymś
1) Flakun
2) Lorry
twierdzi że są dostępne takie dedykowane typowo dla rocznika 2007 - 2010
spróbuje załatwić i będzie ze mną w kontakcie ale jak mu się nie uda to biorę ten z aukcji
właśnie oddzwonił i powiedział że zamówił dla mnie taki do modelu z 2009 i że będzie wtorek/środa więc wtedy się z nim jeszcze zdzwonię
tu jeszcze dam link o którą nam aukcję chodzi
http://www.allegro.pl/item1027556397_po ... akosc.html
co do rabatu to jest skłonny przy 5 sztukach wysłać gratis i dać 5 zł upustu na sztuce - twierdzi że jak przychodzisz do sklepu z ulicy a nie przez allegro to one są po 350
tylko po rozmowie pomyślałem że ja mu nic nie mówiłem że każdy by musiał wysłać na inny adres
No to piszcie kto jest wstępnie zainteresowany takim czymś
1) Flakun
2) Lorry
Więc przesyłka już przyszła - szok zamówiłem wczoraj o 13.30 a już dzisiaj o 10.30 kurier mi przywiózł.
Wygląda bardzo solidnie, jakość wykonania bdb, wszystko fajnie chodzi otwiera i podnosi.
Muszę tylko wygospodarować czas na montaż - trzeba wywiercić wiertłem 3 pięć otworów i przykręcić.
Jak będzie w aucie to dam foto - pozdrawiam
Wygląda bardzo solidnie, jakość wykonania bdb, wszystko fajnie chodzi otwiera i podnosi.
Muszę tylko wygospodarować czas na montaż - trzeba wywiercić wiertłem 3 pięć otworów i przykręcić.
Jak będzie w aucie to dam foto - pozdrawiam
Witam - zamontowałem podłokietnik
wszystko trwało ok 7 minut
Powiem szczerze że z wkrętarką to śruby wejdą w tunel bez nawiercania
kazali nawiercić wiertłem trójką ja na wszelki wypadek nawiercałem mniejszym 2,5
oto efekt końcowy
ta regulacja 50 mm w zupełności starcza dla kierowców mających fotel przysunięty na max do przodu
jedyne kuku dla auta - mocowane do tunelu w 5 miejscach
powiem szczerze że rewelacja na trasie czy w mieście nie zdejmuję ręki z podłokietnika
Jest jeden mały minus - utrudnienie w korzystaniu z hamulca ręcznego - ale to kwestia przyzwyczajenia
Stabilne tak jak stabilny tunel środkowy
Wytrzymałość do 40 kg więc mam nadzieją że troszkę posłuży
Ogólne wrażenie jak dla mnie super - nic tylko wsiąść i
wszystko trwało ok 7 minut
Powiem szczerze że z wkrętarką to śruby wejdą w tunel bez nawiercania
kazali nawiercić wiertłem trójką ja na wszelki wypadek nawiercałem mniejszym 2,5
oto efekt końcowy
ta regulacja 50 mm w zupełności starcza dla kierowców mających fotel przysunięty na max do przodu
jedyne kuku dla auta - mocowane do tunelu w 5 miejscach
powiem szczerze że rewelacja na trasie czy w mieście nie zdejmuję ręki z podłokietnika
Jest jeden mały minus - utrudnienie w korzystaniu z hamulca ręcznego - ale to kwestia przyzwyczajenia
Stabilne tak jak stabilny tunel środkowy
Wytrzymałość do 40 kg więc mam nadzieją że troszkę posłuży
Ogólne wrażenie jak dla mnie super - nic tylko wsiąść i
Znalazłem w tel jeszcze podniesionegopawej pisze:jeśli to nie byłby problem to czy mógłbyś jeszcze fotkę strzelić podłokietnika w pozycji do góry oraz otwartego?
dzięki
otwartego zrobię jutro bo dziś już mi żona zarekwirowała auto
ps mi się zdaje czy Ty i Twoja OPC jesteście z Grudziądza?
o ile się nie mylę to zapraszam http://www.zafiraklub.pl/viewtopic.php?t=2256
ZB OPC mieć na spocie to prawdziwy rarytas - na grilla jedzie z Grudziądza maly.art
Hej,
Wczoraj zdemontowałem mój nieco zużyty materiałowy podłokietnik i zamontowałem nowy również wczoraj zakupiony oryginalny plastikowy ze schowkiem
Początkowo nie wiedziałem jak się do tego zabrać stąd tez moje wcześniejsze posty ale okazało się że w pozycji poziomej podłokietnik można zwyczajnie ściągnąć (ciągnąc w stronę fotela pasażera, najwygodniej robić to siedząc na tylnej kanapie) z wieloklina i zasadzić w jego miejsce nowy
Jako ciekawostkę mogę dodać, że debile (inaczej nie da się tego określić) w ASO powiedzieli mi, że trzeba do tego rozbierać cały fotel i będzie to kosztować 200zł, ręce opadają, zastanawiam się czy oni są naprawdę tacy głupi czy tacy wyrachowani i na wszystkim chcą skroić mega kasę!
Pzdr!
ps. podłokietnik kupiłem taki, razem z całym mechanizmem montowanym w fotelu (zostawiłem go sobie w zapasie) - http://allegro.pl/item1170596541_orygin ... ira_b.html
Wczoraj zdemontowałem mój nieco zużyty materiałowy podłokietnik i zamontowałem nowy również wczoraj zakupiony oryginalny plastikowy ze schowkiem
Początkowo nie wiedziałem jak się do tego zabrać stąd tez moje wcześniejsze posty ale okazało się że w pozycji poziomej podłokietnik można zwyczajnie ściągnąć (ciągnąc w stronę fotela pasażera, najwygodniej robić to siedząc na tylnej kanapie) z wieloklina i zasadzić w jego miejsce nowy
Jako ciekawostkę mogę dodać, że debile (inaczej nie da się tego określić) w ASO powiedzieli mi, że trzeba do tego rozbierać cały fotel i będzie to kosztować 200zł, ręce opadają, zastanawiam się czy oni są naprawdę tacy głupi czy tacy wyrachowani i na wszystkim chcą skroić mega kasę!
Pzdr!
ps. podłokietnik kupiłem taki, razem z całym mechanizmem montowanym w fotelu (zostawiłem go sobie w zapasie) - http://allegro.pl/item1170596541_orygin ... ira_b.html
Astra G 1.6 X16SZR (w gazie) - sprzedana
Zafira B 1.9 Z19DTH (chip V-Tech) - sprzedana
...teraz japoniec...
Zafira B 1.9 Z19DTH (chip V-Tech) - sprzedana
...teraz japoniec...